thumbnail
thumbnail
Contactfunctionaris WOO en ingebrekestellingen

Zeist

Het Rond 1, 3701 HS Zeist, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€75
32 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

14 sept 2023

Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen.

Als medewerker van de gemeente Zeist voel je je echt betrokken bij Zeist en haar inwoners. Er is veel te doen om onze gemeente nu en in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Samen met je collega’s werk je er continu aan om dat voor elkaar te krijgen. We staan met onze organisatie voor de uitdaging om de dienstverlening aan de inwoners, bedrijven en instanties van Zeist te blijven verbeteren. Dat doen we samen en daarbij richten we ons op onze klant. Sterker nog, we vertrekken vanuit de klant. In onze organisatie vormen we op een eigentijdse manier de schakel tussen politiek en burger.

Opdracht
Als WOO-contactfunctionaris ben je het eerste aanspreekpunt voor inwoners bij het indienen van een WOO-verzoek. De Wet open overheid (Woo) is de opvolger van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). In beide wetten staan regels over de openbaarheid van informatie, waarvoor bestuursorganen verantwoordelijk zijn. Het uitgangspunt van de Woo is openbaarheid van informatie. Binnen de rol van Woo-contactfunctionaris beantwoord je op laagdrempelige manier vragen over de aanwezigheid van overheidsinformatie in de gemeente Zeist. Dit kan door te helpen bij het doorzoeken van openbaar gemaakt informatie op de eigen website of andere websites waarop de gemeente informatie publiceert. Je kan ook de verzoeker in contact brengen met de dossierhouder die kennis heeft van informatie die (nog) niet openbaar is. Daarnaast geef je voorlichting over de mogelijkheid om een verzoek om informatie in te dienen op grond van de Woo en ondersteun je de inwoner hierbij. Je onderhoudt contact met de Woo-verzoekers en met de medewerker waar het Woo-verzoek door moet worden afgehandeld. Met de collega’s bekijk je ook meteen of de informatie in het vervolg op een transparante manier pro-actief gecommuniceerd kan worden en wat dit betekent voor de inrichting van de werkprocessen. Verder behandel je ook de ingebrekestellingen die worden ingediend.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau in de richting van Rechten, SJD of Bestuurskunde;
2. Aantoonbare werkervaring met de afhandeling van WOO-verzoeken of ingebrekestellingen bij een gemeentelijke organisatie;
3. Maximum uurtarief van €75,- exclusief BTW, inclusief reiskosten woon- werkverkeer en fee Flextender.

Gunningscriteria (weging)
4. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar op een juridische afdeling binnen een (semi) overheidsorganisatie (30 punten);
5. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met de Woo of Wob binnen een overheidsorganisatie (30 punten);
6. Kandidaat beschikt over analytische vaardigheden en weet draagvlak te creëren, daarnaast beschikt te kandidaat over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigeden, aangetoond door een bondige motivatiebrief geschreven door de kandidaat zelf (40 punten).

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 8. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning. Voor deze functie wordt een maximum uurtarief van 75 euro gehanteerd.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg, ma – di – wo – do -vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 28 september 2023 van 10:00 uur tot 12:30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 27 september 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

  • De gemeente stelt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht. De VOG moet binnen 4 weken na de start worden aangeleverd bij Flextender.

  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Contactfunctionaris WOO en ingebrekestellingen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.