thumbnail
thumbnail

Programmamanager FrIZA

Gauke Boelensstraat 2, 9203 RM Drachten, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 135,00
24 - 28 Friesland

Begindatum:

1 sept 2024

Einddatum:

31 aug 2025

Uren per week:

24 - 28

Publicatiedatum:

4 jul 2024

Omschrijving van de opdracht

Wij zoeken een programmamanager voor het Friese Integraal Zorgakkoord (FrIZA) die ruime ervaring heeft met het coördineren van complexe verandertrajecten, waarbij het stimuleren van transformatie een centraal onderdeel is.  

Het Integraal Zorgakkoord (IZA) heeft als doel de zorg voor de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. In december 2023 is het regioplan voor Fryslân opgeleverd. De ambitie van FrIZA is om een beweging te maken van zorg naar gezondheid en welbevinden, door het versterken van de Mienskip. Preventie en een stevige sociale basis staan hierbij centraal. Dit is vertaald in vier opgaven en vijf fundamenten, die dwars door alle vier opgaven heen gaan. De afgelopen periode is per opgave en fundament de doelen en ambities uit het regioplan vertaald naar een concrete werkagenda. 

De programmamanager FrIZA is verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Friese werkagenda. De werkagenda is in nauw overleg met een groot aantal actoren werkzaam binnen het brede werkveld van zorg, gezondheid, welzijn en onderwijs tot stand gekomen. Daarmee komt FrIZA nu in de fase van uitvoering. De programmamanager heeft hierin een stimulerende en faciliterende rol. De programmamanager werkt in opdracht van de leden van de bestuurstafel Seker & Sûn en wordt bijgestaan door een bestuurlijke en ambtelijke delegatie.

Verantwoordelijkheden

Taken en verantwoordelijkheden

  • Coördineren van de uitvoering van het regioplan en bewaken van de voortgang van alle doelstellingen daarin. 

  • Verbinden van het regioplan en de werkagenda met kartrekkers van de opgaven en fundamenten (FrIZA netwerk), bevorderen van de uitvoering van het regioplan en de werkagenda en creëren van overzicht.

  • Signaleren van kansen en knelpunten bij de uitvoering van het regioplan en de werkagenda en fungeren als sparingspartner van bestuurlijke trekkers. 

  • Creëren van een positieve werkomgeving waarin samenwerking, transformatie, innovatie en eigenaarschap worden gestimuleerd. 

  • Draagt de eindverantwoordelijkheid voor de informatievoorziening met betrekking tot FrIZA.

  • Het gezicht van FrIZA naar partners in het werkveld (regionaal, provinciaal en landelijk).

  • Ondersteunen van bestuurstafel Seker & Sûn t.b.v. FrIZA

  • Aansturing van het FrIZA programmateam (communicatie, onderzoek, ondersteuning).

  • Signaleren van trends en ontwikkelingen binnen en buiten de regio

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar voor een initiële periode van 12 maanden vanaf 01-09-2024 tot en met 31-08-2025 voor 24 - 28 uur per week. Verlengen is in onderling overleg tussen opdrachtgever en opdrachtnemer mogelijk met maximaal 2 keer de initiële contractperiode. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen
U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

Aantoonbaar WO werk- en denkniveau.

Recente werkervaring met het coördineren van complexe verandertrajecten.

Wensen
50 %

Minimaal 3 jaar werkervaring met het coördineren van complexe verandertrajecten, waarbij het stimuleren van transformatie een centraal onderdeel is.

50 %

Recente werkervaring als programmamanager met het bevorderen van regionale samenwerking tussen verschillende organisaties zoals zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en onderwijsinstellingen.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Programmamanager FrIZA die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.