thumbnail
thumbnail
Inspecteur Bouwen

Wassenaar

Johan de Wittstraat 45, 2242 LV Wassenaar, Nederland

Sluit over 2 dagen
95
24-36 Zuid-Holland

Begindatum:

15 jun 2023

Einddatum:

15 dec 2023

Uren per week:

24-36

Publicatiedatum:

22 mei 2023

Organisatie
De gemeente Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag. Het is een uniek stukje Nederland, waar zo’n 26.000 mensen wonen. Om de ambitieuze doelen van onze eigentijdse gemeente waar te maken, zoeken wij enthousiast talent. Zoek jij een boeiende baan? Spreekt onze werkcultuur met de kernwoorden veelzijdig, open en uitdagend jou aan? Als het antwoord ‘ja’ is dan kijken we uit naar jouw sollicitatie. Laat ons weten waarom jíj een aanwinst bent voor Wassenaar.

Opdracht
Als Inspecteur bouwen zet jij jouw kennis en kunde in om te controleren of er gebouwd wordt zoals beschreven staat in de vergunning. Jij ziet namelijk toe op de kwaliteit en de veiligheid van de werkzaamheden en het gebruik van gebouwen en terreinen. Hierbij zoek jij graag de samenwerking op met bewoners, bedrijven en collega’s. Je denkt mee in kansen en mogelijkheden. Daarbij kan het ook voorkomen dat je handhavend op moet treden. 

Jouw werkervaring, professionaliteit en goede kennis van de verschillende aspecten van het bouw- en woningtoezicht maken jou een gewaardeerd gesprekspartner bij je collega’s en op de bouwplaats. Naast kwaliteitsgericht, oplossingsgericht, besluitvaardig en leergierig, blijkt uit jouw profiel dat jij beschikt over een afgeronde MBO of HBO opleiding Bouwkunde.  

Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in de bouw, bij voorkeur als Inspecteur bouwen binnen de overheid. Als wij straks met jou in gesprek gaan wordt duidelijk dat jij ideeën en meningen op heldere, begrijpelijke en correcte wijze overbrengt. Veranderingen en vernieuwing ondersteun je, en je past je soepel aan bij een veranderende omgeving, verantwoordelijkheden en werkwijzen. Je beschikt over de humor en het relativeringsvermogen die je soms nodig hebt om in de hectiek van het moment te blijven staan. 

Wat breng je mee?
Je hebt een breed inzicht en kennis van de relevante beleidsaspecten en wet- en regelgeving. Deze kennis heb je onder andere verkregen door een opleiding op (minimaal) Hbo-niveau, bij voorkeur Bouwkunde of vergelijkbaar en doordat jij ontwikkelingen in de vakgebieden actief bijhoudt. Je bent tevens in het bezit van een het diploma Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht I.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:
-  Nauwkeurig
-  Verantwoordelijk
-  Analytische vermogen
-  Klant-, kwaliteits- én omgevingsgericht

Verder ben je een verbinder met draagvlak bij de betrokken medewerkers en management; dit maakt je ook collegiaal. Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en schakelt daardoor makkelijk met interne en externe partijen. Doordat je communicatief zo vaardig bent, en door de juiste vragen durft en kunt stellen, heb je een goede oordeelsvorming, wat belangrijk is in deze functie!

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimiaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Inspecteur Bouwen bij een gemeentelijke instelling;
3. Aantoonbare werkervaring in toezicht en handhaving.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Bouwkunde (20 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar Inspecteur bouw binnen een gemeentelijke instelling (30 punten);
6. Aantoonbare kennis van de WABO, het Bouwbesluit en de omgevingswet (benoem dit duidelijk in het cv.) (15 punten);
7. Aantoonbare werkervaring op gebied van zowel toezicht als ook handhaving bouw (15 punten);
8. Een afgeronde cursus Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht I (10 punten);
9.  Maximaal uurtarief van € 95,00 exclusief BTW / inclusief reiskosten woon- werkverkeer en fee Flextender (10 punten). 

Competenties
-
Je bent in staat om zelfstandig te kunnen werken;
- Je bent proactief;
- Je bent klantgericht;
- Je bent politiek bewust;
- Je bent pragmatisch, resultaat- en oplossingsgericht;
- Je bent snel en accuraat;
- Je bent communicatief vaardig;
- Je deelt kennis en ervaring met collega’s.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag tot en met vrijdag, waarbij uitgangspunt is om minimaal 2 dagen fysiek op kantoor aanwezig te zijn.

Planning
De gesprekken bij de Gemeente Wassenaar zijn gepland op 5 juni 2023 van 13:00 uur tot 16:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 1 juni 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er
Gemeente Wassenaar zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Inspecteur Bouwen die deze organisatie zoekt?