thumbnail
thumbnail

Adviseur Groen en Sportvelden

Hoofdstraat 82, 9244 CR Beetsterzwaag, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen limieten
minimaal 32 uur Friesland

Begindatum:

1 dec 2023

Einddatum:

1 dec 2024

Uren per week:

minimaal 32 uur

Publicatiedatum:

7 nov 2023

Omschrijving van de opdracht
Als adviseur groen ben je verantwoordelijk voor al het groenbeheer. Denk hierbij aan de groene arealen zoals bomen, bermen, gazons, plantsoenen en de verschillende parken in de gemeente. Hierin werk je nauw samen met de (junior) adviseur groenbeheer. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheren van de gemeentelijke sportvelden en begraafplaatsen. Je bent opdrachtgever voor de groenmedewerkers in de buitendienst en aanjager voor vervangingen van groene arealen.

Naast je eigen groene portefeuille draag je bij aan de uitdagingen die in het team liggen. Je bent daarbij bereid om allround taken uit te voeren in het teambelang of voor het helpen van een collega.

Wat zijn je taken?

 • Je geeft uitvoering aan het Beeldkwaliteitsplan Beheer Openbare Ruimte 2021-2025 en bewaakt de kwaliteit van de groene arealen.

 • Je stelt meerjarige beheerplannen op en vertaalt deze naar periodieke inspecties, de opdrachten voor uitvoering en het toezicht op deze werkzaamheden.

 • Je biedt oplossingen voor hedendaagse uitdagingen zoals het versterken van biodiversiteit en het behouden van cultuurhistorische lanen.

 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies in en buiten het team over vraagstukken die gerelateerd zijn aan het groenbeheer.

 • Je geeft uitvoering aan het Afsprakenkader Sport 2022-2026 en gaat aan de slag om afspraken met de verenigingen te ijken en vast te leggen.

 • Je stelt beheer- en vervangingsplannen op voor de gemeentelijke sportvelden en geeft hier samen met teamonderdeel Uitvoering en de verenigingen uitvoering aan.

 • Je behandelt meldingen en initiatieven vanuit de inwoners, bezoekers en ondernemers van de gemeente die gerelateerd zijn aan de groene arealen en sportvelden.

Welke kwaliteiten breng je mee?

 • Je bent goed in staat om het totaaloverzicht te behouden als er veel tegelijk op je af komt en kan hierin de juiste prioriteiten stellen.

 • Je hebt een proactieve zelfstandige werkhouding, durft besluiten te nemen en weet kaders te concretiseren om snel door te pakken.

 • Je bent burger- en intern/klantgericht en weet zowel mondeling als schriftelijk een boodschap makkelijk te verkopen, ook als die boodschap kritisch is.

 • Je beschikt over tenminste een HBO werk- en denkniveau en hebt een afgeronde opleiding zoals bos- en natuurbeheer of vergelijkbaar.

 • Kennis van en ervaring met (gemeentelijk) groenbeheer of beheer sportvelden zijn een pré.

 • Een certificaat gedragscode Wet Natuurbescherming niveau 3 is een pré.

 • Daarnaast is het een pluspunt als je kennis van een beheerspakket zoals GBI hebt.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 december (of zoveel eerder) tot en met 30 november 2024 voor (minimaal) 32 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe. U dient gebruik te maken van het bijgevoegde template en alle gevraagde onderdelen in te vullen.

 • HBO (afgerond)

Gunningscriteria

 • opleiding zoals bos- en natuurbeheer of vergelijkbaar.

 • Enige jaren bij een gemeente

 • Kennis van en ervaring met (gemeentelijk) groenbeheer of beheer sportvelden

 • Een certificaat gedragscode Wet Natuurbescherming niveau 3

Opleiding
We bieden aanvullend op de functie van Adviseur Groen en Sportvelden een cursus Schrijven van doeltreffende rapporten, notities en adviezen, om je vaardigheden en expertise op dit gebied verder te ontwikkelen en te versterken. Bekijk voor meer informatie onze opleidingen pagina!

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Adviseur Groen en Sportvelden die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.