thumbnail
Communicatieadviseur Sociaal Domein

Zoetermeer

Stadhuisplein 1, 2711 EC Zoetermeer, Nederland

Sociaal Domein
Sluit vandaag
€80
32 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

13-05-2022

Sluitingsdatum:

20-05-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Organisatie
Zoetermeer is een toekomstgerichte stad. We gaan aan de slag voor de stad, samen met onze partners, inwoners en ondernemers. We spelen in op de behoeften die in de stad leven en doen dat op een manier die voor iedereen het beste resultaat oplevert. Daarbij staan vijf thema’s centraal:

 • Hart voor de Stad – denk bij je werk aan de stad, de inwoners en de ondernemers

 • Eigen kracht – we stimuleren de eigen kracht van inwoners en medewerkers

 • Samen bouwen – we werken samen met interne en externe partners

 • Tijd & Ruimte om te leren – we nemen de tijd en ruimte om te leren binnen ons werk

Samen bewegen – door samen op te trekken kunnen we flexibel inspelen op ontwikkelingen, initiatieven en kansen in de stad.

Afdeling Communicatie
De afdeling Communicatie ondersteunt de organisatie waarbij de focus ligt op (complexe) communicatievraagstukken en bij vraagstukken die op de politiek bestuurlijke agenda staan.
Ze adviseert over de profilering van het bestuur en haar beleid. De gemeente heeft een actief mediabeleid, en doet aan onderzoek en monitoring van issues. Communicatie stelt de organisatie in staat om zelfstandig te communiceren binnen de afgesproken uitgangspunten en kaders. Naast advisering blijft hoogwaardige uitvoering bij complexe vraagstukken ook een taak van Communicatie. De afdeling Communicatie bestaat uit bestuurs-communicatieadviseurs/woordvoerders, medewerkers, en adviseurs voor participatie en citymarketing. We investeren in specifieke opleidingen en begeleiding van de medewerkers. We verwachten dat onze medewerkers een proactieve houding hebben, bijblijven in het vakgebied Communicatie en hierin opleidingen volgen.

Opdracht

 • Je bent betrokken en verantwoordelijk voor de uitvoering van de communicatietrajecten in het sociaal domein. Hiervoor adviseer en onderhoud je contacten met interne- en externe partijen.

 • Daarnaast onderhoud je contacten met externe relaties zoals vormgevers, fotografen, drukkers, partners in de stad en uit de regio.

 • Je biedt ondersteuning in de uitwerking van verschillende communicatieactiviteiten.

 • Je schrijft teksten voor verschillende media en bent verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de website en social media kanalen.

Vereisten / knock-outcriteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden geen 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende instantie);
2. Aantoonbare werkervaring op het gebied van communicatie in het sociaal domein;
3. Aantoonbare werkervaring opgedaan in de afgelopen 5 jaar met het schrijven van teksten c.q. het maken van content;
4. Aantoonbare kennis van en werkervaring opgedaan in de afgelopen 5 jaar met datagedreven inzet en monitoring van sociale media;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Communicatieadviseur (30 punten);
6. Minimaal een afgeronde HBO bachelor opleiding (25 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met het schrijven van wervende teksten en werk gerelateerd gebruik maken van social media (30 punten);
8. Uurtarief maximaal € '80,00' exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werk (en fee Flextender) (15 punten).

Competenties

 • Enthousiast en proactief;

 • Communicatief sterk met een goede omgevingssensitiviteit;

 • Een zelfstandige werkhouding, maar je kunt ook goed in teamverband werken

 • Creatief, flexibel en stressbestendig en kunt goed omgaan met deadlines;

 • Communiceren: Uitstekende schrijfstijl en creativiteit om moeilijke boodschappen helder over te brengen naar (interne en externe) klanten en gebruikers;

 • Kwaliteitsgericht: perfecte beheersing van de Nederlandse taal;

 • Planmatig en efficiënt werken: houdt goed overzicht op de eigen werkzaamheden, werkt snel en zorgvuldig.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in schaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland woensdag 25 mei 2022 tussen 10:30 uur en 15:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk dinsdag 24 mei 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Communicatieadviseur Sociaal Domein die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.