thumbnail
thumbnail
inspecteur omgevingsvergunningen bouw

Gemeente Leeuwarden

Oldehoofsterkerkhof 2, 8911 DH Leeuwarden, Nederland

Beleidsadvies
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Friesland

Publicatiedatum:

24-11-2022

Sluitingsdatum:

02-12-2022

Begindatum:

15-01-2023

Einddatum:

31-01-2024

Uren per week:

36
Inspecteur Omgevingsvergunning – Bouw
32-36 uur per week

De gemeente Leeuwarden is op zoek naar een Inspecteur Omgevingsvergunning - bouw specifiek op het gebied van woonoverlast. 

Wie zijn wij?
Leeuwarden is een dynamische en bruisende stad waar het goed wonen, werken en recreëren is. Leeuwarden heeft een prachtig historisch centrum en fraaie dorpen. Leeuwarden heeft ruim 123.000 inwoners. We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende vraagstukken. Leefbaarheid en een goed woonklimaat voor al onze burgers staat bij ons hoog in het vaandel.

Het team
Je gaat onderdeel uitmaken van het team Toezicht en Advies, bouw en milieu (onderdeel van de sector Duurzame Omgevingskwaliteit). Wij houden toezicht, handhaven en geven advies op het terrein van het omgevingsrecht en doen dit in nauwe afstemming met onze collega’s van Plannen en Vergunningen en Juridische Zaken en Veiligheid. Het team bestaat uit o.a. omgevingsinspecteurs op het terrein van bouw, milieu, monumenten, brandveiligheid en juridisch adviseurs. In totaal bestaat het team uit circa 35 personen.

Je functie
In toenemende mate worden wij geconfronteerd met complexe problematiek, zoals woonoverlast, waardoor wij  deel uitmaken van een brede projectmatige aanpak. Specifiek voor deze problematiek zoeken wij een collega die werkzaam zal zijn als inspecteur op het gebied van de bouwregelgeving in relatie tot woonoverlast. 

Van jou wordt verwacht dat je actuele en specialistische kennis over omgevingsvergunningen inbrengt. Als Inspecteur Omgevingsvergunning ben je binnen de gemeente ‘de’ collega die zich bezig houdt met het toezicht op het snijvlak van omgevingsrecht en openbare orde. Je wordt gevraagd om mee te denken in innovatieve oplossingen in complexe leefbaarheidsvraagstukken op het terrein van woonoverlast en kwetsbare doelgroepen. Je schakelt tussen verschillende disciplines en hebt oog voor de sociale component bij woonoverlast.

Je werkt in een cluster met 9 andere bouwinspecteurs en inspecteurs brandveiligheid.

Zoeken wij jou? 
Wij vragen een proactieve inspecteur die kan handelen onder druk, nauwkeurig is en problemen weet op te lossen. Herken jij jezelf in de volgende punten?
•    kennis van relevante wetgeving: Woningwet, Bouwbesluit, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en Algemene wet bestuursrecht;
•    toezicht op de naleving van omgevingsvergunningen activiteit bouwen en slopen en strijdig gebruik en kunnen werken met Centric Applicaties (Key2/CLO);
•    thuis in het afhandelen van klachten en handhavingsverzoeken;
•    begeleiden van uitvoering bestuursdwang;
•    in staat conflicten op te lossen met een goed gesprek, sociaal invoelend vermogen.
•    oog- en oorfunctie vervullen voor andere toezichthouders/andere werkgebieden;
•    initiatiefrijk en creatief, beschikt over overtuigingskracht;

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de inspecteur omgevingsvergunningen bouw die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.