thumbnail
thumbnail

Senior beleidsadviseur mobiliteit

Raadhuislaan 2, 5341 GM Oss, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
110
32 Noord-Brabant

Begindatum:

10 mrt 2024

Einddatum:

10 aug 2024

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

25 jan 2024

Opdrachtomschrijving
De gemeente Oss staat voor grote ruimtelijke opgaven met aanzienlijke gevolgen voor mobiliteit, met name als gevolg van verduurzaming en verstedelijking. Hierdoor verschuift de focus van primair infrastructuur naar aspecten als veiligheid, ruimte en kwaliteit van de leefomgeving. Dit vraagt van de beleidsadviseur Mobiliteit om te komen met slimme en innovatieve mobiliteitsoplossingen, waarbij toekomstgericht denken en werken met scenario's meer dan ooit noodzakelijk is.

De gemeente Oss is momenteel op zoek naar een senior beleidsmedewerker Mobiliteit voor een tijdelijke opdracht, in afwachting van de structurele invulling van de functie.

Samen met een klein team bestaande uit twee beleidsmedewerkers en een strateeg, ben je verantwoordelijk voor het mobiliteitsbeleid van onze gemeente. Bij het verstrekken van advies kijk je 10-15 jaar vooruit en integreer je andere thema's zoals duurzaamheid, verstedelijking en veiligheid. Je formuleert duidelijke en haalbare doelen en draagt de mobiliteitsvisie uit in de hele organisatie en naar onze externe partners. Je werkt nauw samen met onze gemeentelijke strategen en met onze partners in de stad en in de regio. Je stemt voorstellen en ontwikkelingen af binnen de ambtelijke organisatie en met het gemeentebestuur om resultaten, ook op korte termijn, te behalen. Je behandelt mobiliteitsvraagstukken afkomstig uit de ambtelijke of bestuurlijke organisatie en geeft waar nodig ook ongevraagd advies. Je staat in verbinding met andere teams binnen het ruimtelijke en economische domein, zodat je in samenwerking met andere disciplines vormgeeft aan de aangename leefomgeving van Oss!

Gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk, echter regelmatige aanwezigheid in Oss is noodzakelijk bij bijv. bestuurlijke en collegiale overleggen.

Koersnota Mobiliteit: Een stad waar ontmoeten en verblijven centraal staan - Gemeente Oss

Kandidaatomschrijving
Je hebt uitgebreide ervaring met mobiliteitsvraagstukken en bent op de hoogte van wat er speelt op regionaal, provinciaal en landelijk niveau. Je bent alert op nieuwe ontwikkelingen in ons werkgebied en weet deze, al dan niet in samenwerking met collega's, praktisch te vertalen naar Oss.

Je bent bestuurlijk sensitief en bij voorkeur heb je ervaring in een overheidsorganisatie. Je hebt een proactieve houding, neemt initiatief en benut kansen.

Je beschikt over uitstekende mondelinge vaardigheden, kunt flexibel meebewegen, omgaan met weerstand en deze ombuigen tot een succes. Tot slot beschik je over een aantoonbaar werk- en denkniveau op HBO+ niveau.

Interviewplanning
De gesprekken staan gepland voor..

Toelichting op rooster
Gemiddeld 24- 32 uur per week, flexibel inzetbaar, aanwezigheid afgestemd op de werkgerelateerde overleggen

Eisen

HBO werk- en denkniveau
Kandidaat beschikt over een HBO diploma en/of HBO+ werk en denkniveau, dat relevant is voor de functie. Dit blijkt uit het CV

Werkervaring strategische mobiliteitsvraagstukken
Kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring met strategische mobiliteitsvraagstukken die relevant zijn voor gemeentelijke overheden, opgedaan in de laatste 10 jaar. Dit blijkt uit het CV.

Werkervaring strategische advisering
Kandidaat beschikt over ervaring met strategisch adviseren van bestuurders en de ambtelijke top. Dat blijkt uit het cv

Beschikbaarheid
De kandidaat kan uiterlijk 1 april starten met deze opdracht. Dat blijkt uit de aangeleverde gegevens.

Gunningscriteria

 • Weging prijsdeel: 20 %

 • Werkervaring 100.000 plus gemeente
  De kandidaat heeft de afgelopen vijf jaar meer dan een jaar werkervaring opgedaan bij een 100.000 plus gemeente. Dit blijkt uit het C.V.

  Weging: 15 %

 • Strategische ervaring
  De kandidaat heeft de afgelopen vijf jaar meer dan drie jaar werkervaring opgedaan in een senior adviesrol. Dit blijkt uit het cv.

  Weging: 20 %

 • Kennis mobiliteitsbeleid, trends en ontwikkelingen
  De kandidaat heeft actuele kennis over mobiliteitsbeleid, trends en ontwikkelingen. Dat blijkt uit het cv.

  Weging: 10 %

 • Relevant provinciaal en landelijk netwerk
  Kandidaat heeft een provinciaal en landelijk netwerk dat relevant is voor de functie. Dat blijkt uit het cv.

  Weging: 10 %

 • Interview
  Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. Competenties en vaardigheden zoals beschreven in het kandidaatprofiel. In het bijzonder zal worden gelet op:

  • dat kandidaat daadkrachtig, resultaat- én mensgericht is;

  • dat kandidaat veel kennis en ervaring in het gemeentelijke beleidsterrein mobiliteit heeft en dit gemakkelijk weet te verbinden met andere ruimtelijk-fysieke beleidsthema’s.

  Weging: 25 %

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior beleidsadviseur mobiliteit die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.