thumbnail
thumbnail

Operationeel beleidsmedewerker Sociale zaken/Werk & Inkomen

Burgemeester Van Der Dussenplein 1, 7551 EB Hengelo, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Overijssel

Begindatum:

1 jul 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

27 mei 2023

Operationeel beleidsmedewerker sociaal domein
Met aandachtsgebied energiearmoede en kindertoeslagenaffaire (KOTA)                
Periode 1 juli – 31 december 2023

Als samenleving staan we voor grote maatschappelijke opgaven. Zo is energiearmoede in korte tijd een zeer urgent maatschappelijk probleem geworden evenals de kinderopvangtoeslagenaffaire (KOTA). Als overheid vraagt dit om stevig handelen en daarvoor zijn wij op zoek naar een operationeel beleidsmedewerker sociaal domein met aandachtsgebied energiearmoede en KOTA.

Wat ga je doen?
In deze functie heb je een verbindende rol tussen beleid en uitvoering. Je komt te werken in het team Sociaal Domein binnen de afdeling Maatschappelijke Strategie & Ontwikkeling. Je werkt vanuit de organisatie van de gemeente Hengelo voor de Uitvoeringsorganisatie sociale zaken Midden Twente (gemeenten Borne, Hengelo en Haaksbergen). Zij faciliteert het vangnet door te zorgen voor een inkomen voor mensen die dat tijdelijk nodig hebben. In deze functie ga je samen met partners, collega’s en inwoners aan de slag om te komen tot een passende aanpak en uitvoering van landelijke en gemeentelijke regelingen ten aanzien van energiearmoede en KOTA.

De functie bevat oa de volgende werkzaamheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden en implementeren van de landelijke energietoeslag.

 • Je draagt zorg voor het (door)ontwikkelen van een lokaal aanbod van ondersteuning aan inwoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening.

 • Je evalueert de  energietoeslag 2022 en draagt zorg voor de bestuurlijke advisering ten aanzien van keuzes voor de energietoeslag 2023.

 • Je draagt zorg voor het vaststellen van de beleidsregels 2023 en de implementatie hiervan.

 • Je draagt bij aan het door ontwikkelen van het Meldpunt Energiearmoede.

 • Je volgt de landelijke ontwikkelingen omtrent KOTA.

 • Je richt je op de doorontwikkeling van de brede ondersteuning (op het gebied van financiën, wonen, zorg, gezin en werk) richting ouders en kinderen die zich melden als (mogelijk) gedupeerden van de KOTA.

 • Je draagt zorg voor de uitvoering van de kindregeling en het implementeren van de ex-partnerregeling.

 • Je vervult een belangrijke taak in het coördineren van het pauzeren en kwijtschelden van gemeentelijke en publiek-zakelijke schulden.

 • Je draagt zorg voor een goede informatievoorziening en zorgvuldige communicatie richting partners, collega’s en inwoners.

Wie ben jij?
Jij denkt vanuit de inwoner en bent in staat dit te vertalen in voorstellen en acties. Je begrijpt hoe de uitvoering werkt en kan dat mondeling en schriftelijk goed onder woorden brengen. Strategisch, tactisch en operationeel, jij beseft dat dit de pijlers zijn van goed werkend beleid: jij zorgt voor de vertaling van tactisch/operationeel beleid naar de uitvoering. Jij hebt een sterk oog voor wat nodig is om de uitvoering van tijdelijke regelingen te versterken en te faciliteren.

Daarnaast:

 • verwachten we van jou kennis en inzicht ten aanzien van het sociaal domein binnen een gemeentelijke context;

 • beschik je over een HBO/WO werk- en denkniveau;

 • werk je zelfstandig aan jouw eigen taken en pak je daarin jouw verantwoordelijkheid;

 • ben je resultaatgericht en een natuurlijk verbinder;

 • ben je toegankelijk en in staat jouw eigen interne en externe netwerk op te bouwen;

 • is werkervaring specifiek op energiearmoede en KOTA binnen de gemeente een vereiste. 

Waar ga je werken?
Deze functie is ingedeeld in het team Sociaal Domein, dat onder andere bestaat uit de beleidsadviseurs op het gebied van Werk en Inkomen, Wmo, Welzijn, Jeugdwet en veiligheid. Dagelijks werk je nauw samen met beleidsadviseurs team sociaal domein, specifiek armoede en schuldhulpverlening en de collega’s in de uitvoeringsteams.

Over ons
Centraal gelegen in Twente ligt Hengelo, een stad met ruim 80.000 inwoners en veel evenementen. Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst, zoals de binnenstad en de transformatie van het sociaal domein. De 750 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven. Dat doen we vanuit onze leidende motieven persoonlijk, respectvol, duidelijk en betrouwbaar. Dat is de wijze waarop we vanuit houding en gedrag onze dienstverlening vormgeven en hoe we met elkaar samenwerken.
Bij de gemeente Hengelo zetten we ons in voor alle Hengelose inwoners en bedrijven. Dit doen we vanuit onze vier leidende motieven: persoonlijk, duidelijk, betrouwbaar en respectvol. Deze zijn de basis voor onze dienstverlening en geven richting aan de manier waarop we met onze inwoners, maar ook met elkaar willen omgaan. Want: prettig contact zorgt voor meer waardering, begrip en een positieve ervaring met onze dienstverlening. Wil je graag meer weten over Hengelo? Klik dan hier! https://youtu.be/o1vcO4R2n8c

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Leya Schoonderwoerd via 06 43 60 79 99 of per mail via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Operationeel beleidsmedewerker Sociale zaken/Werk & Inkomen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.