thumbnail
thumbnail

Consulent Jeugd

Manitobaplein 1, 7671 GS Vriezenveen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
28 Overijssel

Begindatum:

15 apr 2024

Einddatum:

18 okt 2024

Uren per week:

28

Publicatiedatum:

29 mrt 2024

Als consulent en casusregisseur bezoek je inwoners: ouder(s) en kinderen/jongeren. Je gaat met hen in gesprek over hun zorgbehoeften. Je leert ze kennen vanuit een breed perspectief (alle levensgebieden) en probeert zo goed mogelijk met hen samen een oplossing te vinden die recht doet aan hun eigen verantwoordelijkheid. Dit leidt niet zelden tot een ondersteuningsplan waarvan de inwoner zoveel mogelijk zelf regisseur is, maar waarin jij hen ondersteunt of waar je zelf regie moet voeren.
Zelf lever je geen hulp, maar probeer je samen met de inwoner anderen, liefst uit het eigen netwerk van de inwoner, te activeren om die hulp wel te leveren.
In het uiterste geval, wanneer eigen kracht en voorliggende voorzieningen niet toereikend zijn regel je professionele ondersteuning waarvoor een indicatie nodig is. In deze gevallen geef je een beschikking af (die doel- en rechtmatig dient te zijn)  en die je evalueert met de inwoner en aanbieder.
Je bent in staat om zowel de eenvoudige meldingen af te handelen en de meer complexe situaties samen met een collega op te pakken. In complexe situaties, waarbij veiligheid een rol kan spelen, weet je samen met een collega de inwoner door middel van bijvoorbeeld multidisciplinaire bijeenkomsten vorm en inhoud te geven aan een ondersteuningsplan. Wanneer er weer ‘rust’ is in de casus en/of er is een helder plan opgesteld voer je zelf regie. Wanneer de casus erom vraagt weet jij tijdig een collega te betrekken om weer samen op te trekken. Je vindt het leuk om outreachend te werken en creatief om te gaan met uiteenlopende situaties.

Je werkt binnen het cluster consulenten naast de andere jeugdconsulenten nauw samen Wmo-consulenten, consulenten werk- en inkomen en de onderwijsconsulenten (leerplicht en leerlingenvervoer). Daarnaast is sprake van een samenwerking met collega’s van een aantal ketenpartners in het voorliggend veld zoals: welzijn, algemeen maatschappelijk werk, vrijwilligersorganisaties, etc.

 

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Consulent Jeugd die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.