Organisaties / (DAS Twente) Gemeente Hengelo
Gemeente Hengelo
Burgemeester Van Der Dussenplein 1, 7551 EB Hengelo, Nederland
Overijssel
Hengelo is een echte evenementenstad. De Nacht van Hengelo, het BAM-festival, de Lambertuskermis, AmuSing Hengelo… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Weten wat er te doen is in Hengelo? Houd de website in de gaten. Maar ook buiten de evenementen hoef je je niet te vervelen in Hengelo.

Over Gemeente Hengelo

Cultuur
Hengelo heeft een rijk en compleet cultureel aanbod. De prachtige Schouwburg Hengelo zorgt voor een gevarieerd aanbod en mag rekenen op een steeds toenemend aantal bezoekers. Bij Poppodium Metropool weten grote namen en veelbelovende talenten het publiek omver te blazen met verrassende optredens. Museum Hengelo koestert het Hengelose.

Bij Oyfo halen ze het creatieve in de mens naar boven, van jong tot oud. Ten zuiden van het centrum heeft Oyfo ruimte en mogelijkheden om te leren en ervaren op gebied van kunst en techniek, maar ook muziek, dans, theater en beeldende kunst.

Horeca
Van een Michelin-sterrestaurant en ijssalon met het beste ijs van Twente tot een culinair proeflokaal en een intieme kookstudio. In Hengelo kun je terecht bij veel verschillende horeca. En er komt nog meer bij op het nieuwe evenementenplein (Burgemeester Jansenplein).

Winkelen
In onze binnenstad kom je doelgericht winkelen: de winkelstad is compact, alles is binnen handbereik en je kunt hier nog rustig en ontspannen winkelen. Hengelo heeft straatjes waar de (ambachtelijke) speciaalzaken van de Hengeloërs worden afgewisseld met mooie en luxe winkels. Kwaliteit, vakmanschap én persoonlijke aandacht staan centraal bij het winkelen in Hengelo. En na afloop sluit af met een drankje op de gezellige terrasjes.

Verkennen
Maar we hebben ook tentoonstellingen, musea, een speelparadijs, een prachtig Twentebad, een bioscoop... Liever naar buiten? Ontdek dan de wandel- en fietsroutes van Hengelo Promotie. Verken het mooiste Tuindorp van Nederland, maak een stadswandeling of beleef het buitenleven in het mooie Beckum en Oele!

Een actueel overzicht van wat er te zien en doen is in Hengelo vindt u op uitinhengelo.nl.