thumbnail
thumbnail

Projectleider verduurzaming gebouwde omgeving

Claudius Prinsenlaan 10, 4811 DJ Breda, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Noord-Brabant

Begindatum:

15 apr 2024

Einddatum:

15 sept 2024

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

29 mrt 2024

Projectleider verduurzaming gebouwde omgeving
De afdeling mobiliteit en milieu is op zoek naar een enthousiaste, tijdelijke projectleider verduurzaming gebouwde omgeving. Gemeente Breda heeft als doelstelling om in 2044 CO2 neutraal te zijn. Dit realiseren we door met z’n allen in Breda fors energie te besparen en het resterende deel duurzaam op te wekken en te gebruiken. Iedereen krijgt ermee te maken en dat maakt de energietransitie heel bijzonder en van ons allemaal. Als projectleider zorg je voor een plan dat het gemeentelijke aanbod uitbalanceert zodat we alle doelgroepen kunnen helpen om hun huis te verduurzamen. Ben jij in staat om strategisch in te spelen op ontwikkelingen? En kun je verbindingen leggen met al lopende projecten, waarbij je zorgt voor meer structuur en rekening houdt met de capaciteitsplanning? Dan zoeken we jou!
 
Wat ga je doen 
Als projectleider verduurzaming gebouwde omgeving ga je structuur aanbrengen in de bestaande projecten en producten binnen het cluster verduurzaming gebouwde omgeving. Je brengt in kaart welke projecten er lopen op de diverse deelonderwerpen. Ook zorg je voor inzicht in de hiaten in het aanbod en adviseer je over de vereiste inhoudelijke beleidsontwikkeling. Als projectleider verduurzaming gebouwde omgeving ben jij verantwoordelijk voor de opzet en de implementatie van het ‘werkprogramma’ voor de gebouwde omgeving. Na implementatie draag je het werkprogramma over aan de reguliere collega’s van de gebouwde omgeving.

De Opdracht:

 • Je bent verantwoordelijk voor de gestructureerde opzet, implementatie en  schaalvergroting van de huidige projectaanpak, zowel op inhoud en kadervorming als in organisatorische zin. Je levert hiervoor aan het eind van je opdracht een werkprogramma (plan van aanpak, projectafstemming, capaciteitsplanning, doelgroepenoverzicht en begroting) op waarin je rekening houdt met de randvoorwaarden zoals capaciteit, beschikbare middelen en het juridische kader.

 • Je bewaakt de afstemming zowel tussen de projecten als tussen de gemeentebrede en gebiedsgerichte aanpak. Het is jouw verantwoordelijkheid dat de beleidsadviseurs en projectleiders binnen het werkprogramma hun werk goed kunnen doen, terwijl de werkdruk niet te hoog is.

 • Je bent sparringpartner voor de projectmedewerkers maar ook richting de programmamanager en de inhoudelijk coördinatoren.

Netwerken:

 1. Je schakelt op het juiste moment de juiste mensen in voor steun en medewerking

 2. Je legt en onderhoudt (in)formele contacten met voor de opdracht relevante partijen

 3. Je stemt regelmatig af over de voortgang met je opdrachtgever

We zoeken jou 
 
Als projectleider verduurzaming gebouwde omgeving draag je bij aan één van de grootste en noodzakelijke transities van de stad! Het allerbelangrijkste is dat je energie van deze opgave krijgt!

 • Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau.

 • Je hebt werkervaring met het thema energietransitie, in de gemeentelijke context.

 • Je hebt ervaring met projectmatige aanpak van grote energietransitie-opgaves.

 • Je hebt aantoonbare ervaring als senior projectleider. Je neemt zelf verantwoordelijkheid en toont eigenaarschap. Je zoekt de verbinding met mensen en verbindt mensen aan elkaar.

 • Je werkt gestructureerd maar kan ook goed mee bewegen in een dynamisch flexibele omgeving.

 • Je kan goed tegen verandering en onzekerheden in een fase van pionieren.

 • Je kunt snel schakelen en prioriteren.

 • Je bent resultaatgerichtheid, ondernemend, omgevingsbewust, ben bestuurlijk sensitief, kunt goed plannen en organiseren.

 • Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten; Ditzelfde geldt voor een laptop


Wie zijn wij  

Als Projectleider verduurzaming maak je deel uit van het team Energie, cluster gebouwde omgeving. Het cluster gebouwde omgeving werkt aan de verduurzaming van de bestaande gebouwen in Breda. Naast cluster gebouwde omgeving kennen we ook nog cluster werklocaties en cluster energiearchitectuur.
In het cluster gebouwde omgeving werken ongeveer 30 mensen aan de gemeente brede aanpak en/of de gebiedsgerichte aanpak. De energietransitie is een van de grootste opgaven waar de gemeente Breda de komende 20-25 jaar aan werkt. Daarbij is het niet alleen een grote fysieke operatie, maar juist ook een maatschappelijke en sociale transitie. Dit onderwerp raakt het (reguliere) werk van bijna alle afdelingen, teams en collega’s binnen onze organisatie. De komende tijd gaan we aan de slag met onder andere: de Wijk Energie plannen voor diverse wijken en buurten, opzetten en uitvoeren Wijkkompas en de uitvoering van het Volkshuisvestingsfonds.
Meer weten over de stad of organisatie? Lees meer over de Gemeente Breda. 
 

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Projectleider verduurzaming gebouwde omgeving die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.