thumbnail
thumbnail

Senior-adviseur projectteam Omgevingplan

Taurusavenue 100, 2130 LS Hoofddorp, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
125
32 Zuid-Holland

Begindatum:

1 jan 2024

Einddatum:

31 dec 2025

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

6 sept 2023

Omschrijving van de opdracht
We zijn op zoek naar een inspirerende senior-adviseur voor het projectteam Omgevingsplan. Je staat aan de lat om de komende periode met een team van juristen, planologen, en vakspecialisten te zorgen voor een soepele transitie. Je ziet de kansen van het nieuwe omgevingsplan en wil deze zo goed mogelijk verzilveren.

Je bouwt mee aan het Omgevingsplan o.a. door het omzetten van onze gemeentelijke regelgeving naar het Omgevingsplan. Je hebt daarbij een goed oog voor de kwaliteit en onderbouwing van de regelgeving.

Ontwikkelingen rond de Omgevingswet houd je bij en vertaal je, samen met je collega’s, naar concrete acties voor nu en in de toekomst.

Je legt verantwoordelijkheid af aan de projectmanager Omgevingsplan, je bent een goede sparringpartner voor hem en het projectteam en helpt ze in het behalen van de resultaten.

Je beziet de ontwikkelingen in samenhang, hebt oog voor mogelijke risico’s en bedenkt samen met het team mogelijke oplossingen hiervoor. Waar nodig neem je de organisatie, college en/of raad mee bij de voorbereiding van de besluiten of nieuwe werkwijzen.

Tenslotte bedenk je samen met het team hoe de werkzaamheden straks onderdeel zijn van het reguliere werkproces, hoe de verschillende verantwoordelijkheden belegd zijn en hoe we de nieuwe werkwijzen straks gaan monitoren en evalueren.

Kandidaatomschrijving
Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde opleiding op wo-niveau in de juridische/planologische of bestuurlijk hoek

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op gebied van gebiedsontwikkeling en/of omgevingsrecht en hebt bij voorkeur ervaring opgedaan met het opstellen van het omgevingsplan.

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen een gemeentelijke organisatie.

 • Je hebt aantoonbare kennis van de Omgevingswet.

Competenties

 • Je bent analytisch en kunt goed overzicht houden;

 • Je bent proactief en positief-kritisch ingesteld.

 • Je werkt resultaatgericht waarbij je bewust bent van de politiek-bestuurlijke omgeving waar je in werkt.

 • Je bent communicatief vaardig en kunt je collega inhoudelijk coachen.

Interviewplanning
Een interview maakt deel uit van de gunningsprocedure. Deze vindt plaats in de weken 40 en 41 van 2023. De uitslag c.q. het voornemen tot gunning willen wij in de week 42 van 2023 per email bekend maken.

Toelichting op rooster
Start per 1 januari 2024 voor gemiddeld 32 uur per week, met de mogelijkheid tot afwijkende uren naar behoefte van de Opdrachtgever met wederzijdse instemming. Dit gaat in overleg met de projectmanager projectteam Omgevingsplan.

Dienstencategorie
Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

Eisen

 • Op CV aantoonbare afgeronde studie op wo-niveau in de juridische/planologische of bestuurlijk hoek is vereist;

 • Minimaal 5 jaar op CV aantoonbare recente werkervaring op gebied van Werkervaring gebiedsontwikkeling en/of omgevingsrecht.

 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen een gemeentelijke organisatie.

Gunningscriteria

 • Je signaleert problemen, spoort mogelijke oorzaken op en doorziet processen. Je legt verbanden en denkt in samenhangen. Je plaatst zaken in breder, strategisch perspectief en houdt daarbij het overzicht.

 • Je creëert kanen of signaleert problemen en komt met nieuwe ideeën. Je zet deze om tot actie en wacht niet af totdat je een opdracht krijgt.

 • Je richt je op het realiseren of overtreffen van beoogde resultaten, onderneemt daarvoor concrete acties en geeft niet op totdat deze bereikt zijn. Waar nodig ga je confrontaties niet uit de weg. Je houdt daarbij wel oog voor de politiek-bestuurlijke context, de belangen die spelen en de haalbaarheid van je voorstellen.

 • Je brengt je verhaal duidelijk over, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt goed luisteren en belangrijke informatie uit gesprekken halen. Je ondersteunt waar nodig je collega’s bij hun inhoudelijke werkzaamheden en geeft hen feedback.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Senior-adviseur projectteam Omgevingplan die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.