GGD Amsterdam - Projectleider Versterken Vertrouwen in Vaccineren Jeugdgezondheidszorg

Amstel 1, 1011 PN Amsterdam, Nederland

Sluit over 11 dagen
Geen maxmum 32 Noord-Holland

Begindatum:

1 jun 2025

Einddatum:

1 jun 2026

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

13 mei 2025
Opdracht alleen mogelijk voor professionals in loondienst
Kijkende naar de inhoud van deze opdracht en de wet DBA, kan je deze opdracht alleen uitvoeren als je in loondienst bent. Je kunt ervoor kiezen om bij ons in loondienst te gaan om deze opdracht uit te voeren of via een extern advies- of detacheringsbureau (met akkoord van jouw huidige werkgever). Wij maken voor de betaling van facturen van advies- en detacheringsbureaus gebruik van een G-rekening.
Wil jij ook deze opdracht direct via ons uitvoeren?
Dit is mogelijk! Wij bieden je een projectovereenkomst aan, waardoor je de opdracht in loondienst bij Opdracht Overheid kunt uitvoeren. Bereken hieronder jouw bruto maandsalaris.
Wat zijn de voordelen?
Rekentool
Voor welk uurtarief mogen wij jou aanbieden?
Hoeveel uur per week wil je werken?
Opdracht alleen mogelijk voor professionals in loondienst

Opdrachtomschrijving
In het kort:

  • Vaccinaties zijn na schoon drinkwater de effectiefste interventie voor het voorkomen van infectieziekten. Wil jij bijdragen aan betere bescherming tegen infectieziekten voor álle inwoners van Amsterdam en Amstelland?

  • Als projectleider Versterken vertrouwen in vaccinaties werk je aan de wijkgerichte aanpak voor het verhogen van de vaccinatiegraden. Dat doe je door het opzoeken van samenwerking met partners en aansluiten bij de behoeften van inwoners in de wijken.

  • Het programmateam Vaccineren voor de Jeugd is een enthousiast en betrokken team dat zich vol inzet voor gelijke kansen op gezondheid voor de jeugd.

De functie:
In de functie van projectleider Versterken Vertrouwen in Vaccineren ben je verantwoordelijk voor uitbreiden en intensiveren van de wijkgerichte aanpak voor het verhogen van de vaccinatiegraden in Amsterdam. Door deze inspanningen draag je bij aan het verminderen van gezondheidsverschillen in de regio. Je maakt deel uit van een team dat het volledige Rijksvaccinatieprogramma uitvoert en daarbij streeft naar hogere vaccinatiegraden.

In de afgelopen jaren zijn er in Nederland steeds minder mensen die zich laten vaccineren. Er zijn grote verschillen tussen gebieden en groepen mensen. De GGD Amsterdam probeert deze dalende trend te stoppen met een aanpak met extra inzet voor groepen en gebieden met de laagste vaccinatiegraad. De wijkgerichte aanpak wordt in 2025 verder geïntensiveerd, wat betekent dat er nog meer inzet komt op het wijkgericht voorlichten en laagdrempelig aanbieden van vaccinaties in de eigen wijk.

Je gaat op zoek naar kansen voor voorlichting en laagdrempelig vaccineren in het netwerk. Daarvoor werk je samen met o.a. ziekenhuizen, verloskundigen, huisartsen, kinderdagverblijven en scholen. Je werkt in nauwe afstemming met de wijkteams van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Daar werken netwerkverpleegkundigen samen met buurthuizen en andere informele partners. Samen met hen ga je op zoek naar kansen om meer inwoners te bereiken met betrouwbare informatie over vaccineren en het zo makkelijk mogelijk maken om je te laten vaccineren.

Werkzaamheden

  • Met de beschikbare data ga jij aan de slag met extra aandacht voor plekken waar de vaccinatiegraden lager liggen.

  • Je analyseert de opkomstgegevens per gebied. Het doel is om te zien hoe de cijfers zich tot elkaar verhouden. Gecombineerd met andere data en de ervaringen uit de praktijk bespreek je in het programmateam de strategie per gebied.

  • Je zoekt veel contact met partners in de stad. Samen met de koepelorganisatie voor verloskundigen organiseer je een brainstorm over hoe samengewerkt kan worden aan het versterken van vertrouwen in vaccinaties.

  • Je werkt samen met andere afdelingen binnen de GGD op het thema vaccineren. Daarom ga je naar een presentatie van onderzoek dat de afdeling Infectieziekten net heeft uitgevoerd.

  • Voor de komende raadsinformatiebrief breng je de resultaten  van de laatste evaluaties bij elkaar en schrijft hier een rapportage over.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.

De opdrachtgever(s)
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

De projectleider komt te werken in het programmateam Vaccineren voor de Jeugd, van de afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ), van GGD Amsterdam. Met het programma werken we aan betere bescherming tegen ernstige besmettelijke ziekten in Amsterdam en Amstelland. Dat doen we door het aanbod van (informatie over) vaccinaties klantgerichter te maken, samenwerking met partners in de stad en aansluiten bij wensen en behoeften van inwoners. We gebruiken hiervoor een datagestuurde wijk- en doelgroepgerichte aanpak. We doen het samen met de JGZ-teams andere afdelingen van de GGD.

GGD Amsterdam (algemeen):
Gelijke kansen op gezondheid voor iedereen. Het moet niet uitmaken wie je bent, wat je doet of waar je vandaan komt. GGD Amsterdam zet zich in om de fysieke en mentale gezondheid van iedereen in de regio Amsterdam-Amstelland te bewaken, beschermen en te verbeteren. De GGD Amsterdam is de grootste en oudste Geneeskundige en Gezondheidsdienst van Nederland. Er werken momenteel ca. 1.400 medewerkers.

Jeugdgezondheidszorg:
De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is er voor alle (ongeboren) kinderen, jongeren tot 23 jaar en hun ouder(s) /verzorger(s) in Amsterdam en Amstelland. Er werken ruim 450 medewerkers op 30 locaties. We volgen preventief de groei, gezondheid en ontwikkeling van kinderen en jongeren, geven vaccinaties en ondersteunen ouders bij lichte opvoedvragen. Elke dag levert iedere JGZ-professional een bijdrage aan onze missie: gelijke kansen voor kinderen en jongeren om gezond en veilig op te groeien.
JGZ werkt in de wijken en op scholen. Hierbij is extra aandacht voor die kinderen en jongeren die ondersteuning en hulp het hardste nodig hebben. Daarnaast is de JGZ verantwoordelijk voor de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Dit betreft zowel de vaccinaties die gegeven worden op de OKT locaties tijdens de bezoeken van kinderen en hun ouders, als de grote campagnes die opgezet en gecoördineerd worden.

Onze speerpunten zijn daarbij:

  • Ieder kind een gelijke kans op gezondheid;

  • Jeugdigen en gezinnen in een kwetsbare situatie nóg beter bereiken;

  • Zorg op maat leveren met outreachend, wijkgericht, datagestuurd werken;

  • Versterken van de integrale blik en werkwijze.

  • Het vergroten van de vaccinatiegraad.

Het programmateam Vaccineren voor de jeugd bestaat uit een programmamanager en verschillende projectleiders en coördinatoren die binnen het programma verantwoordelijk zijn voor hun eigen opgave. Samen draagt het team zorg voor het makkelijk maken van het halen van vaccinaties, het betrekken van het netwerk en het bereiken van doelgroepen met lagere vaccinatiegraden.

Eis - Draaideurconstructie
Is de aangeboden kandidaat in de afgelopen 2 jaar in loondienst geweest bij de gemeente Amsterdam?

Let op antwoordmogelijkheden:
Nee, kandidaat is in de afgelopen 2 jaar niet in loondienst geweest bij de gemeente Amsterdam.
Ja, kandidaat is in de afgelopen 2 jaar wel in loondienst geweest bij de gemeente Amsterdam. (KO)

Eis - Eigen Verklaring Arbeidsovereenkomst tussen Inschrijver en Kandidaat
De kandidaat van de voorlopig winnende Inschrijver (voornemen tot gunnen opdracht) moet op het moment van de start van de opdracht in loondienst zijn van de Inschrijver voor minimaal het aantal uren en de looptijd van de opdracht (incl. eventuele verlengingen).

De voorlopig winnende Inschrijver levert binnen 2 werkdagen na het bericht van het voornemen tot gunning via Mercell deze, door de voorlopig winnende Inschrijver en aangeboden kandidaat getekende versie van de Eigen Verklaring aan.

Als dit document niet tijdig is aangeleverd wordt de Inschrijving terzijde gelegd.

De gemeente is gerechtigd eventueel aanvullende stukken op te vragen ter onderbouwing van de eis.

Let op antwoordmogelijkheden:
Ja, kandidaat is in loondienst van Inschrijver.
Nee, kandidaat is niet in loondienst van Inschrijver. (KO)

Kennis

  • Eis - CV toevoegen
    U voegt het cv toe van de kandidaat. Het cv is opgesteld in het Nederlands en is maximaal 5 A4 groot.
    Als een cv meer dan 5 A4 omvat worden alleen de eerste 5 A4 meegenomen in de beoordeling.
    Het cv dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden. Als het cv niet overeenkomt met de door u gegeven antwoorden kan de gemeente Amsterdam besluiten uw offerte af te wijzen.

  • Eis - Opleiding
    De aangeboden kandidaat is in het bezit van een erkende hbo diploma.

  • Eis - Toevoegen motivatie
    Geef in maximaal 1 A4 aan waarom uw kandidaat de meest geschikte is voor deze opdracht.

Werkervaring

  • Eis - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat heeft minimaal twee (2) jaar (in de afgelopen drie (3) jaar) aantoonbare en relevante werkervaring binnen projecten of programma’s in de rol van projectleider.

  • Eis - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat heeft minimaal twee (2) jaar (in de afgelopen drie (3) jaar) aantoonbare en relevante werkervaring in de publieke gezondheidszorg, de zorg of het sociaal domein.

  • Eis - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat heeft minimaal twee (2) complexe projecten (in de afgelopen drie (3) jaar) uitgevoerd, waarbij verschillende stakeholders betrokken waren en er een politiek belang was.

  • Wens - Werkervaring
    Geef aan hoeveel jaren aantoonbare ervaring de kandidaat heeft met het schrijven van beleidsstukken, beleidsevaluaties en het politieke proces.

  • Wens - Werkervaring
    Geef aan hoeveel jaren aantoonbare ervaring de kandidaat heeft met het stimuleren van de samenwerking tussen verschillende partijen in een netwerk of keten in de zorg en/of het sociaal domein.

  • Wens - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring (in de afgelopen drie (3) jaar) met projecten en/of programma’s die raakvlakken heeft met vaccineren en vaccinatieprogramma’s.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Ernst Schoneveld via 06 29 30 84 22 / ernst.schoneveld@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Senior Adviseur Ernst Schoneveld
Ernst Schoneveld
Senior Adviseur