thumbnail
thumbnail

Senior planeconoom

Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
125
16 Noord-Holland

Begindatum:

1 aug 2023

Einddatum:

1 mei 2024

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

26 mei 2023

Organisatie
De ambtelijke organisatie Amstelveen werkt voor de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer. De organisatie bedient 2 gemeentebesturen en in totaal ongeveer 120.000 inwoners. Binnen deze afdeling zijn vier teams: projectmanagement, planeconomie en grondzaken, omgevingsplannen en -vergunningen, omgevingsbeleid en economie en duurzaamheid. Het team projectmanagement, planeconomie en grondzaken bestaat uit projectmanagers, projectondersteuners, planeconomen en juridisch adviseurs en telt op dit moment ca 36 medewerkers.

Omschrijving van de opdracht
Gezien de dynamiek in de Metropool Regio Amsterdam verwachten wij verdere groei. De voorzieningen zijn hoog en het behouden en versterken van het groen vinden wij belangrijk. Schiphol geeft serieuze beperkingen en bereikbaarheid is als vanzelfsprekend een hot issue. Er wordt in Amstelveen gewerkt aan grotere opgaven zoals de transformatie van bedrijventerrein Legmeer, De Scheg, verschillende middelgrote en grote binnenstedelijke herontwikkelingen en de verdieping/verbreding van de A9. Aalsmeer kent met Greenport, Green Park Aalsmeer, herontwikkelingen langs de voormalige N201, ontwikkelingen rond de dorpskern Kudelstaart en in Oosteinde tal van projecten voor woningbouw, recreatie en bedrijvigheid.

Vanwege piekwerkzaamheden kiezen wij voor tijdelijke inhuur. Het is een opdracht voor gemiddeld 12 tot 16 uur per week vanaf 1 augustus 2023 tot 1 mei 2024. Er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend.

Kandidaatomschrijving
Je bent financieel specialist op het gebied van gebieds- en grondexploitaties en draagt daarbij zorg voor de brede financiële advisering, sturing en beheersing van gemeentelijke en particuliere projecten. Je hebt ruime ervaring met strategische ontwikkelstrategieën, de financiële voor- en nadelen hiervan, risico’s en kansen hierbij, en met het vertalen van deze strategieën in gebieds- en grondexploitaties. Daarnaast heb je ruime ervaring met het opstellen van exploitatieplannen en de samenloop van anterieur en posterieur kostenverhaal. Hierbij kun je de adviezen in de projecten in hun context plaatsen. Je geeft advies over vormen van grondbeleid, samenwerkingsvormen, stuurt taxaties aan en toetst complexe business cases. Daarnaast beheer je de lopende grondexploitaties. Je adviseert de projectleider, waar het gaat om de ontwikkelstrategie in relatie tot de financiële haalbaarheid en de risico’s, en draagt bij aan onderhandelingen met private partijen. Je hebt uitgebreide kennis van het werkveld van gebiedsontwikkeling, planeconomie, vastgoed rekenen en in de rol van adviseur. Je bent analytisch sterk, bezit over goede communicatieve vaardigheden (mondeling, schriftelijk) en hebt oog voor tegenstrijdige belangen.

Eisen en gunningscriteria
Je hebt voor de functie relevante afgeronde HBO of WO-opleiding (bijvoorbeeld in de richting van ruimtelijke ordening & planologie, economie of civiele techniek/bouwkunde).

 • Je hebt minimaal 7 jaar werkervaring in een soortgelijke functie in het vakgebied gebiedsontwikkeling.

 • Je hebt in de laatste 10 jaar minimaal 4 jaar ervaring als planeconoom in gemeentelijke organisaties met een inwoneraantal van ten minste 100.000 inwoners.

 • Je bezit ruime ervaring op het gebied van grondexploitaties en vastgoedberekeningen.

 • Je beschikt over actuele kennis van wet- en regelgeving, waaronder in het bijzonder de Wro en het gemeentelijke kostenverhaal.

 • Je hebt ervaring met (samen)werken met marktpartijen en contractvorming processen.

 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel schriftelijk als mondeling.

Competenties
Als planeconoom beschik je over de volgende competenties:

 • Analytisch vermogen

 • Nauwkeurigheid

 • Samenwerken

 • Zelfstandigheid

 • Besluitvaardigheid

 • Bestuurlijke sensitiviteit

 • Organisatiegericht

Bovenstaande competenties en kernwaarden worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior planeconoom die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.