thumbnail
thumbnail

Projectleider

Oldehoofsterkerkhof 2, 8911 DH Leeuwarden, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
12 Friesland

Begindatum:

1 jun 2023

Einddatum:

29 feb 2024

Uren per week:

12

Publicatiedatum:

26 mei 2023

Projectleider ICT
Project Ontvlechting en opbouw


8-12 uur per week

De afdeling ICT van het Shared Service Centrum van de gemeente Leeuwarden is op zoek naar een ervaren projectleider voor de duur van circa 9 maanden. Met kans op verlenging.

Het Shared Service Centrum
Het Shared Service Centrum (SSC) van de gemeente Leeuwarden levert ondersteunende taken voor het primaire proces van de gemeente Leeuwarden. Het gaat hierbij om uitvoering en advisering op het gebied van ICT, informatiemanagement, personeel en organisatie, financiële dienstverlening, inkoop, communicatie en bestuursondersteuning, documentaire informatievoorziening en facilitaire zaken. Het SSC biedt naast de interne dienstverlening ook diensten aan de regio vanuit de positie van Leeuwarden als centrumgemeente binnen Fryslân. 

De ICT afdeling
De afdeling Informatie- en communicatietechnologie (ICT) bestaat uit ongeveer 50 fte en maakt onderdeel uit van het SSC. De ICT afdeling verzorgt de centrale Servicedesk, de werkplekken, kantoorautomatisering, netwerk, telefonie en applicatiehosting. Behalve aan de eigen organisatie verzorgt de afdeling ook de ICT van acht gemeenten en verschillende semioverheidsorganisaties in de regio. De totale omgeving telt 3.500 eindgebruikers. 

Beschrijving van de opdracht
Na een tijd van voorbereiding en een succesvolle Europese aanbesteding is het Project Identity en Access management (IAM) in de implementatiefase gekomen. De projectuitvoering is verdeeld in de vervanging van de bestaande IAM Tool en het optimaliseren van de procesinrichting. Beide deelprojecten hebben een “deel projectleider”. Voor de algehele aansturing van het project zijn we op zoek naar een ervaren ICT Projectleider voor 8 tot 16 uur per week, voor de duur van 9 maanden. De exacte duur van de opdracht is nog niet aan te geven, omdat de offerte-fase nog loopt. 

Verantwoordelijkheden
Je bent verantwoordelijk voor:
•    Leidinggeven aan de ontvlechting en de opbouw van de ICT
•    Verantwoordelijk voor de financiën
•    Verantwoordelijk voor de communicatie en rapportage
•    Het IAM project vertegenwoordigen in de Stuurgroep en andere gremia.

Wie ben jij 
Je bent een ervaren ICT projectleider die ook in een complexe en soms hectische omgeving de rust bewaard. 
- Ruime ervaring met complexe ICT-projecten
- Prince 2 of IPMA-D gecertificeerd
- Ervaring met IAM projecten is een pre
                                  
Organisatie
De gemeente Leeuwarden is met haar ruim 124.000 inwoners de grootste gemeente en vormt daarmee het bestuurlijke, economische en culturele zwaartepunt van Fryslân. De stad Leeuwarden is de hoofdstad en de ‘huiskamer’ van de provincie met 96.000 inwoners. Daarnaast liggen binnen de gemeente nog eens 36 kernen, die zo samen stad, dorpen en platteland verenigen. De stad Leeuwarden is het centrum van de Friese kenniseconomie. Hier zijn vele bedrijven, twee hogescholen, verschillende onderzoeksinstituten en een Campus met universitair onderwijs gevestigd. 

De gemeente Leeuwarden heeft een energieke organisatie van ruim 1.500 betrokken en trotse medewerkers, die samen met het bestuur vormgeeft aan de ontwikkeling van onze gemeente. De organisatie betreft een typische “Friese organisatie” met een ‘hands-on’ mentaliteit, waar openheid, gelijkwaardigheid en “samen de schouders onder een opgave zetten” de boventoon voeren. Deze schaalgrootte draagt bij aan een platte organisatie waarin je elkaar kent en gemakkelijk tot samenwerking komt.

Onze visie is dat medewerkers het succes van onze organisatie bepalen. Met hun kennis én vaardigheden voegen zij waarde toe en weten zij creatief in te spelen op veranderingen. Dat is ook waar wij onze dienstverlening op inrichten.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Projectleider die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.