thumbnail
thumbnail

Programmaleider ontvlechting

Koningstraat 13, 9101 LP Dokkum, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 150,00
zie opdracht omschrijving Friesland

Begindatum:

6 feb 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

zie opdracht omschrijving

Publicatiedatum:

18 jan 2023

Omschrijving van de opdracht
De gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel zoeken een: Programmaleider voor de ontvlechting  Van de centrumregeling samenwerking Dantumadiel en Noardeast-Fryslân De taken van de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel worden in samenwerking uitgevoerd in een centrumregeling. Noardeast-Fryslân is daarbij de centrumgemeente. De colleges van de gemeenten hebben het besluit genomen de centrumregeling op te heffen per 1/1/2024 en de samenwerking te ontvlechten. Na 1/1/2024 gaan de beide gemeenten afzonderlijk van elkaar verder. Voor de opheffing van de centrumregeling en de ontvlechting van de bedrijfsvoering van de beide gemeenten is aan Deloitte de opdracht gegeven een opheffingsplan op te stellen. Het opheffingsplan dient ertoe om tot afspraken tussen de beide gemeenten te komen over het ontvlechtingsproces, waaronder het plaatsen van het personeel – en de te hanteren spelregels voor de ontvlechting. Het opheffingsplan wordt in december besproken in de colleges. We verwachten dat de programmaleider beschikbaar is vanaf medio januari 2023 en vanaf dat moment uitvoering kan geven aan het opheffingsplan. De verwachting is dat de programmaleider in de maanden februari tot en met juni fulltime nodig is. Daarna zal er sprake zijn van een afbouw van de inzet. Voor de inzet over het hele jaar gaan wij uit van gemiddeld 3 dagen per week.

Verantwoordelijkheden
De gemeenten zoeken een programmaleider die de organisatiebrede processen van de ontvlechting aanstuurt uitgaande van de gemaakte afspraken tussen de colleges naar aanleiding van het opheffingsplan. Naast het herplaatsen van het personeel bij één van de beide gemeenten gaat het om het ontvlechten van de ICT, de tractie, de contracten met derden, de huisvesting en de hiermee samenhangende interne en externe communicatie met de betrokkenen. We zoeken een programmaleider die het totaal van activiteiten binnen de genoemde onderwerpen aanstuurt. De opbouw van een nieuwe organisatie voor Dantumadiel en het komen tot een aangepaste organisatie van Noardeast-Fryslân behoren niet tot de scope van de programmaleider ontvlechting. Daar zijn separate opdrachten voor in uitvoering die wel samenhang vertonen met de ontvlechting. Van de programmaleider ontvlechting verwachten we dat deze stuurt op deze samenhang en zich tegelijkertijd beperkt tot de uitvoering van de eigen opdracht.  Wij zijn op zoek naar een programmaleider met het volgende profiel: - Aantoonbare ervaring met het voeren van regie op ambtelijke en bestuurlijke processen waarbij sprake is van belangentegenstellingen. - Is in staat een projectplan en projectorganisatie op te zetten. - Een onafhankelijke positie, is de afgelopen jaren niet betrokken geweest bij opdrachten van (één van) beide organisaties. - Ervaring met het aansturen van een projectorganisatie, beschikt over sensitiviteit en daadkracht en schaalt tijdig op als er zich knelpunten voordoen in de voortgang. - Stuurt op realisatie van de planning en blijft binnen het budget

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 6 februari 2023 tot en met 31 december 2023 voor gemiddeld

3 dagen week.De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd met 2 keer 6 maanden. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een cv van maximaal 3 pagina's A4 toe.

 • Aantoonbare ervaring met het voeren van regie op ambtelijke en bestuurlijke processen waarbij sprake is van belangentegenstellingen.

 • Is in staat een projectplan en projectorganisatie op te zetten.

 • Een onafhankelijke positie, is de afgelopen jaren niet betrokken geweest bij opdrachten van (één van) beide organisaties.

 • Ervaring met het aansturen van een projectorganisatie, beschikt over sensitiviteit en daadkracht en schaalt tijdig op als er zich knelpunten voordoen in de voortgang.

 • Stuurt op realisatie van de planning en blijft binnen het budget. Wo werk en denkniveau

Competenties

 • Leiderschap;

 • Overtuigingskracht;

 • Communicatief;

 • Verbinden;

 • Resultaatgericht;

 • Adviesvaardig;;

 • Organisatiesensitief.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Programmaleider ontvlechting die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.