thumbnail
WABO vergunningverlener Bouwen

Gemeente Leeuwarden

Oldehoofsterkerkhof 2, 8911 DH Leeuwarden, Nederland

Juridisch
Sluit over 11 dagen
Geen maximum
36 Friesland

Publicatiedatum:

14-07-2022

Sluitingsdatum:

22-08-2022

Begindatum:

01-08-2022

Einddatum:

01-08-2023

Uren per week:

36
WABO vergunningverlener  (bouwen)                     
36 uur per week

Het team Vergunningen en Leefomgeving van de afdeling Publieke Dienstverlening is op zoek naar een WABO Vergunningverlener Bouw voor 36 uur per week. 

Ben jij op zoek naar een zelfstandige en afwisselende functie. En wil je daarnaast werken in een dynamische omgeving? 

Wat ga je doen
Als WABO vergunningverlener binnen het team ben je verantwoordelijk voor (aan)vragen en meldingen ingevolge de WABO.

Je verstrekt informatie over de activiteiten op grond van de wettelijke regelgeving en het gemeentelijk beleid. Binnen het team ben je op dat gebied ook een vraagbaak.  Je behandelt zelfstandig
omgevingsvergunningaanvragen (deelactiviteit bouwen, handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening, uitweg, reclame). 

Je toetst bouwplannen op ontvankelijkheid, legt plannen voor aan de welstandscommissie, toetst aan het bestemmingsplan en aan het Bouwbesluit. Daarnaast handel je sloop- en asbestmeldingen en sloopvergunningen af.

Je bent iemand die graag in verbinding staat met onze klanten, je beschikt dus over goede contactuele en communicatieve eigenschappen. Je bent resultaatgericht en dienstverlenend omdat je altijd rekening houdt met individuele en collectieve belangen van onze klanten en met de bestaande wet- en regelgeving. Daarnaast ben je nauwkeurig in je werk en kun je goed presteren onder druk

Waar ga je werken 
In een dynamische omgeving maakt de afdeling Publieke Dienstverlening continu afwegingen tussen individuele en collectieve belangen. We streven ernaar dat contacten met inwoners, ondernemers, instellingen, bezoekers en partners soepel verlopen. We doen wat nodig is, zodat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. Daar doen we het voor, niet meer en niet minder: dat iedereen mee kan doen. De bejegening door onze medewerkers is uitstekend en de afhandeltermijnen zijn kort. Een goede bejegening betekent deskundig, duidelijk, vriendelijk, snel en meedenkend zijn.

Je bent iemand die graag in verbinding staat met onze klanten, je beschikt dus over goede contactuele en communicatieve eigenschappen. Je bent resultaatgericht en dienstverlenend omdat je altijd rekening houdt met individuele en collectieve belangen van onze klanten en met de bestaande wet- en regelgeving. Daarnaast ben je nauwkeurig in je werk en kun je goed presteren onder druk. 

 
Functie-eisen 
•    HBO werk- en denkniveau;
•    Vakinhoudelijke opleiding (richting bouwkunde);
•    Ervaring met vergunningverlening, het afhandelen van (sloop) meldingen en sloopvergunningen en het toetsen van bouwplannen aan het bouwbesluit en het bestemmingsplan;
•    Ervaring met het werken met Suite4Omgevingsdiensten (Key2-Vergunningen, key2-Activiteiten)
•    Het kunnen overleggen van een rapportage kwaliteitscriteria VTH heeft de voorkeur.
•    Affiniteit met digitaal werken

NB: Voor deze opdracht is het van belang dat de kandidaat zelfstandig kan werken. 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de WABO vergunningverlener Bouwen die deze organisatie zoekt?