thumbnail
thumbnail

Projectleider Inclusie en Diversiteit

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€110
32-36 Utrecht

Begindatum:

5 apr 2024

Einddatum:

5 aug 2024

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

4 apr 2024

Projectleider Inclusie en Diversiteit
Periode: z.s.m. voor 4 maanden met mogelijke opties tot verlenging
Belasting: 32 - 36 uur per week gemiddeld
Tarief: Maximaal 110 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Korte beschrijving speelveld
Mens en Organisatie is een onderdeel van het Bedrijfsvoerings- en Strategienetwerk. Mens en Organisatie adviseert en ondersteunt de hele organisatie op het gebied van HRM (Human Resource Management) en Facilitaire Zaken. Binnen Mens en Organisatie kom je te werken voor het cluster Expertise (beleidsafdeling). Je gaat als projectleider werken voor het programma Inclusie en Diversiteit dat bestaat uit 5 medewerkers.

Vanwege verlof zijn wij op zoek naar een tijdelijke projectleider. De verwachting is dat deze opdracht een duur heeft van 4 maanden, maar kan mogelijk verlengd worden.

Je taken zijn:
Als Projectleider Diversiteit en Inclusie ben je verantwoordelijk voor het leiden en coordineren van diverse projecten binnen het programma, met als doel het bevorderen van diversiteit en inclusie. Je speelt een cruciale rol in het implementeren van verschillende thema's, zoals instroom, doorstroom, uitstroom, MBO, en het bevorderen van maatschappelijke sensitiviteit. Je zorgt voor een effectieve projectplanning en -beheer. Je werkt nauw samen met verschillende interne stakeholders en zorgt voor een goede informatie-uitwisseling. Daarnaast monitor je de voortgang en effectiviteit van de projecten en zorg je voor de verzameling en analyse van relevante gegevens.

Uitvoering van projecten op het gebied van:
1. Instroom (in samenwerking met recruitment):
Je bevordert de instroom van diversiteit binnen de organisatie.
Je werkt samen met het recruitmentteam om inclusieve wervingsmethoden toe te passen en diverse kandidaten aan te trekken.

2. Doorstroom (in samenwerking met Leer en Ontwikkeling):
Je richt je op het behouden van talentvolle medewerkers en het faciliteren van een betere doorstroom naar hogere functieschalen.
Je werkt samen met het Leer en Ontwikkelingsteam om ontwikkelingsprogramma's en doorgroeimogelijkheden te bieden.

3. Uitstroom (in samenwerking met capaciteitsmanagement):
Je standaardiseert de processen om een beter beeld te krijgen van de redenen van vertrek van collega's.
Op basis van deze informatie pas je de aanpak aan om de uitstroom te verminderen en te zorgen voor een positieve exit ervaring.

4. MBO (in samenwerking met de stagecoordinator):
Je zorgt ervoor dat de organisatie voldoet aan de normen voor MBO-stages en monitort de voortgang.
Je werkt samen met de stagecoordinator om stageplaatsen te creeren en de samenwerking met MBO-instellingen te versterken.

5. Arbeidsbeperking (in samenwerking met verschillende collega's, waaronder Arbo en facilitair):
Je brengt medewerkers met een arbeidsbeperking beter in beeld en zorgt voor een inclusief onboardingproces.
Samen met collega's werk je aan het creeren van toegankelijke voorzieningen en het bevorderen van een inclusieve werkomgeving.

6. Maatschappelijke sensitiviteit:
In samenwerking met andere programma's ontwikkel je interventies die gericht zijn op het werken in de stad en het effectief inspelen op de unieke uitdagingen en kansen die zich voordoen.
Je monitort de diversiteit en maatschappelijke sensitiviteit binnen de organisatie en draagt bij aan een inclusieve cultuur.

Jij hebt:
Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau;
Ruime en aantoonbare werkervaring als projectleider;
Kennis van en ervaring met verschillende aspecten van diversiteit en inclusie;
Affiniteit met maatschappelijke vraagstukken en het vermogen om hierop in te spelen;
Je bent in staat om leiding te geven aan de diverse projecten en te zorgen voor een effectieve uitvoering van de verschillende themas;
Je beschikt over een analytisch denkvermogen (verzamelen en analyseren van relevante gegevens om de voortgang van de projecten te meten).

Goed om te weten:
Gesprekken zijn gepland in de week van 15 april. De manager zal contact opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden.

Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

Bij gebleken geschiktheid bestaat er een kans dat er nog een kandidaat uit deze procedure wordt aangenomen.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beeindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
  Opdracht Adviseur
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Projectleider Inclusie en Diversiteit die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.