thumbnail
thumbnail

Data analist/onderzoeker sociaal domein

Zeist

Het Rond 1, 3701 HS Zeist, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€75
16 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 feb 2025

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

11 jul 2024

Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen.

Als medewerker van de gemeente Zeist voel je je echt betrokken bij Zeist en haar inwoners. Er is veel te doen om onze gemeente nu en in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Samen met je collega’s werk je er continu aan om dat voor elkaar te krijgen. We staan met onze organisatie voor de uitdaging om de dienstverlening aan de inwoners, bedrijven en instanties van Zeist te blijven verbeteren. Dat doen we samen en daarbij richten we ons op onze klant. Sterker nog, we vertrekken vanuit de klant. In onze organisatie vormen we op een eigentijdse manier de schakel tussen politiek en burger.

Team
Je werkt binnen het projectteam van “Sturing WMO & Jeugd”. Vanuit je rol werk je veel samen met de experts vanuit het sociaal domein: beleidsadviseurs, teamleiders van de consulenten van het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Sociaal Team, financieel adviseurs. Maar ook met de projectleider van het project en de dataprofessionals die vanuit Informatievoorziening het datawarehouse en Dashboards beheren.

Opdracht
Als data analist/onderzoeker ben je het smeermiddel voor datagedreven werken binnen het sociaal domein van Zeist. Samen met de key-user ben je het gezicht van datagedreven werken binnen de afdelingen en coach je hen in het sturen van het sociaal domein op basis van feiten.

Je onderzoekt lastige analysevragen die de vakspecialisten niet zelf met de standaard Dashboards kunnen beantwoorden. Deze voer je uit met Excel, Python of PowerBI. Deze losse analyse kan blijven bij een eenmalige of periodieke analyse of leiden tot een wens tot structureel inbouwen van functionaliteit in Dashboards. Het daadwerkelijk aanpassen van Dashboards valt niet binnen je functiebeschrijving.

De factsheet WMO & Jeugd is het belangrijkste informatieproduct over het sociaal domein voor de gemeenteraad dat twee keer per jaar verschijnt. In samenspraak met de coördinator factsheet en de inhoudelijke beleidsspecialisten bepaal je hoe haalbaar de informatiewensen zijn, verzamel en valideer je de benodigde data.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 6 maanden aantoonbare werkervaring met PowerBI;
2. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met Python;
3. Aantoonbaar afgeronde opleiding op WO niveau in de richting van data science, artificial intelligence;
4. Uiterlijk per 1 augustus 2024 beschikbaar voor 16 uur per week

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Aantoonbare werkervaring met het implementeren van datagedreven werken binnen organisaties (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met ZorgNed (30 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met het sociaal domein binnen een gemeente (40 punten)

Competenties

  • Je hebt goede analystische vaardigheden

  • Je bent statistisch onderlegd

  • Je hebt goede communicatievaardigheden

  • Je bent in staat de vertaalslag te maken tussen vakspecialisten in het sociaal domein, data-en IT-professionals

  • Je helpt graag mee aan het verbeteren van het sociaal domein

Functieschaal
Uurtarief tarief tussen de 75-90 euro per uur exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werk en fee Flextender. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk:  ja

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland in overleg. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 17 juli 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

  • De gemeente stelt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht. De VOG moet binnen 4 weken na de start worden aangeleverd bij Flextender.

  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 / britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Britt Emmen
Britt Emmen
Opdracht Adviseur

Ben jij de Data analist/onderzoeker sociaal domein die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.