thumbnail
Senior Beleidsadviseur Groen

Wassenaar

Johan de Wittstraat 45, 2242 LV Wassenaar, Nederland

Ruimtelijke Ordening
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

10-05-2022

Sluitingsdatum:

18-05-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

32

Welkom in Wassenaar 
Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag. Het is een uniek stukje Nederland, waar zo’n 26.000 mensen wonen. Om de ambitieuze doelen van onze eigentijdse gemeente waar te maken en de kwaliteit van onze openbare ruimte te behouden, zoeken wij enthousiast talent. Zoek jij een boeiende baan? Spreekt onze werkcultuur met de kernwoorden veelzijdig, open en uitdagend jou aan? Als het antwoord ‘ja’ is én je denkt te passen in het profiel dan kijken we uit naar jouw bericht.

Er is veel aan de hand in Wassenaar als het om ruimtelijke ontwikkeling gaat. We hebben een woningbouwopgave maar ook veel parken, buitenplaatsen en groen dat we willen beschermen. De druk op de openbare ruimte neemt toe. In de dorpskernen spelen de lokale energiestrategie, parkeren, geluidsbelasting, fietsveiligheid, behoud van groen en monumentale waarden. In het buitengebied spelen onder andere natuurwaarden, biodiversiteit, herstel van parken, ‘verpaarding’ en hoeveel bouw of agrarische bedrijvigheid we (nog) willen hebben. Onze raad en onze burgers zijn assertief en volgen zowel het beleid als de projecten nauwgezet. We werken samen in de regio maar dat betekent niet dat de belangen altijd parallel lopen.

Jouw eenheid Ruimte en Realisatie – Ontwikkeling
Gemeente Wassenaar heeft sinds september 2021 weer een eigen ambtelijke organisatie. De organisatie is nog in ontwikkeling. We hebben een prettige en informele werksfeer. Wij zoeken ondernemende en resultaatgerichte mensen die hun ervaring, creativiteit en talent willen inzetten.

Als projectleider kom je te werken in de Eenheid Ruimte en Realisatie – Ontwikkeling. Deze eenheid richt zich op de ontwikkeling van het fysieke domein. De medewerkers houden zich bezig met verkeer en mobiliteit, groen, water, milieu, economische zaken en toerisme, wonen, stedenbouw, monumenten en archeologie. De eenheid is nieuw samengesteld en heeft er zin in.

De eenheid werkt voor de uitvoering veel samen met Beheer en Bouwloket.

Opdracht en profiel
Samen met je collega’s zorg je dat het groen in Voorschoten en Wassenaar zijn sterke functie blijft behouden en waar mogelijk in kwaliteit te verbeteren. Je zorgt dat de natuur- en landschapswaarden blijven bijdragen aan het goede woon- en vestigingsklimaat en de positie van beide gemeenten in de regio. Je bekijkt waar en waardoor de ontwikkelmogelijkheden voor het groen versterkt kunnen worden en helpt met een integrale afweging van alle belangen om de ruimtelijke ordening op een hoog niveau te houden. Je houdt uiteraard ook rekening met de belangen van de inwoners van beide gemeenten. Je bekijkt welke rol de gemeente past, om het prachtige gebied beter op de kaart te krijgen. Samen met de buurgemeenten bekijk je wat er verbeterd kan worden en hoe dat wordt bereikt. Je gaat uit van de eigen kracht van de samenleving. Je bent op zoek naar het gemeenschappelijk belang en als iedereen zijn deel oppakt dan wordt er meer bereikt.

Je adviseert de bestuurders en vindt het leuk om in het politieke krachtenveld te opereren. Je bent creatief en ziet kansen om natuur en landschap en het vestigingsklimaat te versterken. Je doen en laten is altijd gericht op een hoger natuurrendement. Je bent daarnaast zuinig op het gebied en let dus heel goed op dat je voorstellen geen afbreuk doen aan de bestaande kwaliteiten van de gemeente.

De werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit:

 • Beleidsadvisering over natuur, landschap en groen (zowel lokaal als regionaal als provinciaal) en deelname aan gemeentelijke en regionale project- en werkgroepen;

 • Uitvoeren van de maatregelen uit de groenvisies voor gemeente Wassenaar;

 • Versterken en toekomstbestendig houden van de verschillende groenstructuren;

 • Bijdragen aan een integrale afweging voor een planologisch advies op verzoeken uit de samenleving;

 • Vertegenwoordiging van de gemeente Wassenaar in regionale overleggen;

 • Je produceert van stukken voor besluitvorming door college en raad volgens de formats, systemen en procedures van de gemeente Wassenaar.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Uiterlijk beschikbaar per 1 juni 2022 voor de gehele duur van de opdracht incl. eventuele verlengingsoptie(s);

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
2. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding op het gebied van van Natuur, Landschap en Groen (35 punten);
3. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkErvaring als beleidsadviseur groen in de afgelopen 5 jaar (40 punten);
4. Aantoonbare werkervaring bij een gemeentelijke instelling in de afgelopen 5 jaar (25 punten).

Competenties

 • Hbo werk- en denkniveau op het gebied van Natuur, Landschap en Groen;

 • Creativiteit in oplossingen;

 • Een luisterend oor voor de omgeving en voor collega’s;

 • Resultaatgericht en gericht zijn om iets van de grond te krijgen en op te lossen zonder andere belangen uit het oog te verliezen;

 • Goede communicatieve vaardigheden;

 • Flexibele mindset en snel kunnen inspelen op acute situaties.

Functieschaal
Voor deze functie geldt een maximaal uurtarief van € 95,- incl. reiskosten / fee Flextender, excl. BTW.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 4 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg met de opdrachtgever te bepalen.

Planning
De (digitale) gesprekken bij de gemeente Wassenaar zijn gepland op vrijdag 20 mei 2022. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 19 mei 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Beleidsadviseur Groen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.