thumbnail
thumbnail

Adviseur Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA)

Markt 145, 5401 EJ Uden, Nederland

Sluit over 10 dagen
115
32 Noord-Brabant

Begindatum:

1 okt 2024

Einddatum:

1 jan 2025

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

9 jul 2024

Dit zijn wij
De gemeente Maashorst heeft bijna 60.000 inwoners en beslaat ruim 107 vierkante kilometer. Met zes krachtige kernen en een sterke identiteit. Gelegen in en om natuurgebied De Maashorst kan de gemeente zich met recht het hart en de longen van Noordoost-Brabant noemen. Een groene gemeente met een stevige ambitie qua dienstverlening, voorzieningen en werkgelegenheid. Een gemeente die ertoe doet in de regio, die iets te vertellen heeft en daardoor goed voor haar inwoners kan zorgen. Een gemeente waar mensen zich samen inzetten voor goed wonen, werken en recreëren. Waar inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties de ruimte en de kans krijgen om hun omgeving nog fijner te maken. En waar nodig het gemeentebestuur krachtig optreedt om de veilige en prettige leefomgeving in de gemeente te behouden. 

Kandidaatomschrijving
Gemeenten hebben een (wettelijke) taak in het bieden van passende ondersteuning in de zelfredzaamheid van mensen en het bevorderen van een gezond en actief leven. Daarmee leveren gemeenten ook een belangrijke bijdrage aan het realiseren van een gezonde samenleving en het voorkomen of uitstellen dat mensen ziek worden.

Om samen de benodigde veranderingen te realiseren in de samenleving in brede zin en in de zorg in het bijzonder, onderschrijft het kabinet het belang om gezondheid te verankeren in alle beleidsterreinen. Om deze reden heeft het kabinet samen met landelijke partners twee akkoorden ontwikkeld:

 1. het Integraal Zorgakkoord (IZA);

 2. het Gezond en Actief Leven akkoord (GALA).

Binnen het team Sociaal Beleid van domein Sociaal zijn we op zoek naar een inhoudelijk adviseur die ons helpt om het GALA lokaal handen en voeten te geven.

Je geeft inhoudelijke invulling aan onderdelen van het GALA die raken aan in het bijzonder de beleidsterreinen WMO en gezondheid, zodat hier een passende lokale aanpak voor de gemeente Maashorst op ontstaat. Dit doe je samen met twee adviseurs, die relatief pas kort op deze beleidsterreinen actief zijn.

Je neemt een coachende en vooruitlopende rol aan om samen met hen inhoudelijk input te leveren voor het integrale plan van aanpak op de GALA.

Interviewplanning
De gesprekken zullen plaatsvinden in de middag van donderdag 15 augustus.

Dienstencategorie
Andere diensten

CPV code
79900000-3 - Diverse zakelijke en andere diensten

Eisen

 • Ervaring: Minimaal 3 tot 5 jaar ervaring als inhoudelijk (beleids-)adviseur

 • Opleiding: Afgeronde HBO opleiding

Gevraagde documenten

Aanleveren bij offerte

 • Motivatie

Gunningscriteria

 • Weging prijsdeel: 20 %

 • Kennis en ervaring: Aantoonbare kennis van en ervaring met de GALA en de beleidsterreinen WMO en gezondheid (20 %)

 • Uitdrukkingsvaardigheden: Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden (15 %)

 • Analytisch vermogen: Een goed ontwikkeld analytisch vermogen (10%)

 • Vernieuwend: Vernieuwend kan denken en dit kan vertalen richting realistische doelstellingen/beleid (10 %)

Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

 • Een verbindende teamspeler die in staat is afdelings- en zelfs domein overstijgend te werken;

 • Een klantgerichte, collegiale en flexibele instelling.

Weging: 25 %

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de Adviseur Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) die deze organisatie zoekt?