thumbnail
thumbnail

Senior planeconoom (SO24- 1164)

Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
125
16 Noord-Holland

Begindatum:

22 apr 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

25 mrt 2024

Omschrijving van de opdracht
De ambtelijke organisatie Amstelveen werkt voor de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer. De organisatie bedient 2 gemeentebesturen en in totaal ongeveer 120.000 inwoners. Binnen deze afdeling zijn vier teams: projectmanagement, planeconomie en grondzaken, omgevingsplannen en -vergunningen, omgevingsbeleid en economie en duurzaamheid. Voor het team projectmanagement, planeconomie en grondzaken zijn wij op zoek naar tijdelijke versterking van het cluster planeconomie.

Gezien de dynamiek in de Metropool Regio Amsterdam verwachten wij verdere groei. De voorzieningen zijn hoog en het behouden en versterken van het groen vinden wij belangrijk. Schiphol geeft serieuze beperkingen en bereikbaarheid is als vanzelfsprekend een hot issue. Er wordt in Amstelveen gewerkt aan grotere opgaven zoals de transformatie van bedrijventerrein Legmeer, De Scheg, verschillende middelgrote en grote binnenstedelijke herontwikkelingen en de verdieping/verbreding van de A9. Aalsmeer kent met Greenport, Green Park Aalsmeer, herontwikkelingen langs de voormalige N201, ontwikkelingen rond de dorpskern Kudelstaart en in Oosteinde tal van projecten voor woningbouw, recreatie en bedrijvigheid.

Vanwege piekwerkzaamheden kiezen wij voor tijdelijke inhuur. Het is een opdracht voor minimaal 16 uur, maar bij voorkeur 24 uur per week, zo mogelijk vanaf 22 april 2024 tot 31 december 2024. Er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend.

Kandidaatomschrijving
Je bent financieel specialist op het gebied van gebieds- en grondexploitaties en draagt daarbij zorg voor de brede financiële advisering, sturing en beheersing van gemeentelijke en particuliere projecten. Je hebt ruime ervaring met strategische ontwikkelstrategieën, de financiële voor- en nadelen hiervan, risico’s en kansen hierbij, en met het vertalen van deze strategieën in gebieds- en grondexploitaties. Daarnaast heb je ruime ervaring met het opstellen van exploitatieplannen en de samenloop van anterieur en posterieur kostenverhaal. Hierbij kun je de adviezen in de projecten in hun context plaatsen. Je geeft advies over vormen van grondbeleid, samenwerkingsvormen, stuurt taxaties aan en toetst complexe business cases. Daarnaast beheer je de lopende grondexploitaties. Je adviseert de projectleider, waar het gaat om de ontwikkelstrategie in relatie tot de financiële haalbaarheid en de risico’s, en draagt bij aan onderhandelingen met private partijen. Je hebt uitgebreide kennis van het werkveld van gebiedsontwikkeling, planeconomie, vastgoed rekenen en in de rol van adviseur. Je bent analytisch sterk, bezit over goede communicatieve vaardigheden (mondeling, schriftelijk) en hebt oog voor tegenstrijdige belangen.

Je hebt voor de functie relevante afgeronde HBO of WO-opleiding (bijvoorbeeld in de richting van ruimtelijke ordening & planologie, economie of civiele techniek/bouwkunde).

 • Je hebt minimaal 7 jaar werkervaring in een soortgelijke functie in het vakgebied gebiedsontwikkeling.

 • Je hebt in de laatste 10 jaar minimaal 4 jaar ervaring als planeconoom in gemeentelijke organisaties met een inwoneraantal van ten minste 100.000 inwoners.

 • Je bezit ruime ervaring op het gebied van grondexploitaties en vastgoedberekeningen.

 • Je beschikt over actuele kennis van wet- en regelgeving, waaronder in het bijzonder de Wro en het gemeentelijke kostenverhaal.

 • Je hebt ervaring met (samen)werken met marktpartijen en contractvorming processen.

 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel schriftelijk als mondeling.

Competenties
Als planeconoom beschik je over de volgende competenties:

 • Analytisch vermogen

 • Nauwkeurigheid

 • Samenwerken

 • Zelfstandigheid

 • Besluitvaardigheid

 • Bestuurlijke sensitiviteit

 • Organisatiegericht

Bovenstaande competenties en kernwaarden worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.

Referentie
Het checken van referenties kan onderdeel zijn van de procedure. Bij de gevraagde werkervaring, onder het onderdeel ‘eisen’, is het opgeven van een referentie vereist. Onder een referentie wordt het volgende verstaan: de naam en contactgegevens van een teamleider/leidinggevende van een recente opdrachtgever, die relevant is voor de uitgevraagde opdracht, zoals opgesteld door Gemeente Amstelveen en Aalsmeer.

VOG
Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. De gemeente stuurt de nieuwe collega een e-mail met een link waarmee hij/zij de nieuwe aanvraag voor een VOG af kan ronden.

Eisen

 • Op cv aantoonbaar een voor de functie relevante afgeronde HBO of WO-opleiding in de richting van ruimtelijke ordening & planologie, economie of civiele techniek of bouwkunde.

 • Op cv aantoonbaar minimaal 7 jaar werkervaring in een soortgelijke functie in het vakgebied gebiedsontwikkeling opgedaan in de afgelopen 10 jaar.

 • Op CV aantoonbaar in de laatste 10 jaar minimaal 4 jaar ervaring als planeconoom in gemeentelijke organisaties met een inwoneraantal van ten minste 100.000 inwoners.

Gunningscriteria

 • Zelfstandig kunnen voeren van onderhandelingen met initiatiefnemers inzake kostenverhaal. Licht toe hoe je deze ervaring hebt opgebouwd. Verwerk dit in je motivatie brief.

 • Op cv aantoonbare ervaring met het strategische ontwikkelstrategieën, het opstellen van exploitatieplannen en de samenloop van anterieur en posterieur kostenverhaal bij gebiedsontwikkelingen. Licht toe hoe je deze ervaring hebt opgebouwd. Verwerk dit in je motivatiebrief.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior planeconoom (SO24- 1164) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.