thumbnail
thumbnail
Sr. Contract en relatiemanager sociaal domein

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€140
16-36 Utrecht

Begindatum:

16 sept 2023

Einddatum:

1 apr 2024

Uren per week:

16-36

Publicatiedatum:

15 sept 2023

Sr. Contract en relatiemanager sociaal domein
Periode: per direct tot 1-4-2024 met optie tot verlenging van 18x 1 maand. Maximale inhuurtermijn is 24 maanden.
Belasting: 16-36 uur per week gemiddeld
Tarief: Tot 140 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Samen werken aan een financieel toekomstbestendig sociaal domein in Utrecht. Draag bij aan een duurzame ontwikkeling in Utrecht!

Vind je het ook belangrijk om bij te dragen aan een maatschappij waar zorg en ondersteuning toegankelijk en duurzaam zijn? Pak dan als Senior contract- en relatiemanager sociaal domein je rol als gesprekspartner voor onze zorg partners en draag bij aan slimme hervormingen en doorbreek de stijgende vraag naar zorg en ondersteuning! Sluit je aan bij ons programmateam en draag bij aan het realiseren van een financieel toekomstbestendig sociaal domein. Bouw mee aan een financieel en maatschappelijk gezonde toekomst voor onze stad. Jouw ondernemerschap, overwicht en vermogen om ondanks soms verschillende belangen en grote complexiteit, toch focus te houden en resultaat te bereiken, zijn hier van onschatbare waarde.
Dit is je werk
Utrecht heeft jou nodig! We zitten in een uitdagende en spannende tijd binnen het Sociaal Domein. De groeiende behoefte aan zorg, gecombineerd met een tekort aan personeel, beperkte ruimte voor voorzieningen en toenemende zorgkosten, heeft geleid tot een situatie waarin sommige Utrechters niet de zorg kunnen krijgen die zij hard nodig hebben. Bij ongewijzigd beleid dreigen de kosten van zorg onbeheersbaar te worden. Het is duidelijk we moeten nu bijsturen voor een duurzame sociale ontwikkeling!

Als gemeente, en in nauwe samenwerking met onze partners, zijn we vastbesloten om de nodige en waarschijnlijk moeilijke keuzes te maken. Met jouw hulp kunnen we de sociale, economische, bestuurlijke en financiele uitdagingen binnen het sociaal domein aangaan. Onze toewijding is duidelijk we zullen er alles aan doen om onze meest kwetsbare Utrechters van de hulp en ondersteuning te blijven voorzien die ze nodig hebben. We hebben in de Voorjaarsnota 2023 beschreven hoe we dit willen bereiken. Jouw bijdrage is hierin essentieel. Word jij de gesprekspartner voor onze zorgpartners bij het realiseren van maatregelen in het sociaal domein?

Ben je klaar om het verschil te maken? We hebben jou nodig voor een cruciale missie! De afgelopen maanden hebben we, in nauwe samenwerking met onze partners, maatregelen bedacht voor jeugdhulp en Wmo. Deze maatregelen zijn inhoudelijk gedreven, omdat het blijven leveren van goede zorg ons uitgangspunt is.

 • Je levert een belangrijke bijdrage aan het vertalen van deze maatregelen naar financiele potentie, en het voortdurend monitoren van wat we echt hebben bereikt.

 • Je helpt ons in deze spannende fase, waarin we maatregelen gaan omzetten in de praktijk.

 • Je inspireert onze collegas en partners, in samenwerking met het programmateam, om te komen tot nieuwe maatregelen, mede in samenwerking met Volksgezondheid en Werk & Inkomen.

 • Je neemt onze accounthouders mee in het versterken van de rechterkant van het Utrechtse model, en ondersteunt hen om zich hierin meer te bekwamen.

Dit is je werkplek
De gemeente Utrecht heet iedereen welkom. Onze visie is gebaseerd op de kracht van talent en diversiteit, waarin we geloven dat ze samen bijdragen aan het resultaten. Jouw unieke achtergrond en ervaringen interesseren ons. De Maatschappelijke Ontwikkeling afdeling (ongeveer 200 FTE) bied je een plek waar je jezelf kunt zijn.
Hier werken we hand in hand met burgers en maatschappelijke organisaties om het beleid voor het sociaal domein vorm te geven en uit te voeren. In deze sector treden we op als opdrachtgever, maar ook als ondersteuner, partner en stimulator.
Wat we je aanbieden, is een stimulerende en collegiale werkplek, waar gezondheid, werk, bestaanszekerheid, zorg, jeugdzorg, onderwijs, asiel, inburgering, inclusie, sport en maatschappij samenkomen. Als lerende organisatie putten we inspiratie en motivatie uit de behoeften van de stad en haar inwoners. We richten ons op kansen, niet op problemen.
In deze functie maak je deel uit van het programmateam hervormingen sociaal domein, en rapporteer je aan de programmamanager. De directeur Maatschappelijke Ontwikkeling is namens de directie de gedelegeerd opdrachtgever van het programma.

Bij ons draait alles om het bevorderen van een gezond stedelijk leven voor iedereen. We zien bestaanszekerheid als een essentiele voorwaarde voor succes. We investeren op een ongelijke manier om gelijke kansen voor iedereen te garanderen. Om de diverse behoeften van de Utrechtse samenleving te kunnen bedienen, vragen we jou om contact te maken met de stad en haar inwoners. Welk perspectief breng je mee en welke levenservaringen verrijken onze organisatie? Wat motiveert jou om je in te zetten voor Utrecht en het Sociaal Domein?
Lees hier meer over onze organisatie Over ons - Werken bij de Gemeente Utrecht (werkenbijutrecht.nl)

Dit is jouw inbreng
Wat jij kan heeft Utrecht nodig, we doen daarom graag een beroep op jouw talent en expertise! Voor deze uitdagende rol van Senior contract- en relatiemanager sociaal domein zijn we op zoek naar iemand die de ambities van onze stad kan ondersteunen en stimuleren. Met jouw bijdrage maken we er samen werk van. Voor deze vacature breng je het volgende mee

 • WO werk en denk niveau

 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring in het sociaal domein en hebt bij voorkeur ervaring met zowel jeugdhulp als de WMO.

 • Je hebt ervaring met het sturen vanuit opdrachtgeverschap en hebt hierbij het vermogen om inhoudelijke plannen te vertalen naar Euros en KPIs, en deze plannen om te zetten in concrete acties en resultaat.

 • Je hebt ervaring met verandertrajecten binnen een complexe context. Het is een pre als je dit in het sociaal domein hebt gedaan.

 • Je overziet het speelveld binnen het sociaal domein, en kunt van groot naar klein denken en andersom.

 • Je krijgt energie van het omgaan met weerstand en weet mensen die de verandering spannend vinden op een goede manier mee te nemen.

 • Je hebt een natuurlijk overwicht, ook als het lastig wordt.

 • Je hebt er plezier in om je collegas te helpen zich verder te ontwikkelen.

 • Je toont politieke-bestuurlijke en maatschappelijke sensitiviteit ten aanzien van de context van de Gemeente Utrecht, wat getuigt van je vermogen om in een complexe en dynamische omgeving te navigeren.

Goed om te weten
Gesprekken zijn gepland op 29 september. Dit kan op ons stadskantoor of digitaal plaatsvinden. Kandidaten die wij willen uitnodigen worden door ons gebeld. Hybride werken is in overleg bespreekbaar.

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.
Een deta-vast constructie kan, indien dit gewenst is door de Gemeente Utrecht, aanbieder en kandidaat, tot de mogelijkheden behoren.
Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.
De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beeindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met onze opdracht adviseur.
  Opdracht Adviseur Jan de Vries
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Sr. Contract en relatiemanager sociaal domein die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.