thumbnail
Gedragswetenschapper wijkteams

Gemeente Schiedam

Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam, Nederland

Sociaal Domein
Sluit over 8 dagen
Geen maximum
36 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

04-08-2022

Sluitingsdatum:

18-08-2022

Begindatum:

01-09-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

36
De WijkOndersteuningsTeams (WOT) in Schiedam willen integrale, laagdrempelige en kwalitatief goede zorg en ondersteuning bieden aan de inwoners van Schiedam. Het WOT kan ondersteunen bij vragen over geldzaken, opvoeden & opgroeien, (weer) meedoen, huiselijk geweld, onderwijs en wonen. De professional van het WOT zoekt samen met de zorgvrager naar een oplossing, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken wat hij of zij zelf kan en wie in de directe omgeving een bijdrage kan leveren. Het WOT telt zes locaties in de verschillende wijken in Schiedam. Ook is er een stedelijk werkend team voor ondersteuning van de medewerkers die in de wijken werken. Vanuit dit stedelijke team bieden vier gedragswetenschappers inhoudelijk ondersteuning aan de medewerkers in de teams.  In totaal werken circa 110 professionals (personeelssterkte 85 fte) in de organisatie. Er is gekozen voor een samenwerkingsvorm waarin de gemeente zorgaanbieders subsidieert voor het leveren van medewerkers voor het WOT.
Vier gebiedsmanagers zijn samen verantwoordelijk voor de aansturing van de professionals die werkzaam zijn in de organisatie. Daarnaast heeft elk team een medewerker met seniortaken die een aantal operationele zaken oppakt. WOT Schiedam valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Schiedam.

Functiebeschrijving:

Je werk richt zich op de inhoudelijke ondersteuning van medewerkers in de 6 Wijk Ondersteuning Teams (WOT) in Schiedam. Je levert een structurele inhoudelijke bijdrage aan het ondersteuningsproces van start tot het afronden van de hulp. Daarnaast vind je het ook een uitdaging om desgevraagd met de professionals mee te gaan en in gesprek te zijn met de hulpvrager, zodat je jouw observaties kan bespreken en delen en kan komen tot een goed advies in het belang van de hulpvraag van de bewoner. Je bent in staat opbouwend kritisch te zijn en kan je collega’s op een prettige manier voorzien van feedback. Je maakt je nieuwe werkprocessen snel eigen. De inhoudelijke ondersteuning van medewerkers van de wijkondersteuningsteams vindt o.a. plaats in casuïstiek overleggen, individuele consultaties en door middel van werkbegeleiding. Daarnaast biedt je waar nodig en gevraagd deskundigheidsbevordering op diverse thema’s.

Een afgeronde WO opleiding Psychologie of Pedagogische Wetenschappen;
 • Registratie NVO of NIP;
 • Uitstekende sociale vaardigheden, helder schriftelijk uitdrukkingsvermogen en goede communicatieve vaardigheden;
 • Kennis van en ervaring met LVB en/of psychiatrische problematiek en/of ouderenzorg is een pré.
 • Creatief in het zoeken naar oplossingen, waarbij je ook ruimte en autonomie voor medewerkers laat. Jouw coaching vaardigheden halen het beste in mensen naar boven.
 • Je vindt het leuk om ontwikkelingen in jouw vakgebied bij te houden.
 • Je bent in staat de rust te bewaren en je te richten op de kwaliteit van de ondersteuning aan en door de medewerkers, ook in een sterk veranderende werkomgeving.
 • Je bent in de basis een positief gestemd persoon die met een gezonde dosis humor een bijdrage kan leveren aan het werkplezier en de teamspirit binnen de team waar je mee werkt.
 • Documenten:

  Vind jouw droomopdracht

  Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht

  Ben jij de Gedragswetenschapper wijkteams die deze organisatie zoekt?