thumbnail
thumbnail

Risicomanager

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€95
24 Utrecht

Begindatum:

1 sept 2024

Einddatum:

1 sept 2025

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

11 jun 2024

Risicomanager
Periode: Van 1 september 2024 tot en met 1 september 2025 met mogelijke opties tot verlenging
Belasting: 24 uur per week
Tarief: Tot 95,00 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Korte beschrijving speelveld
De werven zijn een rijksmonument en onderdeel van een slim middeleeuws havencomplex van werven en werfkelders. Werven, muren, kelders, water en wegen zijn allemaal nauw verweven. Hetzelfde geldt voor het eigendom van bewoners, ondernemers en gemeente. Met het Programmaplan werk aan de werf werken we aan het herstellen en voorkomen van schade aan erfgoed, het beheren van het erfgoed, het voorkomen van onveilige situaties en het beter invullen van onze buren en zorgplicht. Dit doen we o.a. door het uitvoeren van onderhoud aan de wal- en kluismuren, het herstel van kelders en het weren van te zwaar verkeer. Daarnaast is het herstellen en verbeteren van vertrouwen tussen bewoners, eigenaren en gemeente een van de belangrijke doelen van het programma.

Een transparant en beheerst programma is daarvoor cruciaal. Dit betekent dus ook dat we veel aandacht geven aan risicomanagement. Het programmateam en de projectteams in de uitvoering sturen actief op alle risicos.

Je taken zijn:
Je gaat aan de slag als risicomanager voor het programma werven en de uitvoeringsprojecten. Het programma bestaat uit algemene taken en uitvoeringsactiviteiten. Dit zijn o.a. maatregelen ten behoeve van het weren van te zwaar verkeer, diverse onderzoekswerkzaamheden, het vervangen van walmuren (o.a. Oudegracht), het vervangen van kluismuren (o.a. Kromme Nieuwegracht, Drift, Plompetorengracht), het begeleiden voor het en/of het uitvoeren van het herstellen van kelders in het wervengebied.

Als risicomanager zorg je ervoor dat het programma en de projectteams proactief en gericht sturen op risicos. Je hebt contact met alle specialisten om ervoor te zorgen dat vanuit een zo breed mogelijk perspectief gekeken wordt naar mogelijke kansen en bedreigingen. Je bent een kritische sparringpartner van de projectmanagers, de manager programmabeheersing en de overige teamleden. Daarnaast werk je samen met de andere risicomanagers en de planningsadviseurs binnen het programma.

 • Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Je organiseert en begeleidt risicosessies en je voert risico gesprekken;

 • Je vertaalt risicos naar effecten op planning, begroting en kwaliteit;

 • Je implementeert het risicobeheersingsplan / risicodossier en zorgt dat dit ten alle tijden actueel is;

 • Je zet het centraal risicoregister voor de inzet van beheersmaatregelen op en onderhoud het risicoregister;

 • Je stelt rapportages voor het projectteam en de interne opdrachtgever op over de stand van zaken, de (strategische) risicos en de beheersmaatregelen;

 • Gevraagd en ongevraagd beoordeel je risicos en beheersmaatregelen en je doet voorstellen tot verbetering;

 • Je analyseert de risicodossiers en ziet de grote lijnen en toetst die in het team.

 • Coaching bij toepassing risicomanagement;

Jij bent:
Je bent analytisch sterk, resultaat- en klantgericht. Je neemt graag het voortouw, weet wanneer strategisch of juist gedetailleerd over risicos moet gesproken moet worden, deinst niet terug om voorstellen ter verbetering te geven en hebt daarbij oog voor je omgeving. Door je enthousiasme en overtuigingskracht lukt het je om anderen mee te krijgen.

Dit vragen we van je:

 • HBO/WO-werk- en denkniveau;

 • Minimaal 3 jaar werkervaring als risicomanager voor een complexe stedelijke overheidsorganisatie of bij een aannemer in de fysieke projectenwereld, bij voorkeur ervaring in een IPM team;

 • Aantoonbare ervaring in projectmatig werken;

 • Ervaring met werken volgens de RISMAN-methode en met Monte Carlo analyses zijn een pre.

 • Je houdt ervan om in een complexe en hectische omgeving te werken;

 • Je bent een teamspeler met ervaring in een omgeving waarin verschillende belangen spelen en bent in staat om met behoud van de relatie de juiste afstemming te vinden;

 • Je kunt goed communiceren en netwerken. Je denkt vernieuwend en ziet kansen waar ze liggen.

Goed om te weten:
Gesprekken zijn gepland op woensdagochtend 3 juli. De manager zal contact opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden.

Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

Bij gebleken geschiktheid bestaat er een kans dat er nog een kandidaat uit deze procedure wordt aangenomen.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beeindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.

Deze functie kan ook vervuld worden in vaste dienst. Heb je hier interesse in? Ga dan naar onze website: werkenbijutrecht.nl.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Risicomanager die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.