thumbnail
thumbnail
Senior Adviseur RO

Gauke Boelensstraat 2, 9203 RM Drachten, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 110,00
20-24 Friesland

Begindatum:

1 jan 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

20-24

Publicatiedatum:

8 nov 2023

Omschrijving van de opdracht
Als senior beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening ben je het aanspreekpunt voor de meer complexe ruimtelijke vraagstukken en procedures. Daarin coach je de minder ervaren collega's en ben je een aanspreekpunt voor management en bestuur. Je onderzoekt en vertaalt ontwikkelingen, beoordeelt de effectiviteit van bestaand beleid, doet voorstellen en schrijft adviezen op strategisch en tactisch niveau met betrekking tot ontwikkelen of wijzigen van beleid op het terrein van de ruimtelijke ordening.

Je geeft actief vorm en inhoud aan het ruimtelijk beleid in onze gemeente. Je adviseert over de diverse aspecten van het ruimtelijke beleid, o.a. over wijzigingen bestemmingsplannen, bijzondere procedures met betrekking tot bouwvergunningen, vrijstellingen, erfvergroting, enz. Je stelt ten behoeve van ruimtelijke ontwikkelingen anterieure overeenkomsten op en je bewaakt de gemaakte afspraken. Je behandelt juridische procedures en vertegenwoordigt zonodig de gemeente bij o.a. planschade (nadeelcompensatie onder de omgevingswet).

Tevens zal je input geven over verschillende aspecten binnen het programma met betrekking tot de invoering van de Omgevingswet. Ook begeleid en coördineer je private ontwikkelingsprojecten van idee tot en met de vaststelling van een ruimtelijk plan. Voor het planologisch aspect ben je verantwoordelijk voor de interne (gemeentelijke) coördinatie, planning en procedures. Je inspireert, overtuigt en coacht collega's, inwoners en ondernemers bij planontwikkeling.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 01-01-2024 tot en met 31-12-2024 voor 20-24 uur per week. De initiële looptijd van project is tot 1 januari 2025 en hierbij hanteren we de optie voor verlenging tot maximaal 3 jaar, waarin iedere periode van verlenging in onderling overleg wordt vastgesteld tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

  • U voegt een actuele CV toe.

  • Minimaal 10 jaar ervaring bij een gemeente in een soortgelijke rol.

  • Relevante vakinhoudelijke WO-opleiding (bijvoorbeeld planologie).

  • In de afgelopen 3 jaar minimaal een jaar werkzaam geweest als RO-adviseur in (de directe nabijheid van) onze gemeente en daarmee bekend met de vraagstukken in ons werkgebied.

Gunningscriteria

  • Projectleiderservaring.

  • In de afgelopen 5 jaar werkzaam geweest bij een (middel)grote gemeente 45.000+ inwoners.

  • Heeft als trekker ervaring met het opstelling van een Omgevingsplan.

  • Onze organisatie organisatie biedt de mogelijkheid tot hybride werken, wij verwachten wel dat je minimaal 2 werkdagen in de week fysiek aanwezig bent op kantoor.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior Adviseur RO die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.