thumbnail
thumbnail
Verkeerskundig medewerker

Oldehoofsterkerkhof 2, 8911 DH Leeuwarden, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Friesland

Begindatum:

18 dec 2023

Einddatum:

31 jan 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

14 nov 2023

Beheerder Riolering en Water (36 uur)
Leeuwarden heeft een hoog ambitieniveau als het gaat om de inrichting en het beheer van de openbare ruimte. De gemeente Leeuwarden is erg gevarieerd; zowel zeer stedelijk met een prachtige binnenstad, mooie wijken, maar ook prachtige dorpen en een divers buitengebied. Zowel in de bestaande stad en dorpen alsook in de nieuwe uitbreidingsgebieden is er volop ontwikkeling. 

Om de inrichting in de openbare ruimte  duurzaam in stand te houden en te ontwikkelen – voor nu en voor de toekomst - is er vraag naar slimme beheermethodes. En een open blik op een integrale aanpak van de diverse opgaven waar de gemeente invulling aan wil geven.

Heb jij een brede kennis en interesse in “de openbare ruimte” - en specifiek Riolering en Water - en wil jij je kennis en ervaring inzetten om het beheer van de ingerichte openbare ruimte en het gebruik hiervan binnen de gemeente Leeuwarden tot een succes maken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen
Je gaat werken bij de sector Inrichting en Beheer Buitenruimte. Als gemeente zijn we verantwoordelijk voor de openbare ruimte. Denk hierbij zowel aan het beheer, onderhoud - alsook de vervangingsopgave. De functie van beheerder heeft betrekking op stedelijk water. Dit omvat o.a. de riolering en het water. Ingrepen in de openbare ruimte hebben impact op de gebruiks- en belevingswaarde. 

Als beheerder ben je de spil als het gaat om het beheerproces, de jaarcyclus en het op (laten) stellen van de meerjarenplanningen en vervangingsopgaven. Je werkt hierbij samen met diverse adviseurs. 

Als beheerder ben je mede verantwoordelijk voor het instanthouden van riolering en water samen met de senior beheerder en collega beheerders en adviseurs. Je hebt een belangrijke rol in het verwezenlijken van onze ambities op het gebied van klimaat en assetmanagement. Een grote diversiteit aan werk zorgt ervoor dat er geen dag hetzelfde is.

Werkzaamheden die onder je directe verantwoordelijkheid vallen:

  • je bent eerste aanspreekpunt voor water en riolering voor de helft van ons gemeentelijk grondgebied;

  • je bent mede verantwoordelijk voor het opstellen van jaarplannen en meerjarenprogramma’s en werkt deze samen met de adviseurs uit;

  • je draagt zorg voor de uitvoering van onze doelstellingen van ons Programma water en riolering;

  • je bent als budgetbeheerder verantwoordelijk voor de onderbouwing en de besteding van de diverse beheerbudgetten;

  • je adviseert en ondersteunt in de vraagstukken voor het verder ontwikkelen van assetmanagement;

  • je ondersteunt / adviseert bij de uitvoering van basis rioleringsplannen, stresstesten, OAS ed.;

  • je bent partner voor het waterschap voor het organiseren en afstemmen van de inhoudelijke beheertaken;

  • je geeft interne en externe adviezen bij plannen, projecten en programma’s. Jij brengt jouw kennis over de riolering, waterkwaliteit, -kwantiteit in zodat het belang vanuit de beheerperspectief goed gewaarborgd is.

Wie ben je
We zoeken een enthousiaste collega die graag werkt in een dynamisch werkveld. Je hebt immers te maken met  onderwerpen die zowel maatschappelijk als politiek toenemende aandacht krijgen. Je bent een netwerker, verbinder en iemand die in oplossingen denkt en resultaatsgericht werkt. 

Je hebt relevante ervaring met beheer- en onderhoudscyclus en hebt kennis van- en/of affiniteit met het vakgebied water en riolering. Daarnaast ben je minimaal in het bezit van een afgeronde hbo opleiding Civiele Techniek. 

Waar ga je werken
Leeuwarden! Met ruim 120.000 inwoners de tweede hoofdstad van Noord-Nederland. Kennisstad. Provinciehoofdstad met een uitgebreid voorzieningenpakket. De gemeente Leeuwarden is een boeiende organisatie met zo’n 1.500 medewerkers. Zij geven vorm aan het bestuur, het beleid en de ontwikkeling van de stad. De gemeente Leeuwarden biedt een informele werksfeer en een werkplek in hartje stad.

Deze functie valt binnen de dienst Fysiek Domein, sector Inrichting en Beheer Buitenruimte en je wordt onderdeel van het team Bedrijfsbureau. Dit team is verantwoordelijk voor het langjarig beheer, onderhoud en vervanging van de openbare ruimte en is de plek waar de werkzaamheden worden geprogrammeerd en beleidsdoelstellingen worden vertaald naar concrete resultaten. We hebben tot doel om de publiekswaarde van de buitenruimte te vergroten, zowel op het gebied van blauw (water, riolering, klimaatadaptatie), grijs (verhardingen, civiele kunstwerken) als groen (groenbeheer, bomen, natuur). Daarbij proberen we steeds meer concrete invulling te geven aan begrippen als duurzaamheid, vergroening en circulariteit. 

Ons team bestaat uit circa 35 medewerkers, bestaande uit beleidsadviseurs, adviseurs en beheerders.  We werken nauw met andere teams samen, waaronder ontwerpers (stedenbouw en landschap), meer strategische beleidsadviseurs bij andere sectoren, bestekschrijvers bij het team Civiele Techniek en de uitvoerders bij de Buitendienst. In al die samenwerking staat het doel centraal om de gemeente Leeuwarden telkens weer wat mooier te maken. Kom je ons daarbij helpen?

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Verkeerskundig medewerker die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.