thumbnail
thumbnail

Sr. Projectmanager gebiedsgericht grondwaterbeheer, gebiedsplan

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€130
16 Utrecht

Begindatum:

15 okt 2023

Einddatum:

15 okt 2024

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

19 sept 2023

Sr. Projectmanager gebiedsgericht grondwaterbeheer, gebiedsplan
Periode: Van 15 oktober 2023 tot 15 oktober 2024 met optie tot verlenging van 12x 1 maand. Maximale inhuurtermijn is 24 maanden.
Belasting: 16 uur per week gemiddeld
Tarief: Tot 130 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Korte beschrijving speelveld
Utrecht is de snelst groeiende stad van Nederland met een verwachte groei naar 450.000 inwoners in 2040. In de in 2021 door de raad vastgestelde Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040 staat hoe Utrecht de komende 20 jaar wil inzetten om de verwachte groei op een gezonde wijze te faciliteren.

Gelijktijdig vinden er landelijke beleidsontwikkelingen plaats. In aanloop naar de invoering van de Omgevingswet zal het gebiedsplan dat is vastgesteld onder de Wbb van rechtswege wijzigen in een (onverplicht) programma 4 jaar nadat de Omgevingswet van kracht is geworden. De invoering van de Omgevingswet brengt wijzigingen mee in de verhoudingen en rollen tussen decentrale overheden en daarnaast in het melding- en vergunning proces. Dit kan aanleiding geven tot wijzigingen in het Gebiedsplan. Echter de gemeente blijft vanuit het overgangsrecht verantwoordelijk voor het gebiedsplan en de aanwezige verontreinigingen. De grondwaterkwaliteit verantwoordelijkheid ligt echter weer bij de provincie als regisseur van het grondwater. Gelijktijdig aan deze wijziging is de druk op gebruik van het de ondergrond en grondwater ten behoeve van de energietransitie groot. Een goed nieuw gebiedsplan kan mogelijk beide wijzigingen goed borgen.

Je taken zijn
Wij zoeken een projectmanager die deel wil nemen aan de stuurgroep gebiedsplan 2.0. Hierbij worden de volgende acties voorzien:

 • Projecten kan aansturen voorbereiden, uitvoeren en afronden; de integrale planning is daarbij leidend en je kan goed sturen op behalen van deadlines. Hierbij denken we concreet aan het geohydrologisch model en de risico-analyse over het gebiedsplan in de omgevingswet

 • Bewaken van de voortgang van startdocument en de activiteiten van het gebiedsplan 2.0

 • Bewaken van afstemming en draagvlak intern en extern voor het gebiedsplan 2.0

 • Zorgdragen voor draagvlak en bestuurlijke besluitvorming voor het startdocument

 • Het eventueel aanvullend ondersteunen bij deelactiviteiten gebiedsplan 2.0

De opdracht is complex en zal gedurende het traject onder invloed staan van externe factoren en benvloeden externen de inhoud, het resultaat en het proces. Rond het kernteam werken nog een aantal collegas van bodem en ondergrond aan de deelactiviteiten van het gebiedsplan 2.0. Een aantal belangrijke deelactiviteiten en basisonderdelen voor het gebiedsplan zijn:

 • Optimalisatie geohydrologisch model

 • Risicobeoordeling verspreiding en monitoring

 • 3D model van de ondergrond

 • WKO 2e watervoerend pakket

 • MER studie

 • Juridische toetsing in verband met de omgevingswet

 • Financiele bijdrageregeling gebiedsplan nader uitwerken

Dit breng je mee

 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau;

 • Ten minste 10 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van oplossingen tegen bodem-, ondergrond- en grondwater-verontreinigingen

 • Voorkeur Aantoonbare ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving;

 • Je beschikt over de juiste sociale vaardigheden, overtuigingskracht, bent verbindend en tegelijk resultaat gericht;

 • Je bent in staat je hoofd koel te houden, wanneer externe factoren veel druk leggen op het projectresultaat;

 • Je beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid.

 • Je bent in staat om over grenzen heen te kijken en mensen en onderwerpen met elkaar te verbinden.

 • Je hebt passie voor het onderwerp.

Goed om te weten
Gesprekken zijn gepland op 4 oktober. Dit kan op ons stadskantoor of digitaal plaatsvinden. Kandidaten die wij willen uitnodigen worden door ons gebeld. Hybride werken is in overleg mogelijk. Als uitgangspunts hanteren wij hierbij 50/50.

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald.
Een deta-vast constructie kan, indien dit gewenst is door de Gemeente Utrecht, aanbieder en kandidaat, tot de mogelijkheden behoren.

Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beeindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Sr. Projectmanager gebiedsgericht grondwaterbeheer, gebiedsplan die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.