thumbnail
613 - Beleidsadviseur Jeugd

Gemeente Amstelveen

Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen, Nederland

Beleidsadvies
Sluit vandaag
80
32 Noord-Holland

Publicatiedatum:

22-06-2022

Sluitingsdatum:

04-07-2022

Begindatum:

01-08-2022

Einddatum:

31-01-2023

De ambtelijke organisatie AA werkt voor de gemeentebesturen van Aalsmeer en Amstelveen. Twee gemeentebesturen, bediend door één organisatie.

De afdeling Jeugd & Samenleving telt ruim 100 medewerkers en vormt samen met de afdelingen Werk en Inkomen en Sociale Voorzieningen het Sociaal Domein van de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen. Het beleidsteam Samenleving geeft mede uitvoering aan politieke programma's d.m.v. een integrale benadering en een sterke beleidsregierol. Het team beheert (subsidie-) opdrachten en ontwikkelt vraaggericht werkwijzen op de terreinen cultuur, welzijn, onderwijs, jeugd, sport, ondersteuning en zorg, allemaal belangrijke voorzieningen van/voor onze inwoners. 

I.v.m. een zwangerschapsverlof zijn wij tijdelijk op zoek naar een Beleidsadviseur Jeugd.

De opdracht
Je (bege)leidt projecten gericht op betaalbare en goede jeugdhulp, je geeft opdrachten aan externe organisaties en verleent subsidies t.a.v. preventie (denk bijvoorbeeld aan buurtgezinnen en opvoedadvies). Je stimuleert instellingen en collega's van andere afdelingen om samen taken en opgaven in te vullen. Daarnaast begeleid je pilots in het veld, vaak op het snijvlak van jeugdhulp en onderwijs/kinderopvang en samen met verwijzers naar jeugdhulp. Samen met externe partijen maak je afspraken over de concrete uitvoering.

Je organiseert en verzorgt beleidsontwikkeling, legt dwarsverbanden, maakt resultaten van het beleid zichtbaar, lost vraagstukken op of zorgt dat deze op de goede tafel geagendeerd worden.
Je adviseert aan bestuurders, zowel mondeling als schriftelijk, over beleid en ontwikkelingen (lokaal & landelijk). Daarnaast onderhoud je een in- en extern netwerk, sla je bruggen en krijg je partijen in beweging.

De opdracht loopt tot 1 februari 2023. Er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend.

Kandidaatomschrijving

 • WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als Beleidsadviseur Jeugd.
 • Ervaring met diverse beleidsvelden binnen een gemeente.
 • Ervaring o.g.v. preventie van jeugdproblematiek.
 • Ervaring met subsidieverlening.
 • Kennis van de sociale kaart regio Amstelland.

Competenties
 • Klantgericht.
 • Resultaatgericht.
 • Betrouwbaar.
 • Goed ontwikkelde proces- en adviesvaardigheden.
 • Communicatief zeer sterk, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Creatief.
 • Zelfstandig.
 • Omgevingsbewust.
 • Bestuurlijk sensitief
Bovenstaande competenties worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.

BYOD
Bij de Gemeente Amstelveen is Bring Your Own Device (BYOD) van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt, zelf een smartphone, inclusief abonnement en een laptop moet meenemen voor zakelijk gebruik.

Referentie
Het checken van referenties kan onderdeel zijn van de procedure. Bij de gevraagde werkervaring, onder het onderdeel ‘eisen’, is het opgeven van een referentie vereist.
Onder een referentie wordt het volgende verstaan: de naam en contactgegevens van een teamleider/leidinggevende van een recente opdrachtgever, die relevant is voor de uitgevraagde opdracht, zoals opgesteld door Gemeente Amstelveen.

VOG
Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. De gemeente stuurt de nieuwe collega een e-mail met een link waarmee hij/zij de nieuwe aanvraag voor een VOG af kan ronden. Kosten van de aanvraag kunnen worden gedeclareerd bij de Gemeente Amstelveen.

Interviewplanning

De top 3 van kandidaten wordt door de gemeente Amstelveen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.
De gesprekken worden gevoerd op donderdag 7 juli tussen 14.00 - 17.00 uur. 
De kandidaat dient op dat tijdstip beschikbaar te zijn.

Dienstencategorie

Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

CPV code

79000000-4 - Zakelijke dienstverlening: juridisch, marketing, consulting, drukkerij en beveiliging

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de 613 - Beleidsadviseur Jeugd die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.