thumbnail
thumbnail
Concernjurist

Zwartewaterland

Telvorenstraat, 8061 CB Hasselt, Nederland

Juridisch
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
16 Overijssel

Publicatiedatum:

14-03-2023

Sluitingsdatum:

21-03-2023

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Organisatie
Beleef de Gemeente Zwartewaterland
De gemeente Zwartewaterland bestaat uit 3 kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving.

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 170 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaarden zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.

Onze organisatie kent weinig hiërarchie en veel korte lijnen. Als medewerker van Zwartewaterland draag je grote verantwoordelijkheden. Je wordt uitgedaagd om buiten vakspecialistische kaders te denken. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend moderne arbeidsvoorwaarden.

Vanuit ons kantoor in Hasselt, aan de rand van de binnenstad, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Zwolle, Meppel en Kampen.

Opdracht
Als concernjurist werk je in de staf en adviseer je, op strategisch niveau, rechtstreeks aan het bestuur en de gemeentesecretaris op zowel bestuurs- als privaatrechtelijk gebied. Je werkt aan politiek gevoelige en complexe dossiers en bent in geval van procedures de schakel richting de externe advocatuur. Verder geef je als concernjurist invulling aan de organisatie-brede juridische kwaliteitszorg.

Je volgt ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en juridische dienstverlening op de voet. Je bent de sparringpartner voor alle juridisch adviseurs en adviseert hen vanuit jouw senioriteit bij interpretatie en toepassing van wet- en regelgeving.

Je houdt je concreet bezig met:

  • (On)gevraagd adviseren ambtelijke organisatie en bestuur m.b.t. juridische vraagstukken

  • Juridische kwaliteitszorg, waaronder:

  • Kwaliteitsbewaking collegestukken

  • Toetsen en verbeteren kwaliteit juridische processen (visie, jaarplan en audits in samenwerking met concern control)

  • Ontwikkeling juridisch opleidingsplan

  • Actuele juridische informatie voor de organisatie beschikbaar stellen

  • Signaleren en op hoofdlijnen implementeren van nieuwe wetgeving

  • Coördinatie en publicatie regelgeving

  • Actualisatie mandaatregister

  • Deelname aan regionale juridische overleggen (incl. contactpersoon voor de regionale mediatorpool)

In 2022 heeft de gemeente Zwartewaterland een onderzoek laten uitvoeren naar juridische kwaliteitszorg en juridisch risicomanagement. Het onderzoek richtte zich op personeel, structuur & cultuur, werkwijzen, publiek-, privaatrechtelijk en feitelijk handelen. Door verbinding te zoeken met management en medewerkers zorg jij ervoor dat de aanbevelingen uit dit onderzoek geïmplementeerd worden in de organisatie.  

Vereisten / knock-outcriteria
1. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met bestuurlijke juridische advisering binnen een overheidsorganisatie;
2. Afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau in juridische richting.

Gunningscriteria (weging)
3. Aantoonbare werkervaring als juridisch adviseur bij een gemeente (20 punten);
4. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als Concernjurist bij een overheidsorganisatie (45 punten);
5. Afgeronde opleiding op minimaal wo niveau in juridische richting (15 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met het toetsen en verbeteren kwaliteit juridische processen (20 punten).

Competenties
- Communicatief Sterk;
- Integer;
- Overtuigingskracht;
- Proactief;
- Creatief;

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,50 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg, ma – di – wo – do – vr (hybride werken is mogelijk).

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 23 maart 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 22 maart 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad, E-token en PBM’s;

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Concernjurist die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.