thumbnail
thumbnail

Beleidsadviseur Volksgezondheid

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€105
32 Utrecht

Begindatum:

5 apr 2024

Einddatum:

1 feb 2025

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

4 apr 2024

Beleidsadviseur volksgezondheid, focus op mentale gezondheid
Periode: z.s.m. tot 1 februari 2025 met mogelijke opties tot verlenging
Belasting: 32 uur per week gemiddeld
Tarief: Maximaal 105 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Korte beschrijving speelveld
We zijn op zoek naar een collega die in ieder geval tijdelijk ons team beleid bij afdeling volksgezondheid komt versterken.

In Utrecht werken we aan gezond stedelijk leven voor iedereen. Utrecht wil een stad zijn waar inwoners gezond en veerkrachtig zijn. Als Afdeling Volksgezondheid dragen wij hieraan bij vanuit verschillende rollen en verantwoordelijkheden. We monitoren de gezondheid van onze inwoners en voeren een aantal taken uit, zoals de jeugdgezondheidszorg, de zorg voor sociaal kwetsbaren en de inspectie van de kinderopvang. Ook ontwikkelen we het Utrechts gezondheidsbeleid (zie gezondheid voor iedereen, onze huidige nota) en brengen we onze gezondheidsexpertise in allerlei ontwikkelingen in. Zowel nationaal als internationaal worden we steeds meer gezien als een voorloper van de gezonde stad.

Je taken zijn:
Je gaat je bezighouden met het beleid rondom mentale gezondheid. Je werkt mee aan het opstellen van een uitvoeringsprogramma mentale gezondheid. De basis hiervoor ligt in de nota gezondheidsbeleid, maar ook in andere notas zoals de Wmo beleidsnota, de Utrechtse Onderwijsagenda en de nog vast te stellen beleidsnota jeugd. In dit uitvoeringsprogramma geef je samen met collegas invulling aan de concrete stappen en acties die nodig zijn om de mentale gezondheid van onze inwoners te versterken. Waar nodig stel je een nadere regels op (subsidie) en stuur je hierop. Verder ben je betrokken bij de IZA thematafel mentale gezondheid.

Van belang voor de uitvoering voor de functie:

 • Uitvoeringsprogramma mentale gezondheid opstellen in nauwe samenwerking met verschillende beleidsafdelingen van de gemeente Utrecht, binnen een integrale aanpak.

 • Werken in verbinding met collegas binnen en buiten de eigen afdeling en met partners in de stad.

 • Continu signaleren, monitoren en bijsturen van de aanpak.

 • Op de hoogte zijn van de landelijke en lokale ontwikkelingen

Jij bent:
Volksgezondheid werkt opgavegericht en acteert als partner in het netwerk. Per situatie wordt gekeken naar de passende overheidsrol. Zo zijn we soms meer sturend, soms meer faciliterend of samenwerkend. Dit vergt van onze beleidsadviseurs dat ze in staat moeten zijn te schakelen tussen deze verschillende rollen. Voor een succesvolle invulling denken we verder dat je de volgende bagage nodig hebt:

 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau opgedaan door opleiding en/of werkervaring in de gezondheidswetenschappen, psychologie, sociale wetenschappen, bestuurskunde of een vergelijkbare richting;

 • Je hebt ruime en aantoonbare ervaring als beleidsadviseur;

 • Je hebt ervaring met beleidsadvisering in een politiek bestuurlijke omgeving, bij voorkeur binnen het sociaal domein;

 • Je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van nadere regels (subsidieverordeningen) en uitvoeringsprogrammas;

 • Je hebt aantoonbare ervaring met het sturen op budgetten;

 • Je bent een gesprekspartner op alle niveaus en in staat verbinding aan te brengen tussen de ontwikkelingen in de praktijk, op politiek-bestuurlijk niveau en met partners in de stad. Je bent daarom in staat je zowel schriftelijk als mondeling goed uit te drukken;

 • Je bent in staat een netwerk te onderhouden en te benutten voor je opgaven.

Goed om te weten:
Gesprekken zijn gepland op 17 en/of 18 april. De manager zal contact opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden.

Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

Bij gebleken geschiktheid bestaat er een kans dat er nog een kandidaat uit deze procedure wordt aangenomen. Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beeindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
  Opdracht Adviseur
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Beleidsadviseur Volksgezondheid die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.