thumbnail
thumbnail
Teammanager sociaal domein

Burgemeester Van Der Dussenplein 1, 7551 EB Hengelo, Nederland

Sluit over 5 dagen
Geen maximum
28 Overijssel

Begindatum:

12 jun 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

28

Publicatiedatum:

26 mei 2023
Teammanager - Team Participatie (W&I)

Voor 24 tot 32 uur per week. Het betreft een tijdelijke waarneming tot in eerste instantie 31 december 2022. Bij voorkeur met ingang van 15 augustus en niet later dan 1 september.

Wat ga je doen?
Je geeft leiding aan het team Participatie, dat met ca 28 klantmanagers en coaches verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Participatiewet.  Samen met je collega-teammanagers en afdelingsmanager ben je ambassadeur van de organisatieontwikkeling. Je ondersteunt en coacht medewerkers hierin, toont voorbeeldgedrag, stelt kaders en geeft ruimte. Ook draag je actief bij aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

In de rol van teammanager:
 • zorg je ervoor dat de te bereiken resultaten gerealiseerd worden door je team;
 • ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken met als belangrijk onderdeel de HR aspecten en coaching van medewerkers in het team;
 • ben je verantwoordelijk voor de formatie, bezetting en begroting van jouw team;
 • coach je medewerkers op competenties, in het aanbrengen van focus en in het maken van (vakinhoudelijke) keuzes.
 • weet je mensen te inspireren om buiten hun comfortzone te denken en bewegen. Je daagt hen uit voortdurend op zoek te zijn naar hun gezamenlijke opgave, niet alleen binnen het team maar ook op afdelings- en organisatieniveau. Je stimuleert hen daarin verantwoordelijkheid te nemen voor ieders eigen aandeel.
Persoonsprofiel
Naast HBO+ werk- en denkniveau heb je ervaring met het werken binnen een politiek-bestuurlijke context en ervaring opgedaan met leidinggeven. Daarnaast heb je affiniteit met het sociaal domein. Onderstaande persoonskenmerken komen nadrukkelijk naar voren in jouw profiel:
 • Je staat stevig in je schoenen en hebt een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne.
 • Jouw stijl van leidinggeven is gericht op ontwikkeling en verbinding. Je stuurt op een coachende en faciliterende manier aan.
 • Je bent analytisch sterk en beschikt over een grote mate van organisatiesensitiviteit.
 • Je bent aanjager van de organisatieontwikkeling die gericht is op wendbaarheid, integrale samenwerking en persoonlijk leiderschap.
 • Empathie en persoonlijke aandacht zijn voor jou vanzelfsprekend.
 • Je bent authentiek, zelfreflectief en staat open voor persoonlijke groei.
 • Humor mag in jouw profiel niet ontbreken.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Teammanager sociaal domein die deze organisatie zoekt?