thumbnail
thumbnail

W2024-07 Integraal toezichthouder VTH

Stadhuisplein 1, 5461 KN Veghel, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
90
36 Noord-Brabant

Begindatum:

1 jan 2024

Einddatum:

1 jul 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

21 nov 2023

Omschrijving van de opdracht
Je gaat aan de slag als toezichthouder bij het team Toezicht.

Dit team is een onderdeel van het werkatelier VTH. Het team bestaat uit 8  personen (toezichthouders op verschillende gebieden verschillende gebieden en  niveau’s en een tijdelijke inhuur op Wabo).

Als integraal toezichthouder omgevingsvergunningen voer je controles uit en houd je toezicht op illegale planologische strijdigheden (ruimtelijke ordening), bouwactiviteiten en overige wetgeving (Wabo gerelateerd). Je bent doelgericht en daadkrachtig in je toezicht en handhaving bij geconstateerde overtredingen en komt met heldere rapportages hierover. In overleg met je collega’s juristen VTH adviseer je mogelijke bestuurlijk handhavingstraject (zoals bestuursdwang). Casuïstiek waarmee je werkt is onder andere gericht op huisvesting van arbeidsmigranten.

Waar mogelijk voer je controles uit op brandveiligheid van diverse gebouwen.

Verwerking van je controles  doe je in administratie in de applicatie LEEF.

Voor het werkatelier VTH zit de doorontwikkeling niet alleen op het gebied van de nieuwe Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging maar ook zeker op het leveren van een bijzonder persoonlijke dienstverlening, optimalisatie van (werk)processen, duidelijke verdeling van taken, rollen en verantwoordelijkheden en houding en gedrag dat past bij de organisatiefilosofie van gemeente Meierijstad. Daarnaast is de winkel ook gewoon open en moeten de meldingen, klachten en controles uitgevoerd worden. Jouw rol ligt met name op het goed mee open houden van de winkel binnen het werk van de toezichthouders WABO.

Werken bij gemeente Meierijstad betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt (Omgevingswet) en boordevol ambitie (Zelforganisatie) zit. Dat moet ook, want ook al hebben we mooie dingen bereikt, de samenleving blijft veranderen. Meierijstad is in beweging.

Kandidaatomschrijving
Je werkt zelfstandig en bent samen met je collega’s afwisselend inzetbaar voor verschillende taken gericht op toezicht en handhaving, ook buiten reguliere werktijden. Bijvoorbeeld tijdens evenementen waarbij toetsing op toepassing van de in de vergunning gestelde eisen nodig is. Je ziet toe op naleving van wet- en regelgeving en planologische strijdigheden en treedt hierbij zo nodig zelfstandig handhavend op. Je handelt klachten en meldingen zelfstandig af.

Je staat je ‘mannetje’ bij uitvoering van verschillende controles. Correct handhaven waar nodig om escalatie te voorkomen. Je maakt hierbij gezonde afwegingen op risico’s.

Je werkt nauw samen met de collega toezichthouders. Daarnaast schakel je makkelijk met collega’s binnen het brede werkveld, zoals bijvoorbeeld handhavers, juristen VTH, vergunningverleners, medewerkers bestemmingsplannen.

Je bent in bezit van rijbewijs en eigen vervoer en maakt gebruik van je eigen devices (smarthphone en laptop).
Je hebt een VOG die niet ouder is dan 3 maanden.

Eisen

 • Werk- en denkniveau
  Je hebt een MBO plus, HBO werk- en denkniveau. Dit dient te blijken uit het cv.

 • Gerichte werkervaring

  • voorkeur ook een opleiding brandveiligheid (toetsing gebouwen)

  • Je pakt gesprekken bij constatering overtredingen zelfstandig op en bent hierbij in staat om de boodschap over te brengen en weerstand om te buigen

  • Je werkt diverse controles uit aan de hand van werkprocessen die we hanteren

  • Je werkt zelfstandig je administratieve afhandeling van de controles tijdig en volledig bij

  • Je hebt ervaring in zelfstandig oppakken en doorlopen van handhavingstrajecten en werkt hierbij vanuit de LHS

  • Je rapportages voldoen aan de eisen die nodig zijn om eventueel opvolgende handhavingstrajecten direct goed op te pakken

  • Kennis van en ervaring met werken in LEEF Dit dient te blijken uit het cv.

Gunningscriteria

 • Kennis
  Kandidaat werkt volgens beschreven werkprocessen voor T&H en heeft bij voorkeur aanvullende kennis op het gebied van brandveiligheid en afhandelen van diverse handhavingsverzoeken.

 • Competenties
  Oordeelsvorming: Je weegt gegevens en mogelijke handelwijze in het licht van relevante criteria tegen elkaar af om tot realistische beoordeling te komen. Conflicthantering: Je reageert correct en tegemoetkomend op de reacties van anderen op het eigen gedrag, beleid of functie- uitoefening. Je weet adequaat te reageren op problemen, zonder hierdoor in het gedrang te komen of te reageren vanuit emotie. Je vindt oplossingen bij belangentegenstellingen. Overtuigingskracht: Je overtuigt anderen van een bepaald standpunt om instemming te krijgen met bepaalde plannen, ideeën of voorstellen.

 • Interview
  Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de W2024-07 Integraal toezichthouder VTH die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.