thumbnail
thumbnail
Opgavemanager vluchtelingen en nieuwkomers

Zeist

Het Rond 1, 3701 HS Zeist, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€100
32 Utrecht

Begindatum:

16 okt 2023

Einddatum:

1 mrt 2024

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

15 sept 2023

Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen.

Als medewerker van de gemeente Zeist voel je je echt betrokken bij Zeist en haar inwoners. Er is veel te doen om onze gemeente nu en in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Samen met je collega’s werk je er continu aan om dat voor elkaar te krijgen. We staan met onze organisatie voor de uitdaging om de dienstverlening aan de inwoners, bedrijven en instanties van Zeist te blijven verbeteren. Dat doen we samen en daarbij richten we ons op onze klant. Sterker nog, we vertrekken vanuit de klant. In onze organisatie vormen we op een eigentijdse manier de schakel tussen politiek en burger.

Opdracht
Vanwege zwangerschapsverlof zijn wij op zoek naar een opgavemanager vluchtelingen en nieuwkomers. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de volgende deelgebieden:

 • Je bent regievoerder op de opgave vluchtelingen en nieuwkomers. Deze opgave omvat alles omtrent inburgering, integratie, vluchtelingenopvang/ beleid en huisvesting statushouders. Je werkt daarin samen met een grote groep collega’s van verschillende afdelingen en zorgt ervoor dat alle processen tijdig worden opgestart en lopende projecten/ processen worden gecontinueerd. Je voert regie op nieuwe projecten, ambities en ontwikkelingen binnen de opgave.

 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met partners op het gebied van vluchtelingen en nieuwkomers. Daarnaast beoordeel je de subsidieaanvragen voor 2024, maak je prestatieafspraken en zet je de beschikkingen en overeenkomsten uit.

 • Je bent verantwoordelijk voor het budgetbeheer van de middelen: opvang vluchtelingen, Wet Inburgering, integratie en begeleiding vluchtelingen.

 • Je bent verantwoordelijk voor het adviseren, informeren en positioneren van het college van B&W en de raad in alle landelijke ontwikkelingen v.w.b. het vluchtelingenbeleid en de Wet Inburgering. Je hebt een antenne voor bestuurlijk politieke sensitiviteit en brengt urgente zaken tijdig aan de orde. Werken in een crisisorganisatie waarin je ad-hoc werkzaamheden op je af krijgt is voor jou de normaalste gang van zaken.

 • Je bent eindverantwoordelijk voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen, Noodopvang Walaardt Sacré Kamp (opvang COA) en het AZC Kamp van Zeist. Je onderhoudt contact met het COA en zorgt dat de informatie bij de juiste collega’s in de organisatie landt.

 • Je bent verantwoordelijk voor de annotatie richting de portefeuillehouder en ondersteuning/ aanwezigheid bij de Provinciale regie tafel (PRT) migratie en integratie. Ontwikkelingen, voorstellen en vraagstukken vanuit de PRT breng je lokaal verder.

 • Je bent verantwoordelijk voor de beantwoording van ingekomen brieven en raadsvragen richting het college van B&W.

 • Je bent verantwoordelijk voor de Wet Inburgering van gemeente Zeist in samenwerking met de Regionale Sociale Dienst (KRH).

 • Je bent aangesloten op de huisvestingsvraagstukken van minderjarige vluchtelingen en statushouders in Zeist.

 • Je bent accounthouder van Vluchtelingenwerk Zeist.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
2. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als beleidsadviseur Sociaal Domein bij een gemeentelijke instelling;
3. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider op het gebied van vluchtelingen/nieuwkomers;
4. Kandidaat is beschikbaar per uiterlijk maandag 16 oktober 2023, bij voorkeur voor 32 uur per week.

Gunningscriteria (weging)
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als beleidsadviseur Sociaal Domein bij een gemeentelijke instelling (30 punten);
6. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider op het gebied van vluchtelingen/nieuwkomers (35 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met het werken binnen crisisopgaves (25 punten);
8. Maximaal uurtarief van €100,- exclusief btw en inclusief Fee Flextender en reiskosten woon- en werkverkeer (10 punten).

Competenties

 • Communicatief

 • Politiek sensitief

 • Samenwerking

 • Oplossingsgericht

 • Crisisbeheersing

 • Klantgericht

 • Resultaatgericht

 • Analytisch

 • Inlevingsvermogen

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk:  ja

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 2 oktober 2023 van 13:00 uur tot 17:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 28 september 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

 • De gemeente stelt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht. De VOG moet binnen 4 weken na de start worden aangeleverd bij Flextender.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Opgavemanager vluchtelingen en nieuwkomers die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.