thumbnail
thumbnail
Coach en vervanger waarnemend Teammanager Samenleving

Waterland

Pierebaan 3, 1141 GV Monnickendam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
120
4-32 Noord-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 aug 2024

Uren per week:

4-32

Publicatiedatum:

14 sept 2023

Organisatie
De gemeente Waterland is een (relatief) kleine gemeente. Typerend voor onze organisatie is het ‘ons kent ons’ gevoel en de korte, informele lijnen. Het enige constante is verandering en dat is voor de gemeente Waterland niet anders.

Opdracht
Wij zoeken een ervaren coach en manager die de kwaliteiten heeft om een waarnemend Teammanager Samenleving, die nieuw is als leidinggevende, te coachen en haar tijdens haar zwangerschapsverlof te vervangen.

Het gaat om een tijdelijke opdracht voor in beginsel 2 dagen per week en tijdens het zwangerschapsverlof (per 1 december 2023) 4 dagen per week. Flexibiliteit ten aanzien van de start van de vervangingsperiode is wenselijk.

Na het verlof zal er een korte periode sprake zijn van overlap waarbij het aantal uur in overleg wordt vastgesteld. Na afloop van die periode zul je gedurende een nader af te stemmen periode nog als coach op de achtergrond beschikbaar zijn. De maximale doorlooptijd is naar verwachting maximaal 10 maanden (2 maanden coaching, 4 maanden vervanging, 4 maanden overdracht en coaching).

Taken
Je belangrijkste taak is dat je de waarnemend Teammanager Samenleving coacht in de volle breedte en haar volledig vervangt tijdens het zwangerschapsverlof.

Als teammanager binnen Waterland ben je eindverantwoordelijk voor het team en bepaal je de prioriteiten. Je zorgt voor een adequate doorvertaling van de opdrachten van de directie binnen het team. Je bent verantwoordelijk voor en het aanspreekpunt wat betreft de kwaliteit van de werkzaamheden van het team in z’n geheel en van de individuele resultaten van de medewerkers binnen het team.

Als teammanager creëer je samen met de medewerkers binnen het team een lerende én veilige omgeving. Je stimuleert en coacht de ontwikkeling van het team als het gaat om eigenaarschap en de individuele ontwikkeling van medewerkers. De teams vervullen de rol van eigenaar van processen.
Zij zijn resultaatverantwoordelijk en werken ‘vanuit de bedoeling’. Het is aan de teammanager om de teams daarin te faciliteren, te ondersteunen en te coachen.

De teammanager is een belangrijke spil in de realisatie van de organisatiedoelstellingen en de verdere ontwikkeling van de organisatie. Je stuurt op een integrale aanpak bij het realiseren van strategische doelen en opgaven. Ook zorg je voor de belangenbehartiging in de regio door netwerken en samen werken met externe partijen.

Het team
Als teammanager Samenleving ben je verantwoordelijk voor de teams Jeugd, Participatie en WMO, totaal ongeveer 40 medewerkers. De teammanager draagt de personele verantwoordelijkheid, met functionele ondersteuning van één of meerdere coördinatoren.

Wij zoeken een collega met:
- Minimaal een afgeronde relevante HBO of WO opleiding;
- Ruime ervaring als leidinggevende binnen het Sociaal Domein in een politiek bestuurlijke omgeving, bij voorkeur een gemeente;
- Jij kunt je stijl van leidinggeven aanpassen aan de situatie (situationeel leiderschap);
- Je bent je bewust van de mensen en de omgeving alsmede de eigen invloed hierop (sensitiviteit);
- Jij hebt interventiekracht en behoudt hierbij de verbinding. Hierdoor is jouw impact binnen de organisatie groot;
- Je bent in staat om grote lijnen te zien, te anticiperen op ontwikkelingen, trends en daarin mogelijkheden te zien en te benutten (strategie).

Vereisten / knock-out criteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als teamleider binnen de overheid;
3. Aantoonbare werkervaring als coach binnen de overheid;
4. Minimaal 2 jaar Aantoonbare werkervaring binnen het sociale domein;
5. BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en mobiel

Gunningscriteria (wensen) (weging, totaal 100 punten)
6. Aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare rol als coach (geef één voorbeeld aan in cv) (35 punten);
7. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als teamleider samenleving/sociaal domein (35 punten);
8. Maximaal uurtarief van € 120,- excl. BTW, inclusief reiskosten woon-werkverkeer en fee Flextender (10 punten);
9. Kandidaat is beschikbaar vanaf uiterlijk 1 oktober 2023 (10 punten);
10. Kandidaat is beschikbaar voor 16 uur per week voor 2 maanden als coach, daarna voor 32 uur per week voor 4 maanden als waarnemend teammanager samenleving en daarna afbouwend naar maximaal 8 uur per week als coach (10 punten).

Competentie
In Waterland zijn belangrijke competenties lef, verbinding, vertrouwen, nieuwsgierigheid.
Voor deze opdracht komen daar verantwoordelijkheid, analytisch vermogen, samenwerken en kwaliteitsgerichtheid bij.

Functieschaal
Functieschaal 12. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenerbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht €2,50 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg. Het aantal uren per week is afbouwend in doorlooptijd, waarbij de piek in de start zit en eindigt in een klankbordrol (1x per maand) op het eind.   

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 29 september 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 27 september 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er
Voor de uitvoering van de opdracht is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht. Get facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.  

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Coach en vervanger waarnemend Teammanager Samenleving die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.