thumbnail
thumbnail

Projectleider zorgcriminaliteit

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Sluit over 7 dagen
€125
20-24 Utrecht

Begindatum:

1 jul 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

20-24

Publicatiedatum:

11 jun 2024

Projectleider zorgcriminaliteit
Periode: Van 1 juli tot 31 december 2024 (6 maanden) met mogelijke opties tot verlenging
Belasting: 20-24 uur per week
Tarief: Maximaal 125 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Korte beschrijving speelveld
Bureau RIEC is een samenwerkingsverband in de regio Midden-Nederland voor politie, 38 gemeenten, OM en belastingdienst en ondersteunt de partners bij een effectieve aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit (GOC). We zoeken een tijdelijke projectleider op de aanpak van zorgcriminaliteit omdat:

 • We zien dat criminele netwerken op allerlei manieren de zorg zijn binnengedrongen. Naast het onttrekken van zorggelden aan de sector misbruiken criminelen de zorg om criminele geldstromen te verhullen.

 • Criminelen zetten complexe en verhullende bedrijfsstructuren op om enerzijds publiek geld bestemd voor zorgbehoevenden te verduisteren en anderzijds om crimineel geld verdiend met onder meer grootschalige drugshandel wit te wassen.

Het gaat om een breed speelveld. Het is nodig om dit af te bakenen en focus aan te brengen, mede vanuit een actiegerichte onderzoeksbenadering.

Je taken zijn:

 • In beeld brengen van het veld van zorgcriminaliteit in beeld, incl weeffouten in het systeem, de spelers en de stakeholders

 • Zorgen voor een goede afbakening inzake het veiligheidsdomein en het sociaal domein

 • Verbinden landelijke ontwikkeling aan een regionale en lokale aanpak, aangeven waar de regionale en lokale kansen liggen in concrete aangrijpingspunten, gebruik makend van wat landelijk en regionaal elders ontwikkeld is en wat er binnen de eenheid MNL concreet speelt

 • Aangeven wie van de partners voor wat aan zet is en zorgen voor een concrete vertaalslag naar (regionale en/of districtelijke) integrale stuurploegen en de operationele teams

 • Opstellen van een uitvoeringsplan voor de periode 2025-2026

Jij hebt/bent:

 • Academisch werk- en denkniveau

 • Minimaal 7 jaar ervaring met projectmanagement en advieswerk in een soortgelijke omgeving (bij voorkeur op het terrein van de aanpak van ondermijning) en in staat om in korte tijd het speelveld te overzien en dit te vertalen in concrete producten.

 • Ruime ervaring, minimaal 3 recente opdrachten met actiegericht onderzoeken.

 • Minimaal 3 jaar ervaring met opdrachten in het veld van ondermijning en zorgcriminaliteit.

 • Kennis en (werk)ervaring in het RIEC-bestel.

 • Ervaring met (samen)werken in het sociaal domein

 • Kennis van en ervaring met de (on)mogelijkheden van informatiedelen tussen partners

 • In staat een breed terrein behapbaar te maken en te vertalen naar een concreet uitvoeringsplan

 • Aantoonbare kennis en werkervaring in samenwerkingsverbanden in de publieke sector

Verder ben je:

 • Analystisch

 • Organisatie sensitief en verbindend

 • Omgevingsbewust

 • Daadkrachig

Als gemeente Utrecht geloven wij dat een diverse organisatie zorgt voor meer innovatie, creativiteit en een betere samenwerking. Om die reden streven wij ernaar om een zon inclusief mogelijke organisatie te zijn. Ben je benieuwd hoe wij dat doen? Lees dat op deze pagina.

Goed om te weten:
Gesprekken zijn gepland op 28 juni. De manager zal contact opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit zal op locatie Kroonstraat plaatsvinden

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beeindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectleider zorgcriminaliteit die deze organisatie zoekt?