Bekijk de opdracht ook op opdrachtinformatiemanagement.nl voor aanvullende ondersteuning binnen het vakgebied Informatiemanagement.
thumbnail
thumbnail

Informatieadviseur

Oldehoofsterkerkhof 2, 8911 DH Leeuwarden, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Friesland

Begindatum:

29 jul 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

6 jul 2024

Omschrijving van de opdracht
De gemeente Leeuwarden heeft grote ambities ten aanzien van datagedreven werken voor het realiseren van maatschappelijke waarde. Om hier een bijdrage aan te leveren is het team Geo-informatie voor de periode van 1 augustus t/m 31 december 2024 (vijf maanden) op zoek naar een ervaren en inspirerende GIS-expert met een gedegen kennis van het ArcGIS-platform.

Wat ga je doen?
Samen met de GIS-expert wil Geo-informatie de productie en het gebruik van GIS-producten naar een hoger niveau tillen, zodat de waarde van het GIS-platform (zowel intern als extern) beter is te benutten. Aan de zijde van Geo is hiertoe innovatie en de promotie van GIS vereist. Aan de zijde van de gebruikers vraagt dit om het bewustzijn van de potentie van GIS en het snel en eenvoudig toegang hebben tot kwalitatief hoogwaardige informatie.

De GIS-expert wordt gevraagd om mee te werken en denken aan de volgende taken:
 

 • Toepassen van innovaties in de productie van GIS-producten;

 • Inrichten van een gebruiksvriendelijk GIS-portaal;

 • Structureren van de ArcGIS Online-omgeving;

 • Intern inventariseren/ontsluiten van data t.a.v. maatschappelijke thema’s (bijv. energietransitie, verduurzaming, klimaat, milieu, woningmarkt, ondermijning);

 • Extern ontsluiten van open data (bijv. BGT t.b.v. evenementen);

 • Bevorderen van het gebruik van GIS (viewer, portaal);

 • Ontsluiten van data via GeoWeb en FME Flow;

 • Marktverkenning nieuwe GIS-viewer (i.v.m. de uitfasering GeoWeb HTML5-viewer).

De grondgedachte is dat de GIS-expert weet te inspireren, richting geeft, kansen en verbeteringen ziet en deze weet te vertalen naar de praktijk.

Wie ben jij?
We zijn op zoek naar een zeer ervaren professional in het GIS-werkveld. Je beschikt over diepgaande kennis van ArcGIS en FME. Je ziet overal kansen om processen te verbeteren en producten te ontwikkelen met behulp van GIS. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden waarmee je in de organisatie een boost geeft aan het bewustzijn van de kansen van GIS.
  
Waar ga je werken?
Wij zijn met een kleine 130.000 inwoners de grootste gemeente van Fryslân. Leeuwarden is het bestuurlijke, economische en culturele zwaartepunt van de provincie. We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende vraagstukken. Met bijna 2.000 medewerkers werken we aan de realisatie van de ambities van de gemeente en de uitvoer van diensten voor onze burgers en ondernemers.

Team Geo-informatie valt onder de sector Inrichting en Beheer Buitenruimte (IBB). Naast het team Geo-informatie bestaat de sector uit de teams Civiele Techniek, Stedenbouw en Mobiliteit, Ondersteuning, Bedrijfsbureau en de Buitendienst.

Het team Geo-informatie, bestaande uit ongeveer 25 medewerkers, houdt zich onder andere bezig met het beheren van diverse kern- en basisregistraties en met landmeetkundige werkzaamheden. Ook het uitvoeren van GIS-analyses en het maken en het beheren van hoogwaardige geografische producten behoort tot de taken van het team.

Eisen

 • Akkoord met de Algemene Inhuurvoorwaarden Inhuurdesk Gemeente Leeuwarden

 • Aanbieder is akkoord met de volgende artikelen mbt het door-/uitlenen van personeel:

  • Opdrachtnemer enkel Inhuurkrachten zal inzetten met wie hij zelf een arbeidsovereenkomst is aangegaan of met wie hij zelf een vooraf door de Belastingdienst goedgekeurde (model)overeenkomst van opdracht is aangegaan op basis van Tussenkomst (tenzij nadrukkelijk anders is overeengekomen) die toeziet op de op basis van een overeenkomst van opdracht ex artikel 7:400 BW uit te voeren werkzaamheden voor de Klant of Opdrachtnemer in de vorm van een Maatschap werkzaamheden verricht onder een overeenkomst van opdracht ex artikel 7:400 BW voor de Klant.

  • Indien de Opdrachtnemer Inhuurkrachten wenst in te zetten die niet bij haar in dienst zijn, kan dat slechts na schriftelijke toestemming van Het Flexhuis B.V. c.q. de Klant. Het Flexhuis B.V. c.q. de Klant heeft het recht aan deze inzet voorwaarden te verbinden, mede ter zekerstelling van haar eventuele verplichtingen jegens derden, waaronder begrepen de Belastingdienst en de Uitvoeringsinstellingen.

 • Aangeboden tarief is inclusief reiskosten

 • Je beschikt over diepgaande kennis van ArcGIS en FME;

 • Je ziet overal kansen om processen te verbeteren en producten te ontwikkelen met behulp van GIS;

 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden waarmee je in de organisatie een boost geeft aan het bewustzijn van de kansen van GIS.

Wensen

 • Kandidaat is

  • Zelfstandig zonder personeel (ZZP) obv van een goedgekeurde TUSSENKOMST modelovereenkomst van de Belastingdienst (bij gunning verplicht nummer overeenkomst communiceren) (0 Punten)

  • Aangeboden obv Uitzenden/Detachering (0 Punten)

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Informatieadviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.