thumbnail
thumbnail

Programmamanager Omgevingswet

Stadhuisplein 1, 2405 SH Alphen aan den Rijn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
18 - 24 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 feb 2025

Uren per week:

18 - 24

Publicatiedatum:

8 jun 2024

Organisatie
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Onze organisatie bestaat uit meerdere onderdelen die allen een unieke bijdrage leveren aan onze opgaven en gemeentelijke dienstverlening. Je zit binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Opdracht
De Omgevingswet is alweer bijna een half jaar in werking. In de gemeente Alphen aan den Rijn is de eerste omgevingsvisie vastgesteld, wordt er gewerkt aan het omgevingsplan, de omgevingstafel is ingericht en er zijn nieuwe werkprocessen opgetekend en ingericht. Er zijn veel stappen gezet maar we zijn nog niet klaar!

Nu de laatste fase van implementatie is aangebroken is de lijnorganisatie meer verbonden met het programma. Dat heeft ertoe geleid dat het Programmateam is gekanteld in een stuurteam met daaronder verschillende projectteams (inhoudelijke sporen waaronder het omgevingsplan en het VTH-proces). Het stuurteam bestaat naast de programmamanager uit de teamleiders van de meest betrokken teams en een aantal strategisch adviseurs, die verbonden zijn aan de projecten en inhoudelijke sporen.

We zijn op zoek naar een resultaatgerichte en verbindende programmamanager met grote kennis van en ervaring met programmamanagement en/of verandertrajecten. Als programmamanager zorg je, samen met het stuurteam, voor de verdere implementatie van de wet en de verbinding met de lijnorganisatie en de opgaven waar binnen de organisatie aan gewerkt wordt. Je stuurt als programmamanager actief op het realiseren van doelen en minimale acties. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor directie, college en raad waar het de Omgevingswet betreft. 

Tot slot ben actief deelnemer namens Alphen aan den Rijn aan externe netwerken zoals samenwerking regiogemeenten Holland Rijnland, Midden Holland, G40 en Livinglab Omgevingswet Zuid-Holland.

Vereisten / knock-outcriteria1
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als programmamanager/projectleider op het gebied van de Omgevingswet;
3. Kandidaat is beschikbaar per uiterlijk 1 juli 2024 voor minimaal 18 uur per week;
4. Aantoonbare werkervaring met verander- en implementatietrajecten (benoem dit duidelijk in het cv.);

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als programmamanager/projectleider bij een gemeente in de afgelopen 10 jaar; (40 punten)
6. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van bestuurskunde; (20 punten)
7. Afgeronde opleiding op het gebied van Verandermanagement en Organisatieontwikkeling; (25 punten)
8. Aantoonbare werkervaring met bestuurlijke besluitvorming. (15 punten).

Competenties

  • Resultaatgerichtheid

  • Omgevingsbewustzijn

  • Netwerken

  • Bestuurlijke sensitiviteit

  • Regisseren

  • Sterke communicatieve vaardigheden

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 13. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland in de week van 17 juni 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn ontvangen tijdig bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Programmamanager Omgevingswet die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.