thumbnail
Programmacoördinator opvang Oekraïense vluchtelingen

Gemeente Moerdijk

Pastoor van Kessellaan 15, 4761 BJ Zevenbergen, Nederland

Project- en Programmamanagement
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
28 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

11-05-2022

Sluitingsdatum:

16-05-2022

Begindatum:

01-06-2022

Einddatum:

30-11-2022

Uren per week:

28

Functiebeschrijving
Voor de meeste gemeenten geldt dat de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne een unieke gebeurtenis is. Zo ook voor de gemeente Moerdijk. Bij gebrek aan leegstaand vastgoed in eigen beheer, hebben we Oekraïense vluchtelingen voorlopig deels opgevangen op particuliere terreinen. Ook worden veel vluchtelingen opgevangen door gastgezinnen. Dat betekent dat de opvang versnipperd is en dat we te maken hebben met afspraken en verschillende mate van medezeggenschap van de eigenaren/ exploitanten. Daarnaast staan we in nauw contact met onze sociaal-maatschappelijke partners zoals vrijwilligerswerk, vluchtelingenwerk en het Rode Kruis.

We zijn sinds begin maart bezig met de opvang en we hebben nu zo’n 150-200 vluchtelingen opgevangen. Er zijn al veel processen beschreven en vastgesteld en de medewerkers werken er ook naar. Veel van onze medewerkers hebben zich met hart, ziel, kennis en ervaring ingezet om iets moois te bouwen. Zowel op sociaal-maatschappelijk als fysiek vlak. Toch zijn er elke week weer nieuwe uitdagingen die voortkomen uit bijvoorbeeld continu veranderende regelgeving en nieuwe praktijkervaringen. Ook heeft de teamdynamiek/groepsdynamiek zich in deze korte tijd nog onvoldoende kunnen vormen.

Om deze nieuwe taken goed te beleggen is een aparte opvangorganisatie opgezet onder leiding van een programma coördinator. De rol van programmacoördinator wordt nu ingevuld door een van de teamleiders. Nu er meer lijn en structuur zit in de opvangorganisatie, zoeken we naar een interim coördinator tot eind van het jaar die de opvangorganisatie verder professionaliseert en rationaliseert.

Taken & verantwoordelijkheden
Je bent als programmacoördinator aan zet om de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne verder te professionaliseren. Dit betekent:

  • De organisatiestructuur voor de opvang herijken en zorgen voor de (structurele) bemensing van de verschillende onderdelen;

  • Zorgen dat de dagelijkse operationele werkzaamheden goed verlopen en de nog ontbrekende werkprocessen uitwerken (en implementeren);

  • Zorgdragen voor goed contractbeheer door medewerkers, budgetbeheer;

  • Voortgangscommunicatie naar college en raad;

  • Zorgen dat in samenwerking een langer termijn plan wordt ontwikkeld voor het verblijf van de Oekraïners in onze gemeente.

Nu zijn de vluchtelingen verspreid over particuliere terreinen en particuliere gastgezinnen. Er wordt een nieuwe centrale locatie voor de opvang voorbereid. Hiervoor is een apart projectteam samengesteld, dat naar de programma coördinator rapporteert. Zodra de vluchtelingen kunnen verhuizen, draag jij zorg voor een gestroomlijnde overgang. We verwachten dat dit later dit jaar gaat gebeuren. De personele zorg voor de gemeentelijke collega’s die worden ingezet blijft de verantwoordelijkheid van de teamleider.

Competenties
We zoeken iemand met leiderschapsvaardigheden die snel kan schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau en ervaring heeft met procesverbetering. Je hebt een zakelijke kijk op de uitdaging, zonder de menselijke verhoudingen uit het oog te verliezen. Je hebt ervaring in het sociaal-maatschappelijk domein, bij voorkeur in een gemeentelijke organisatie. Je hebt kennis van de gemeentelijke organisatie en bijbehorende besluitvormingsprocessen. Je bent besluitvaardig en hebt de vaardigheid om instructief te kunnen zijn als dat nodig is.

Uren & werkdagen
Aantal uur per week: 28 uur per week
Toelichting op uur per week: 28 tot 32 uur per week
Werkdagen: Maandag; Dinsdag; Woensdag; Donderdag; Vrijdag

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

 Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Programmacoördinator opvang Oekraïense vluchtelingen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.