thumbnail
thumbnail
Projectmanager ruimtelijke ontwikkeling

Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen, Nederland

Project- en Programmamanagement
Deze inhuuropdracht is verlopen
115
20 Noord-Holland

Publicatiedatum:

16-03-2023

Sluitingsdatum:

24-03-2023

Begindatum:

03-04-2023

Einddatum:

30-09-2023

Omschrijving van de opdracht
De ambtelijke organisatie Amstelveen werkt voor de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer. De organisatie bedient 2 gemeentebesturen en in totaal ongeveer 120.000 inwoners. Amstelveen en Aalsmeer staan de komende periode voor een forse opgave. Gezien de eigen ambities en de dynamiek in de Metropool Regio Amsterdam wordt verwacht dat beide gemeentes verder zullen groeien. Het groene karakter van de gemeentes wordt gewaardeerd, de voorzieningen zijn hoog. Schiphol geeft serieuze beperkingen en bereikbaarheid is als vanzelfsprekend een hot issue. Amstelveen gaat de komende 10 jaar fors ontwikkelen, er zijn veel binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten en er wordt gewerkt aan de verbreding van de A9. In Aalsmeer zijn een aantal grote woningbouwprojecten in voorbereiding.

Team
De afdeling Stedelijke Ontwikkeling, onderdeel van het fysiek domein, werkt voor de uitvoeringsorganisatie Amstelveen en Aalsmeer, bedient 2 gemeentebesturen en in totaal ongeveer 120.000 inwoners. Binnen deze afdeling zijn vier teams: projectmanagement, planeconomie en grondzaken, omgevingsplannen en -vergunningen, omgevingsbeleid en economie en duurzaamheid. Het team projectmanagement, planeconomie en grondzaken bestaat uit projectmanagers, projectondersteuners, planeconomen en juridisch adviseurs en telt op dit moment ca 36 medewerkers.

Wij zoeken een stevige projectmanager voor verschillende projecten in Amstelveen. Bij voorkeur een projectmanager die ervaring heeft met het ontwikkelen van opgaves op eigen grond en bekend is met het opstellen van tenderprocedures en de ontwikkeling van verschillende maatschappelijke functies op een locatie. De opdracht loopt van 3 april 2023 tot 1 oktober 2023 en er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend.

Kandidaatomschrijving

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding.

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als projectmanager bij een gemeente opgedaan in de afgelopen 10 jaar.

 • Je bent een stevige projectmanager die ervaring heeft met het ontwikkelen van projecten op eigen grond en specifiek ervaring met de ontwikkeling van maatschappelijke voorzieningen en ervaring met het opstellen en begeleiden van tenderprocedures.

 • Een projectmanager die duidelijk communiceert en stevig aan tafel zit met partijen en bestuurders. Koersvast is en tegelijkertijd een goed ontwikkelde politieke antenne heeft en de projectteams motiveert en stimuleert in het behalen van resultaten. 

Competenties

 • Bestuurssensitiviteit

 • Analytisch vermogen

 • Overtuigingskracht

 • Samenwerken

 • Aanpassingsvermogen

 • Delegeren

Bovenstaande competenties worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.

Referentie
Het checken van referenties kan onderdeel zijn van de procedure. Bij de gevraagde werkervaring, onder het onderdeel ‘eisen’, is het opgeven van een referentie vereist.
Onder een referentie wordt het volgende verstaan: de naam en contactgegevens van een teamleider/leidinggevende van een recente opdrachtgever, die relevant is voor de uitgevraagde opdracht, zoals opgesteld door Gemeente Amstelveen.

VOG
Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. De gemeente stuurt de nieuwe collega een e-mail met een link waarmee hij/zij de nieuwe aanvraag voor een VOG af kan ronden. Kosten van de aanvraag kunnen worden gedeclareerd bij de Gemeente Amstelveen.

Talent als basis, diversiteit als kracht. Vanuit deze visie staan al onze vacatures open voor iedereen.

Eisen

 • Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO opleiding.

 • Op CV aantoonbaar minimaal 5 jaar ervaring als projectmanager ruimtelijke projecten bij een gemeente opgedaan in de afgelopen 10 jaar.

Gunningscriteria

 • Op CV aantoonbaar minimaal een HBO diploma op het gebied van planologie of sociale geografie.

 • Op CV aantoonbaar minimaal 7 jaar ervaring als projectmanager ruimtelijke projecten bij een gemeente opgedaan in de afgelopen 10 jaar.

Interviewplanning
De top 3 van kandidaten wordt door de gemeente Amstelveen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken worden fysiek gevoerd op maandag 27 maart tussen 10.00 - 13.00 uur in het raadhuis te Amstelveen. 

Toelichting op rooster
Tussen de 18 a 20 uur per week beschikbaar, waarbij 1 dag per week op kantoor in Amstelveen.

Dienstencategorie
Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectmanager ruimtelijke ontwikkeling die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.