thumbnail
thumbnail

Domeindirecteur Ruimte

Markt 145, 5401 EJ Uden, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
150
36 Noord-Brabant

Begindatum:

1 jul 2024

Einddatum:

1 jan 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

11 jun 2024

Opdrachtomschrijving

Dit zijn wij 
Even voorstellen. Wij zijn Maashorst. Een jonge gemeente met zes kernen, omgeven door natuur zoals je die nergens anders tegenkomt. Bij ons vind je het beste van twee werelden: een ruimtelijke en groene woon- en werkomgeving en toch alle voorzieningen in de buurt. Als ‘groentje’ onder de gemeenten weten we precies waar we heen willen. Maar eerlijk is eerlijk: we hebben nog wat stappen te zetten voordat we daar zijn. Boeiend? Zeker weten! Want er liggen bij ons volop kansen. Bij ons krijg je de ruimte om je mouwen op te stropen, te ondernemen en mee te bouwen aan onze gemeente. Dus wil je écht impact maken? Dan is dit het moment om in te stappen. 

Wat ga je doen?
Als domeindirecteur geef je, samen met de gemeentesecretaris en de twee andere directeuren, integraal leiding aan de nieuwe gemeente Maashorst en voel je je verantwoordelijk voor de organisatie als geheel. Het domein Ruimte is jouw aandachtsgebied. Je bepaalt met het directieteam een ambitieuze koers voor de nieuwe organisatie met een onderscheidende mensgerichte dienstverlening. Je denkt en werkt vanuit de integrale opgave en houdt verbinding en voeling met wat er speelt binnen de teams in het domein. Daarbij borg je de samenhang binnen de domeinen (in de lijn).

Als domeindirecteur focus je op strategische ontwikkeling en investeer je op een strategisch en relevant netwerk met de diverse ketenpartners binnen en buiten Maashorst. Je bent strategisch adviseur voor het bestuur en legt heldere verbindingen tussen werkvelden, collega’s, bestuur en in netwerken. Je geeft met visie richting aan de portefeuilledoelstellingen in het domein. Je bent daarvoor adviseur, sparringpartner en aanspreekpunt voor de teammanagers en bestuurders.

Je bent opdrachtgever voor organisatie-brede programma’s met een hoge politieke, financiële en/of organisatorische impact. Afhankelijk van de scope fungeer je ook als ambtelijk opdrachtgever voor (organisatie-brede) projecten. Je draagt bij aan een stevige en waarden-gedreven ontwikkeling van de organisatie en brengt de gemeente op een hoger plan (organisatieverandering, kwaliteit en integraliteit van programma’s, projecten en lijnwerkzaamheden). Als domeindirecteur werk je vanuit leiderschap dat ruimte geeft, verantwoordelijkheden laag legt en het professioneel samenspel vergroot. Je geeft coachend leiding aan teammanagers in het domein en weet de mensen te inspireren, te boeien en aan Maashorst te binden. Daarnaast beschik je over realisatiekracht en organiseert prioriteiten o.a. door het voorzien van de juiste capaciteit voor programma’s, projecten en andere werkzaamheden.

Kandidaatomschrijving

Wat breng je mee?
Je werkt en denkt integraal en brengt scherpte aan in discussies en in het stellen van doelen. Je communiceert op een heldere manier en bent transparant. Je toont leiderschap door te inspireren met voorbeeldgedrag en in het uitdragen van de organisatiewaarden. Daarnaast heb je:

 • Academisch denk- en werkniveau;

 • Strategische denk- en realisatiekracht;

 • Visie op en kennis van de ontwikkelingen binnen domein Ruimte. 

 • Bewezen ervaring met (het initiëren van) samenwerking intern en extern. Je bent een goede netwerker en hebt toegang tot een relevant netwerk.

 • Je bent een mensgerichte, verbindende en inspirerende leider met oog voor de professionaliteit en ontwikkeling van teammanagers en medewerkers.

 • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en weet daardoor hoofd- en bijzaken te onderscheiden, prioriteiten te stellen en overzicht te houden. Van nature bied je mensen vertrouwen en geef je mensen de ruimte om te presteren en te leren. 

Eisen

 • Ervaring als domeindirecteur / concerndirecteur in een bestuurlijke omgeving binnen de publieke sector: Uit het CV blijkt dat kandidaat ervaring heeft als domeindirecteur / concerndirecteur in een bestuurlijke omgeving binnen de publieke sector.

 • Academisch werk- en denkniveau: Een afgeronde WO-opleiding of aantoonbaar academisch werk- en denkniveau.

 • 36 uur per week beschikbaar: 36 uur per week beschikbaar en aanwezig op locatie in Uden.

Gunningscriteria

 • Weging prijsdeel: 15 %

 • Motivatiebrief
  Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria (Weging: 20 %)

  • De kandidaat motiveert waarom hij/zij de geschikte kandidaat is voor deze opdracht;

  • De kandidaat motiveert waarom hij/zij deze opdracht bij de gemeente Maashorst wilt doen.

 • Aantoonbare ervaring als domeindirecteur / concerndirecteur: Aantoonbaar succesvol in een complexe managementrol als domeindirecteur / concerndirecteur binnen de publieke sector én ruime ervaring met coachend leidinggeven aan (team)managers / mensgericht leiderschap gericht op talentontwikkeling, verbinding en professioneel samenspel (Weging: 15 %)

  • 3 - 5 jaar ervaring (5 %)

  • 6 - 8 jaar ervaring (10 %)

  • 9 jaar ervaring of meer (15 %)

 • Aantoonbare affiniteit met en visie op de maatschappelijke en inhoudelijke opgaven binnen het domein Ruimte
  Verbinden sturen op integraliteit van opgaven (tussen domeinen, teams, bestuurders, collega's). Ervaring als opdrachtgever voor programma's en projecten (Weging: 15 %)

  • 3 - 5 jaar ervaring (5 %)

  • 6 - 8 jaar ervaring (10 %)

  • 9 jaar ervaring of meer (15 %)

 • De kandidaat heeft aantoonbare ervaring met complexe veranderopgaven en organisatieontwikkeling
  Ervaring met organisatie verandertrajecten vanuit een managementrol of het samenbrengen van organisaties en culturen. Je bent een ontwikkelaar en denk creatief/out of the box (Weging: 15 %)

  • 3 - 5 jaar ervaring (5 %)

  • 6 - 8 jaar ervaring (10 %)

  • 9 jaar ervaring of meer (15 %)

Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria (Weging: 20 %)

 • Duidelijke toelichting motivatie;

 • Duidelijke toelichting opgedane kennis en ervaring;

 • Duidelijke toelichting op beschikbare kwaliteiten en competenties.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Domeindirecteur Ruimte die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.