Bekijk de opdracht ook op opdrachtinformatiemanagement.nl voor aanvullende ondersteuning binnen het vakgebied Informatiemanagement.
thumbnail
thumbnail

Privacy Officer (AI24-1355)

Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
95
32 Noord-Holland

Begindatum:

1 aug 2024

Einddatum:

1 feb 2025

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

8 jul 2024

Omschrijving van de opdracht
Jij bent de specialist op het gebied van privacy. Samen met je collega's werk je aan een gemeentelijke organisatie die bescherming van persoonsgegevens hoog in het vaandel heeft staan. Je maakt deel uit van de vakgroep Informatiebeveiliging & Privacy (IB&P), bestaande uit de  FG, mede-PO, CISO en ISO’s.  Samen zorgen jullie ervoor dat de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG),  de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en aanverwante wet- en regelgeving. 

 • Je treedt op als eerste aanspreekpunt en adviseert (gevraagd en ongevraagd) over vraagstukken over gegevensbescherming.  

 • Je pakt datalekken op en zorgt voor een juiste afhandeling daarvan.  

 • Je voert Data Protection Impact Assessments (DPIA’s) uit en stelt adviesrapporten op.  

 • Je adviseert bij het opstellen en beoordelen van verwerkersovereenkomsten, gegevensuitwisselingsovereenkomsten en privacyconvenanten.  

 • Je begeleidt of voert werkzaamheden uit die verband houden met AVG-verzoeken.  

 • Je draagt bij aan het bewustzijn van de organisatie op het gebied van privacy, mede door het organiseren van bewustwordingscampagnes en publicaties.  

 • Je draagt bij aan de verdere groei van de organisatie in privacyvolwassenheid en hebt daarin een strategische visie. 

De opdracht loopt t/m 31 januari 2025 en er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend. Indien t.z.t. mogelijk en gewenst, bestaat de optie om de kandidaat na 1 jaar inhuur kosteloos over te nemen. De leverancier gaat hier automatisch mee akkoord bij het aanbieden van een kandidaat.

Kandidaatomschrijving

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding rechten/rechtsgeleerdheid.  

 • Je hebt minimaal 6 maanden werkervaring als PO (of FG). 

 • Je hebt aantoonbare kennis van  de relevante wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming. 

 • Pre: certificering op het gebied van privacy, zoals CIPP/E of CIPM.  

 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal  (zowel mondeling als schriftelijk). 

Je bent zowel een denker als een doener. Je denkt mee op tactisch/strategisch niveau, maar je zorgt er ook voor dat je operationele taken snel en zorgvuldig voor elkaar krijgt. Je hebt daarbij oog voor politiek-bestuurlijke aspecten in jouw werk en je schakelt goed met mensen op de werkvloer. Je hebt een sterke interesse in ontwikkelingen op het gebied van privacy. Je bent niet bang om af en toe op het podium te staan en brengt de nodige vernieuwing mee in jouw werk. Je bent een sterke netwerker. 

Competenties
Als PO beschik jij over de volgende competenties:

 • Proactief 

 • Flexibel 

 • Sterk analytisch vermogen 

 • Communicatief zeer vaardig (mondeling en schriftelijk) 

 • Resultaatgericht 

 • Overtuigingskracht 

 • Verbinder/ teamspeler 

 • Betrouwbaar 

Bovenstaande competenties worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente. 

Referentie 
Het checken van referenties kan onderdeel zijn van de procedure. Bij de gevraagde werkervaring, onder het onderdeel ‘eisen’, is het opgeven van een referentie vereist. Onder een referentie wordt het volgende verstaan: de naam en contactgegevens van een teamleider/leidinggevende van een recente opdrachtgever, die relevant is voor de uitgevraagde opdracht, zoals opgesteld door gemeente Amstelveen. 

VOG 
Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. De gemeente stuurt de nieuwe collega een e-mail met een link waarmee hij/zij de nieuwe aanvraag voor een VOG af kan ronden. Kosten van de aanvraag kunnen worden gedeclareerd bij de gemeente Amstelveen. 

Interviewplanning
De top 3 van kandidaten wordt door de gemeente Amstelveen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken vinden plaats op woensdag 24 juli 2024 tussen 9.00 en 13.00 uur. De gesprekken vinden online via Teams plaats. Indien u een kandidaat voorstelt, verzoeken wij u ervoor te zorgen dat deze beschikbaar is om dit tijdstip.

Dienstencategorie
Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

CPV code
72330000-2 - Diensten voor inhouds- of datastandaardisatie en –classificatie

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Privacy Officer (AI24-1355) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.