thumbnail
thumbnail

Omgevingsmanager energietransitie

Woerden

Blekerijlaan 14, 3447 GR Woerden, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

18 mei 2023

Organisatie
Werken voor de gemeenten Woerden en Oudewater betekent werken aan ambities in een dynamische organisatie met grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ruim 500 talentvolle professionals werken voor twee gemeentebesturen die samen 60.000 inwoners vertegenwoordigen.

Je bent werkzaam in een politiek bestuurlijke omgeving en centraal in het Groene Hart. De organisatie kent een informele werksfeer en heeft oog voor medewerkers met talent. We stimuleren ontwikkeling en brede inzetbaarheid. We bieden flexibiliteit in werkzaamheden en interessante interne projecten aan.

Wat speelt er?
De gemeente Woerden heeft een zoekgebied aangewezen voor windenergie. In het nu volgende gebiedsproces wordt het gesprek met de omgeving gevoerd over de randvoorwaarden voor de komst van een windpark. Hierbij worden ook belangenorganisaties, buurgemeenten en andere overheidsdiensten betrokken. Daarnaast wordt een aantal verdiepende onderzoeken uitgezet. Dit moet leiden tot een toetsingskader waar een aanvraag voor een windpark aan moet voldoen.

Wat ga je doen?
Als Omgevingsmanager Windenergie ben je verantwoordelijk voor het bijeenbrengen van de belangen binnen dit project en voor het goed doorlopen van het proces met alle belanghebbenden. Je fungeert als intermediair tussen de projectorganisatie en stakeholders en bent ook het eerste aanspreekpunt voor stakeholders. Je weet goed ieders wensen en belangen in beeld te brengen. Je kunt tegen een stootje en laat je niet van je stuk brengen om de klus te klaren. Je hebt een  belangrijke rol in het projectteam en herkent onderwerpen vanuit de omgeving die invloed kunnen hebben op de kwaliteit van het project en omgekeerd. Je werkt daarbij nauw samen met de communicatie- en beleidsadviseurs in het team.

Je draagt als Omgevingsmanager Energietransitie in ieder geval zorg voor:
- Strategieën voor het betrekken van bewoners en andere stakeholders bij het project Windenergie Reijerscop;
- Bijeenbrengen van belangen van bewoners, ondernemers, projectontwikkelaars, belangengroepen en andere stakeholders en analyseren op hun kansen tot het aangaan van een verbinding;
- Organisator/regisseur van een helder proces richting stakeholders.
- Organiseren van bijeenkomsten voor bewoners en andere stakeholders;
- Mede vormgeven van de communicatiestrategie richting bewoners en andere stakeholders.

Je werkt samen in een hecht projectteam, waarin jullie de activiteiten goed op elkaar afstemmen. Jullie houden elkaar scherp, steunen elkaar, spreken elkaar aan en zijn kritisch op de eigen en elkaars rol. Zo helpen jullie elkaar en leren jullie van elkaar. We werken volgens het IPM model.

Wie zijn wij?
Binnen het cluster Energietransitie werk je in een dynamisch vakgebied. De energietransitie is een complexe opgave en heeft de aandacht van alle inwoners en ondernemers van onze gemeenten. Het betrekken van de omgeving is daarbij van cruciaal belang.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal op hbo bachelor niveau;
2. BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en mobiel;
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met omgevingsmanagement bij thema’s;
4. Aantoonbare werkervaring met werken in – of in samenwerking met – een ambtelijke organisatie.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Aantoonbare kennis en of werkervaring van de energietransitie (10 punten);
6. Een afgeronde opleiding op het gebied van omgevingsmanagement op minimaal hbo bachelor niveau (15 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met regievoering op processen met veel betrokken externe partijen op het gebied van omgevingsmanagement  (25 punten);
8. Aantoonbare werkervaring als omgevingsmanager binnen een maatschappelijk debat waar de emoties hoog opliepen (noem hiervan een voorbeeld in het cv) (25 punten);
9. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een gemeente (25 punten).


Competenties
- Resultaatgericht
- Ondernemend
- Besluitvaardig
- Omgevingsbewust
- Communicatief vaardig

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever worden zo snel mogelijk en in overleg gepland. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen zo snel mogelijk bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

  • Gemeente Woerden heeft er voor gekozen om Flextender als broker in te zetten. Na gunning verzorgt Flextender derhalve de contractafhandeling, urenregistratie en facturatie. Dit betekent dat u een overeenkomst afsluit met Flextender. De overeenkomsten zijn als model bijgevoegd in het reactieformulier (Model 4 in geval u een ZZP’er bent, Model 5 in geval u een Toeleverancier bent die een zzp’er aanbiedt en Model 6 in het geval u een Toeleverancier bent de Tijdelijke medewerker detacheert). U zal in casu factureren aan Flextender middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Door in te schrijven gaat u ermee akkoord middels deze constructie de opdracht uit te voeren.

  • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.

  • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.

  • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 25% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.

  • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die niet is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 55% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.

  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

  • De gemeente Woerden faciliteert geen ‘mobile devices’ zoals laptop en telefoon.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Leya Schoonderwoerd via 06 43 60 79 99 of per mail via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Omgevingsmanager energietransitie die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.