thumbnail
thumbnail
Senior Medewerker Burgerzaken (3 x)

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
-
Utrecht

Publicatiedatum:

18-11-2022

Sluitingsdatum:

27-11-2022
Startdatum: 17 november 2022 tot 27 oktober 2023, met 12 verlengopties van 1 maand
Belasting: 36 uur gemiddeld per week, (3x)
Tarief: Max. 85,- per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Wat ga je doen?
Je behandelt en beoordeelt klantvragen; schriftelijk, telefonisch of aan de balie over alle taken en producten van Burgerzaken en verwijst burgers, maar ook professionals zo nodig door. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en denkt mee met de burger. Je controleert en beoordeelt alle verzamelde gegevens en documenten op juistheid, volledigheid en op eventuele document- en identiteitsfraude. Dit doe je zowel aan de balie als in de backoffice. Aan de balie adviseer en informeer je klanten over zowel de Burgerlijke Stand (BS), de BRP als het Register Niet Ingezetenen (RNI). De nadruk ligt op RNI.
 • Je maakt akten op van de Burgerlijke Stand aan de hand van complexe wet- & regelgeving. Hierbij pas je zo nodig internationaal privaat recht (IPR) en buitenlands personen- en familierecht toe.
 • Je beoordeelt aangiften van vestiging vanuit het buitenland, (her)vestiging, behandelt aanvraag naturalisatie/optie, neemt verklaringen onder ede af en beoordeelt buitenlandse brondocumenten.
 • Je verzorgt de registratie van niet ingezetenen in het RNI-register en verstrekt uittreksels uit dit register.
 • Je actualiseert de BRP op basis van (buitenlandse) brondocumenten waarbij je diverse kennisbanken raadpleegt en zo nodig de specialist Burgerzaken voor (internationale) complexe aangiften. Ook hierbij pas je IPR en buitenlands personen- en familierecht toe.
 • Je plaatst latere vermeldingen bij registerakten, o.a. op basis van beschikkingen van de rechtbank, Koninklijk Besluiten, verzoeken van burgers, etc.
 • Je toetst Rechtbank beschikkingen en overige complexe documenten op juistheid en volledigheid.
 • Je dient verzoeken in bij de Officier van Justitie en de rechtbank t.b.v. akteverbeteringen
 • Je beoordeelt meldingen voorgenomen huwelijk en voltrekt incidenteel eenvoudige huwelijken op het Stadskantoor

Jij bent/hebt:
 • Een mbo-4+ denk- en werkniveau;
 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van de Burgerlijke Stand specifiek met de hierboven genoemde taken en de weg weet te vinden in de BRP;
 • In bezit van het diploma BABZ of overeenkomstige relevante modules behaald van de Publieksacademie;
 • Ruime kennis en ervaring van Nederlandse wet- en regelgeving die BS en BRP (en de overige taakgebieden van Burgerzaken) als onderwerp hebben, inclusief Rijkswet op het Nederlanderschap, Internationaal Privaatrecht en het werken met buitenlands personen- en familierecht;
 • In het bezit van een diploma RNI;
 • Uitstekende vaardigheden om te kunnen omgaan met mensen uit de verschillende geledingen van de samenleving en uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels;
 • Accuraat, kwaliteitsgericht en dienstverlenend ingesteld;
 • Flexibel inzetbaar tijdens de openingstijden van Burgerzaken: 8.45 uur - 20:15 uur en bereid minimaal 1 avond per week te werken. De gemeente Utrecht heeft avondopenstelling op dinsdag- en donderdagavond. Digitaal vaardig en ervaring met de applicaties Key2Burgerzaken en Microsoft Outlook.
 • Goed om te weten:
   De beoordeling van de offerte's zal verricht worden door een teammanager Burgerzaken.
   Bij gebleken geschiktheid bestaat er een kans dat er meer dan 3 kandidaten uit deze procedure worden aangenomen.

   Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

Documenten:

  Vind jouw droomopdracht

  Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht

  Ben jij de Senior Medewerker Burgerzaken (3 x) die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.