thumbnail
thumbnail

Landschapsontwerper openbare ruimte

Markt 145, 5401 EJ Uden, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
110
12 Noord-Brabant

Begindatum:

1 mrt 2024

Einddatum:

1 sept 2024

Uren per week:

12

Publicatiedatum:

10 feb 2024

Dit zijn wij
Even voorstellen. Wij zijn Maashorst. Een jonge gemeente met zes kernen, omgeven door natuur. Bij ons vind je het beste van twee werelden: een ruimtelijke en groene woon- en werkomgeving en alle voorzieningen in de buurt. Er liggen bij ons kansen. Bij ons krijg je de ruimte om je mouwen op te stropen en mee te bouwen aan onze gemeente. Dus wil je impact maken? Dan is dit het moment.

Over impact gesproken: Maashorst barst van de ambities! In onze eigen organisatie én in onze gemeente. Om een van onze ambities te noemen: een vindbaar, herkenbaar en professioneel toegangspunt waar inwoners met al hun zorg- en ondersteuningsvragen terecht kunnen. Deze plannen verwezenlijken we graag met een stel pioniers, die zin hebben in een Brabants avontuur. We maken graag kennis met je. Je bent welkom in ons gemeentehuis in het hart van Uden. 

Omschrijving van de opdracht
Ontwerp, klimaat, beplanting, biodiversiteit, verkeer, woningbouw, leefbaarheid: jouw werkveld is enorm breed. Je sluit als ontwerper openbare ruimte aan bij multidisciplinaire projectgroepen. Samen met je teamgenoten denk je na over onder andere de inrichting van woonwijken, parken, pleinen en het centrumgebied. De ene keer gaat het om een grootschalig nieuwbouwproject. De andere keer focus je op een kleinschalig project, zoals de renovatie van een straat. Jij bent daarbij verantwoordelijk voor het opstellen van kaders en randvoorwaarden voor het inrichtingsplan. Thema’s als duurzaamheid, klimaatadaptatie en biodiversiteit spelen hierbij een steeds belangrijkere rol.

Daarnaast toets je plannen en initiatieven die binnenkomen op het thema groen. Je kijkt naar de groene inpassingen en of deze overeenkomen met de kaders en randvoorwaarden die de gemeente Maashorst heeft gesteld.

Wat deze opdracht zo bijzonder maakt? Je schakelt met collega’s op verschillende niveaus. Denk aan de planoloog en ecoloog met wie je overlegt over de gebiedsindeling en biodiversiteit. Of aan medewerkers aanleg en onderhoud die het werk uitvoeren. Daarnaast luister je naar de wensen van inwoners en ondernemers, bijvoorbeeld op het gebied van ontmoeten en bewegen. Door alle betrokkenen vroeg in het proces te betrekken, creëer je draagvalk voor de plannen. Met als resultaat? Tevreden mensen en een nóg betere leefomgeving.

Je doet het samen met …
Diverse collega’s binnen de divisie Ruimte; van werkvoorbereider tot projectleider. Want je bent betrokken bij verschillende projecten én haalt hiervoor input op bij collega’s op het gebied van onder andere klimaat, gezondheid, leefbaarheid, civiele techniek en stedenbouw. Ook schakel je met diverse belangengroepen, zoals ondernemers, bewoners en natuurverenigingen. Door de wensen van al deze partijen samen te brengen, kom je tot een haalbaar plan. Je kunt daarbij rekenen op behulpzame collega’s die graag meedenken.

Kandidaatomschrijving
Om succesvol te zijn in deze opdracht breng je het volgende mee:

 • Minimaal een HBO diploma op het gebied van landschapsarchitectuur.

 • Minimaal 4 jaar ervaring als ontwerper/architect.

 • Kennis van of interesse in het creëren van een groene gezonde leefomgeving.

 • Ervaring in het werken bij een overheidsinstantie.

 • Goede communicatieve en adviesvaardigheden.

Eisen

 • minimaal 4 jaar relevante werkervaring: De kandidaat heeft werkervaring als ontwerper of architect, minimaal 4 jaar in de afgelopen 8 jaar.

Gunningscriteria

 • Weging prijsdeel: 25 %

 • Motivatiebrief: Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria (Weging: 25 %)

  • Geef een duidelijke motivatie voor deze opdracht.

  • Beschrijf hoe je een project aanpakt, aan de hand van een concreet voorbeeld uit je werkervaring.

  • Beschrijf hoe jouw aanpak is bij het toetsen van plannen, aan de hand van een concreet voorbeeld uit je werkervaring.

  • Beschrijf wat jij belangrijk vindt in de samenwerking en welke rol jij pakt in een team.

 • Aantal jaar werkervaring in een vergelijkbare functie: In de afgelopen 8 jaar heeft de kandidaat ... jaar werkervaring opgedaan in een functie als landschapsontwerper of landschapsarchitect (20%)

  • 4 tot 6 jaar (10 %)

  • 6 tot 8 jaar (20 %)

 • Aantal jaar werkervaring binnen de overheidssector: In de afgelopen 8 jaar heeft de kandidaat ... jaar werkervaring opgedaan binnen de overheidssector (Weging: 10 %)

  • 2 tot 4 jaar (5 %)

  • 4 tot 8 jaar (10 %)

Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria (Weging: 20 %)

 • duidelijke toelichting op de motivatie

 • duidelijke toelichting op opgedane kennis en ervaring

 • duidelijke toelichting op gevraagde en beschikbare kwaliteiten (bijvoorbeeld ontwerpvaardigheden)

 • beoordeling portfolio (kandidaat moet deze meenemen)

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Landschapsontwerper openbare ruimte die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.