thumbnail
Senior P&O Adviseur

Gemeente Enschede

Hengelosestraat 51, 7514 AD Enschede, Nederland

Organisatie en Personeel
Sluit vandaag
Geen maximum
36 Overijssel

Publicatiedatum:

23-06-2022

Sluitingsdatum:

04-07-2022

Begindatum:

18-07-2022

Einddatum:

31-01-2023

Uren per week:

36
Senior adviseur Personeel & Organisatie

Wie zijn wij?
Als senior adviseur P&O ben je adviseur en sparringpartner voor de ConcernDirectie, het BVO en de verschillende managers voor strategische en tactische beleidsvraagstukken op het gebied van P&O. Vanuit je expertise en helicopterview draag je bij aan de grote lijnen voor P&O en signaleer je ontwikkelingen. Daarnaast ben je eigenaar van P&O-projecten en - onderwerpen. Je wordt breed ingezet op verschillende P&O-thema’s in verschillende rollen (zoals adviseur, projectleider, procesbegeleider)

Actuele thema’s waarop jouw inzet in de komende periode wordt verwacht zijn o.a. leren & ontwikkelen en organisatieontwikkeling. Op dit vlak liggen uitdagende opgaven waarbij je je creativiteit kwijt kunt en echt het verschil kunt maken.

Wie zoeken we?
Wij zoeken een stevige, bevlogen en verbindende senior adviseur p&o. Je bent in staat om overstijgend te denken en speelt adequaat in op wat er nodig is om onze organisatie toekomstbestendig te houden. Je bent pro-actief, denkt in kansen en mogelijkheden en houdt overzicht. Je hebt een duidelijke visie op het P&O-vak en een vlotte pen. Je maakt zaken bespreekbaar en weet anderen te overtuigen en te enthousiasmeren door te kijken naar de mogelijkheden. Je bent een volwaardig gesprekspartner op verschillende niveaus en je weet hier gemakkelijk tussen te schakelen. Vanuit je expertise en onafhankelijke opstelling overtuig je waar mogelijk de stakeholders van het belang, prioritering en aanpak van de P&O-thema’s. Waar nodig doe je dat met een constructief confronterende stijl.

Het is een zelfstandige functie waarbij je veel samenwerkt binnen het team P&O, onder andere met de andere senior P&O adviseurs en ook met de projectmedewerker P&O, de adviseurs p&o en de collega’s van team ondersteuning. Samen met je collega senior P&O-adviseurs zorg je voor een integrale benadering van de P&O-thema’s. Je dagelijkse werk bestaat o.a. uit:
- Signaleren en analyseren van relevante ontwikkelingen in en buiten de organisatie en deze vertalen naar strategische P&O-thema’s
- Bijdragen aan de innovatie van P&O-beleid en -instrumenten door deze nieuwe ontwikkelingen te vertalen naar onze organisatie en op basis daarvan initiatieven te nemen
- Voeren van overleg met ConcernDirectie en management over de P&O-agenda van de organisatie, in samenwerking met je collega senior P&O-adviseurs
- Zorgen voor opname en onderbouwing van de P&O-thema’s in het bestuurlijke proces, zoals begroting en voorjaarsnota
- Leiden van organisatiebrede P&O-projecten of begeleiden van processen, waarbij je scherp bent in de opdrachtgever-opdrachtnemer-relatie en goed oog hebt voor aspecten als participatie en communicatie
- Samen met je collega senior P&O-adviseurs en het hoofd P&O vervullen van een trekkersrol m.b.t. doorontwikkeling van de afdeling en het vullen en realiseren van het P&O-jaarplan.
- Adviseren bij ontwikkelings- en herinrichtingsvraagstukken van organisatieonderdelen, in samenwerking met de betrokken adviseur P&O.

Wat vragen wij van je? 
- Ten minste HBO+ werk- en denkniveau
- Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met strategisch P&O-onderwerpen en aantoonbare ervaring in een complexe omgeving
- Ervaring met project- en procesmanagement
- Onafhankelijk
- Organisatiesensitief
- Innovatief en creatief
- Resultaatgericht, planmatig en georganiseerd
- Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
- Coachende vaardigheden
- Verbindend
- Analytisch

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior P&O Adviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.