thumbnail
thumbnail
Interim hoofd RIEC/RVS en toekomstbestendig RIEC/RVS

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€125
32 Utrecht

Begindatum:

14 sept 2023

Einddatum:

1 mei 2024

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

13 sept 2023

Interim hoofd RIEC/RVS en toekomstbestendig RIEC/RVS
Periode: heden tot 1 mei 2024 (6-7 aantal maanden)
Belasting: 32 uur per week gemiddeld
Tarief: Een uurtarief tot max 125 euro.

Korte beschrijving Bureau RIEC en Bureau RVS
In de Veiligheidsstrategie 2023-2026 hebben de 38 gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie van de regio Midden-Nederland afgesproken de krachten effectief te bundelen om de benoemde ambitieuze doelen te bereiken. Bureau RVS (Regionale Veiligheidsstrategie) en het RIEC Midden - Nederland bieden ter ondersteuning van de Veiligheidscoalitie Midden-Nederland een platform voor kwaliteit en effectiviteit. Het is onze missie om onze partners te helpen excelleren voor een veiliger Midden-Nederland.
Ons motto is: Samen Slagvaardig!

Mw. Sharon Dijksma, regioburgemeester
Namens het regionaal veiligheidscollege Midden-Nederland.

Per direct op zoek naar interim hoofd RVS/RIEC
Bureau RIEC en Bureau RVS zijn samenwerkingsverbanden in de regio Midden-Nederland voor de samenwerkingspartners. Bureau RVS bundelt krachten in de veiligheidsketen en biedt ondersteuning waarmee de effectiviteit van het netwerk van veiligheidspartners wordt vergroot. Met name op de regionaal geprioriteerde themas. Het bureau RIEC Midden-Nederland ondersteunt de partners in Midden-Nederland bij een effectieve aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Beheersmatig zijn beide bureaus ondergebracht bij de gemeente Utrecht die daarmee de werkgeversrol vervult. In 2015 is besloten dat de twee bureaus nauwer gaan samenwerken en hiertoe een een-hoofdige leiding aan te stellen. Daarnaast kennen Bureau RIEC en Bureau RVS gezamenlijke onderdelen zoals bedrijfsbureau, communicatie en informatiewerk. Sinds 2019 is Bureau RIEC, vanwege landelijke ondermijningssubsidies, gegroeid naar 50 fte. Met het vertrek van het hoofd RIEC/RVS per 1 oktober, ontstaat ook een natuurlijk moment om goed te kijken naar de inrichting, ophanging en aansturing van RIEC/RVS. Wij zijn per direct op zoek naar:

Een interim hoofd RIEC/RVS die tevens de opdracht meekrijgt om een advies op te leveren aan het bestuur van het samenwerkingsverband over het toekomstbestendig inrichten van RIEC/RVS.

Het Adviescollege Veiligheid is namens het regionaal veiligheidscollege opdrachtgever voor deze opdracht waarbij het Dagelijks Bestuur van RIEC/RVS als eerste aanspreekpunt fungeert.

Opdrachten

Interim Hoofd RIEC/RVS
Gedurende bovengenoemde opdracht en in de periode van de werving en selectie van een nieuw hoofd RIEC/RVS, is een interim hoofd nodig die voor de aansturing van beide bureaus zorgt. Bij Bureau RVS werken ongeveer 15 fte en bij het bureau RIEC 50 fte. Deze 50 fte vallen onder verschillende clusters die worden aangestuurd door twee clustermanagers. Je werkt nauw samen met de plaatsvervangende hoofden bij RIEC en RVS (tevens clustermanagers) die nu al veel van de dagelijkse sturing binnen de bureaus op zich nemen.

Op te leveren advies
Als interim hoofd krijg je de opdracht mee om een advies met aanbevelingen op te stellen naar de toekomstbestendige (samen-)werking van beide bureaus. Daarbij horen in elk geval de volgende componenten:

 • Het onderzoeken van het gewenste managementmodel;

 • De verhouding en samenwerking van de sturing van RIEC en RVS in de regio;

 • Profielschets nieuwe hoofd op basis van het gewenste managementmodel.

Je betrekt alle relevante sleutelfiguren inclusief de medewerkers, van het samenwerkingsverband. Ook maak je gebruik van bestaande documentatie en ervaringen elders in het land.

De aanbevelingen uit dit onderzoek zijn leidend voor de keuze in de structurele opvolging van het hoofd RIEC/RVS. Daarom dient het advies in december bestuurlijk voorgelegd te worden.

Wie zoeken wij?
Een strategische denker met, bestuurlijke antennes, kennis van de werkvloer, die tevens ervaring heeft met werken in samenwerkingsverbanden.

Jij brengt mee

 • WO werk en denkniveau.

 • Minimaal 8 jaar ervaring in leidinggevende posities binnen overheden.

 • Minimaal vijf jaar ervaring met advieswerk in een soortgelijke omgeving en in staat om in korte tijd het speelveld te overzien en dit te vertalen in een duidelijk advies.

 • Aantoonbare kennis en werkervaring in samenwerkingsverbanden in de publieke sector op bestuurlijk niveau.

 • Kennis van en ervaring met veiligheidsthemas en in het bijzonder ondermijning.

 • Kennis en (werk)ervaring in het RIEC-bestel is een pre.

Goed om te weten
Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

Gesprekken zijn in principe gepland op 9 oktober en/of 11 oktober. De gesprekken vinden plaats met een afvaardiging van het dagelijks bestuur RVS/RIEC. De voorzitter van het Dagelijks Bestuur RVS/RIEC zal contact met je opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De top 2 a 3 kandidaten zullen uitgenodigd worden voor een gesprek.

Een deta-vast constructie kan, indien dit gewenst is door de Gemeente Utrecht, aanbieder en kandidaat, tot de mogelijkheden behoren.

Bij gebleken geschiktheid en voldoende werk bestaat er een kans dat er meerdere kandidaten uit de procedure worden aangenomen.

De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beeindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met onze opdracht adviseur.
  Opdracht Adviseur Jan de Vries
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Interim hoofd RIEC/RVS en toekomstbestendig RIEC/RVS die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.