thumbnail
thumbnail
Senior Medewerker energietoeslag

Stadhuisplein 1, 2405 SH Alphen aan den Rijn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€65
32-36 Zuid-Holland

Begindatum:

8 jan 2024

Einddatum:

8 mei 2024

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

10 nov 2023

Organisatie
Wij zijn een 100.000 plus gemeente, onderdeel van het regionaal samenwerkingsverband Holland Rijnland en deelnemer aan de G40. Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Samenwerkingsgericht, resultaatgericht, klantgericht en veranderingsbereid zijn onze kerncompetenties. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Opdracht
Wij zijn op zoek naar een medewerker energietoeslag

Wat ga je doen?
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van aanvragen voor de tijdelijke energietoeslag voor huishoudens met een inkomen op minima niveau conform ons gemeentelijk beleid. Daarnaast kun je ingezet worden voor andere voorkomende werkzaamheden binnen de participatiewet.

Werkzaamheden

 • Het verstrekken van informatie over de tijdelijke energietoeslag aan onze inwoners in de Gemeente Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop.

 • Het beoordelen van aanvragen voor de tijdelijke energietoeslag.

 • Het opstellen van rapportages en beschikkingen voor de tijdelijke energietoeslag.

 • Het bellen van onze inwoners als de tijdelijke energietoeslag wordt afgewezen om een soort “hoor en wederhoor te doen”. Schrijnende situaties worden vervolgens beoordeeld via de individuele bijzondere bijstand of doorverwezen voor een adviesgesprek bij ons team Geldzaken.

 • Het uitvoeren van overige werkzaamheden in het kader van de Participatiewet.

Voor deze opdracht is het essentieel dat de kandidaat zich de materie snel eigen kan maken en de weg goed weet te vinden in wet- en regelgeving. Een kandidaat die van nature samenwerkingsgericht is en snel overzicht heeft.

De werkzaamheden vinden gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op kantoor plaats. De norm is 50/50. Jij bent hierin flexibel. Voor het inwerken is het soms noodzakelijk dat je de eerste weken in principe alle werkdagen op kantoor werkt. Je beschikt zelf over een goed werkende mobiele telefoon. Een laptop krijg je van ons. Vakanties zijn altijd in overleg en zal altijd in afstemming met de rest van het team zijn. Je bent leergierig en ervaring met de SuiteWiz systeem is een pré.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het afhandelen van bijzondere bijstand of minimaregelingen bij een gemeentelijke instelling;
2. Minimaal een afgeronde mbo niveau 4 opleiding SJD, MWD of Social Work;
3. Beschikbaar per 8 januari voor 32- 36 uur per week;
4. Maximaal uurtarief van €65,- exclusief BTW inclusief fee Flextender en reiskosten woon-werkverkeer.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het afhandelen van minimaregelingen en bijzondere bijstand bij een gemeentelijke instelling (40 punten);
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het Inkomensverrekeningen én het opstellen van rapportages (30 punten);
7. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met Suite (Sociaaldomein) (15 punten).
8. Een afgeronde hbo opleiding in de richting van SJD, MWD of Social Work (15 punten).

Competenties

 • Klantgericht;

 • proactief;

 • gericht op samenwerking (ook digitaal);

 • Integer;

 • zorgvuldig

 • betrokken;

 • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;

 • flexibel in werkzaamheden en werkdagen

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 7. Het uurtarief kan jaarlijks worden geïndexeerd ter compensatie van de wettelijke inflatie.

Benodigd aantal professionals
4

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Hybride werken is de norm. 50% op kantoor en 50% thuis.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op maandag 27 november tussen 9.30 uur en 15.00 uur of dinsdag 28 november tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior Medewerker energietoeslag die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.