thumbnail
610 - Projectleider Jongeren in Amstelveen Schuldenvrij (JAS)

Gemeente Amstelveen

Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen, Nederland

Project- en Programmamanagement
Deze inhuuropdracht is verlopen
95
24 Noord-Holland

Publicatiedatum:

22-06-2022

Sluitingsdatum:

30-06-2022

Begindatum:

11-07-2022

Einddatum:

31-01-2023
De afdeling Sociale Voorzieningen richt zich op de gebieden Wmo, bijzondere bijstand en minimaregelingen, urgente woonzaken en schuldhulpverlening. Klanten worden professioneel ondersteund op weg naar zelfontplooiing, zelfstandigheid en onafhankelijkheid, zodat men weer kan participeren in de samenleving.

De opdracht
Jongeren hebben steeds vaker te maken met schulden. De schulden kunnen een gevolg of een oorzaak zijn van verschillende problemen op diverse leefgebieden. Schulden die zijn ontstaan door  gedrag, ’erbij willen horen’ maar ook omdat de maatschappij steeds meer van hen vraagt op het gebied van administratieve vaardigheden. Als daarnaast sprake is van andere problematiek, zoals psychische problemen of een problematische thuissituatie, kunnen de schulden een belemmering zijn om door te leren en/of verder te werken aan een gezonde toekomst met voldoende perspectief.

Daarom start Amstelveen met het project: Jongeren in Amstelveen Schuldenvrij, ook wel “JAS”. Het JAS heeft als doel voor jongeren rust te creëren, een opleiding te starten of te hervatten en begeleiding naar (duurzaam) werk of participatie mogelijk te maken. Het doel is om met minimaal 10 jongeren te starten en dit de komende jaren verder uit te breiden. Het JAS is gebaseerd op het Jongeren Perspectief Fonds.

Voor dit specifieke project is Gemeente Amstelveen tijdelijk op zoek naar een Projectleider.

De projectleider zorgt voor verbinding van de afdelingen binnen gemeente Amstelveen, die specifiek werken voor de doelgroep jeugd en zorgt dat de werkwijzen voor deze jongeren op elkaar aansluiten. Er is veel regelwerk rondom de toegang van jongeren, de financiën, eventueel huisvesting, verankering in beleid, afstemming met afdelingen en andere organisaties, communicatie, contact met bredere netwerken, monitoring en evaluatie.

De projectleider is verantwoordelijk voor het realiseren van de beoogde integrale aanpak en te sturen op resultaat en daarin de verbinding te leggen binnen de gemeentelijke organisatie en met andere externe instanties.

De opdracht is voor de duur van 6 maanden. Er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend.

Kandidaatomschrijving

 • Minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding.
 • Ervaring als Projectleider met projecten binnen het Sociaal Domein.
 • Minimaal 2 jaar ervaring met werken binnen een gemeentelijke organisatie.
 • Ervaring met bestuur-sensitieve taken.
 • Ervaring met projectmatig werk zoals het Jongeren Perspectief Fonds is een pre.

Competenties

 • Klantgericht.
 • Resultaatgericht.
 • Betrouwbaar.
 • Zelfstandig.
 • Proactief.
 • Snelstartend.
 • Hands on mentaliteit.

Bovenstaande competenties worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.

BYOD
Bij de Gemeente Amstelveen is Bring Your Own Device (BYOD) van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt, zelf een smartphone, inclusief abonnement en een laptop moet meenemen voor zakelijk gebruik.

Referentie
Het checken van referenties kan onderdeel zijn van de procedure. Bij de gevraagde werkervaring, onder het onderdeel ‘eisen’, is het opgeven van een referentie vereist. Onder een referentie wordt het volgende verstaan: de naam en contactgegevens van een teamleider/leidinggevende van een recente opdrachtgever, die relevant is voor de uitgevraagde opdracht, zoals opgesteld door Gemeente Amstelveen.

VOG
Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. De gemeente stuurt de nieuwe collega een e-mail met een link waarmee hij/zij de nieuwe aanvraag voor een VOG af kan ronden. Kosten van de aanvraag kunnen worden gedeclareerd bij de Gemeente Amstelveen.

Interviewplanning

De top 3 van kandidaten wordt door de gemeente Amstelveen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.
De gesprekken worden gevoerd op maandag 4 juli tussen 13.00 - 17.00 uur. 
De kandidaat dient op dat tijdstip beschikbaar te zijn.

Toelichting op rooster

16 uur is bespreekbaar

Dienstencategorie

Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de 610 - Projectleider Jongeren in Amstelveen Schuldenvrij (JAS) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.