thumbnail
thumbnail

Projectleider en strategisch verbinder Gezond Stadshart

Stadhuisplein 1, 2405 SH Alphen aan den Rijn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 aug 2025

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

6 jul 2024

Organisatie
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Onze organisatie bestaat uit meerdere onderdelen die allen een unieke bijdrage leveren aan onze opgaven en gemeentelijke dienstverlening. Je zit binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Opdracht
Wat ga je doen?
Eind april 2024 is de Programmavisie Gezond Stadshart Alphen aan den Rijn 2035 vastgesteld door de gemeenteraad. Daarbij is het totale programmagebied opgedeeld in 4 programmapijlers en 5 deelgebieden. Het is nu zaak dat de programmavisie verder wordt uitgewerkt tot concrete uitvoeringsplannen per deelgebied, waarbij co-creatie de insteek is in gezamenlijkheid met diverse stakeholders, en dat met alle partijen vervolgens gewerkt gaat worden aan de uitvoering.

Als projectleider en strategisch verbinder ben je verantwoordelijk voor het opstellen van diverse uitvoeringsplannen binnen het totale Programmagebied Gezond Stadshart. Dat doe je samen met de betrokken stakeholders in ons Stadshart. Je werkt van buiten naar binnen en weet hoe je de verbindingen moet leggen tussen de diverse belangen. Daar waar sprake is van lopende initiatieven of projecten haak je deze aan, en pakt kansen aan daar waar deze zich tussentijds voordoen en maakt daarin ook inhoudelijk de verbinding. Na vaststelling van de uitvoeringsplannen ga je met de betrokken stakeholders in de deelgebieden aan de slag om de plannen tot uitvoering te brengen.  Jouw focus ligt daarbij in eerste instantie op het deelgebied kernwinkelgebied, deelgebied aanloopstraten en deelgebied blauw-groene verbinding.

Daarnaast ben je een actief lid van het programmateam, en sta je samen met de programmamanager aan het roer van het programma. Je levert daarbij ook een grote bijdrage aan het opstellen/schrijven van plannen en diverse stukken, de voorbereiding van politiek-bestuurlijke besluitvorming evenals het pro-actief informeren van de bestuurders, het aanhaken van interne collega’s en bent een van de eerste aanspreekpunten namens het programmateam. Daarnaast maak je met de programmamanager vast onderdeel uit van zowel de stuurgroep als het kernteam Gezond Stadshart en lever je een belangrijk aandeel aan zowel de organisatie, het aanhaken van de partijen als de vergaderingen zelf.

Je bent een strategische verbinder, een programma -en proces coördinator en een projectleider in één. Samengevat, een projectleider plus, die als een spin-in-het-web tussen de partijen staat en daarmee een vrije rol invult.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Het realiseren cq. opstellen van uitvoeringsplannen voor de diverse deelgebieden en het managen hiervan: organiseren participatie/co-creatie, het verder concretiseren van projecten en nieuwe partijen en stakeholders aanhaken daar waar nodig; het centrale aanspreekpunt voor zowel buiten als binnen de gemeente, inclusief het verzorgen van bestuurlijke afstemming en voorbereiding bestuurlijke besluitvorming;

 • Stakeholdermanagement en het leggen en onderhouden van strategische verbinding met stakeholders binnen het programmagebied Gezond Stadshart;

 • Het verder ontwikkelen en neerzetten van de programmastructuur in samenwerking met de programmamanager;

 • Procesmanagement en behouden totaal overzicht van de projecten en het verloop, inclusief de algehele coördinatie. Frequente en reguliere afstemming met stakeholders en projectleiders;

 • Het overall regisseren van en het houden van overzicht van de diverse initiatieven die onder de programmavisie Gezond Stadshart cq. uitvoeringsplannen lopen of hier verwant aan zijn in het belang van de voortgang (grip houden);

 • Het coördineren van de stuurgroep, kernteam en werkgroepen cq. de verder ontwikkelde project -en programmastructuur in samenwerking met de programmamanager;

 • Actief lid van het programmateam en daarmee samen met de programmamanager betrokken bij alle facetten van de programmavisie en de uitvoeringsplannen;

 • Bijdrage aan bestuurlijke afstemming en besluitvorming;

 • Inspelen op en verkennen van subsidiemogelijkheden, provinciaal, landelijk en Europees, in samenwerking met de stakeholders, inclusief het in gang zetten van aanvragen;

 • Daar waar nodig het aanjagen van initiatieven en verbindingen leggen waardoor nieuwe initiatieven tot wasdom kunnen komen en anderen het stokje kunnen overnemen. Ambassadeurs zoeken en enthousiasmeren.

 Vereisten / knock-outcriteria
1. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring de afgelopen 8 jaar als projectleider binnen een gemeentelijke organisatie;
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als beleidsadviseur Economische Zaken binnen een gemeentelijke instelling;
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met Stakeholdermanagement;
5. Uiterlijk beschikbaar per 1 augustus 2024 voor 24 uur per week;

Gunningscriteria  (weging, totaal 100 punten)
6. Afgeronde opleiding op minimaal WO niveau; (15 punten)
7. Minimaal 8 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als omgevingsmanager binnen een gemeentelijke organisatie; (35 punten)
8. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met het organiseren en begeleiden van participatietrajecten; (30 punten)
9. Aantoonbare werkervaring met participatie rond (reconstructie)projecten in een stedelijke omgeving en in samenwerking met ondernemers (omschrijf dit duidelijk in het cv). (20 punten)

Competenties
Je beschikt over de volgende competenties:

 • Omgevingsbewustzijn: je bent alert op relevante in- en externe ontwikkelingen en bent in staat deze te vertalen naar de praktijk.

 • Regisseren: je bent in staat duurzame samenwerkingsverbanden en verbinding te creëren tussen verschillende partijen en belangen.

 • Durf: je toont lef en bent niet bang verantwoorde risico's te nemen om een doel te bereiken.

 • Enthousiasmeren: je krijgt door een positieve instelling partijen mee en weet het belang en effect van een onderwerp over te brengen.

 • Resultaatgerichtheid: je bent in staat concrete resultaten te boeken met je netwerkactiviteiten en werkt hier doelgericht en vasthoudend naartoe.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 13/14.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.
Is hybride werken mogelijk? Ja

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 18 juli 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op  woensdag 17 juli 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Projectleider en strategisch verbinder Gezond Stadshart die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.